vegetable-garden-bed-1080

Inspiratie, advies en kennis

De laatste trends, handigste tips en interessantste weetjes... Je vindt het allemaal op onze blogpagina.

Boordevol groene blogartikelen

Toe aan een portie groene content? We hebben al onze blogs voor je op een rijtje gezet...
Paddenstoel

Last van paddenstoelen in het gras? Dit is de oorzaak!

In de loop van het jaar zijn er verschillende periodes waarin er paddenstoelen opduiken in het gras. We leggen je uit wat de oorzaken zijn van paddenstoelen in het gras en hoe je ze verwijdert.

Lees verder

snow-on-lawn-grass

IJsheiligen: wat is het en wanneer vindt het plaats?

Hoe zat het ook alweer? Wat is IJsheiligen eigenlijk? Zijn het heiligen die van ijs houden? Die ijs vereren? Hint: het heeft iets te maken met jouw tuin! We leggen het je allemaal haarfijn uit in deze blog!

Lees verder

Graszaad voor kale plekken 2

Gras bijzaaien: zo moet je kale plekken in het gazon doorzaaien

Ondanks goed onderhoud van je gazon, kunnen er alsnog kale plekken in het gazon ontstaan. Het bijzaaien is dan een goede oplossing. In dit artikel leggen we uit waarom bijzaaien zo belangrijk is en wanneer het beste moment is om dit te doen.

Lees verder

buurttuin

De buurttuin – Buurten met groene vingers

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Merel, zij vertelt over de buurttuin in haar woonwijk. Een inspirerend initiatief

Lees verder

landleven-judith

5 tips voor een succesvolle oogst in de moestuin

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Judith, wij vroegen wat haar tips zijn voor een succesvolle oogst.

Lees verder

Moestuin-8

5 tips bij het maken van een moestuinplan

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Linda, wij vroegen welke tips zij heeft voor het maken van een moestuinplan.

Lees verder

woman-s-hands-flower-soil-1080

Dit zijn 5 manieren om de bodem in je tuin te verbeteren

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Josiane, wij vroegen naar 5 manieren om de bodem te verbeteren.

Lees verder

water-sprinkler-spraying-water-on-green-grass-lawn

Gras sproeien: hoe vaak en wanneer het best gazon water geven

Een groen en weelderig gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Om ervoor te zorgen dat jouw gras er altijd gezond en mooi uitziet, is het belangrijk om het regelmatig water te geven.

Lees verder

mowing_grass

Grasmaaien: hoe vaak en wanneer? Zo pak je dit aan

Het maaien van het gazon is een belangrijk onderdeel van gazononderhoud. Niet alleen zorgt het voor een nette uitstraling, maar het heeft ook invloed op de gezondheid van het gras. 

Lees verder

hand-with-pruner-cutting-branch-of-apple

Appelboom snoeien: tips en technieken voor een gezonde boom

Appelbomen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin, maar om een gezonde boomgroei en een rijke oogst te behouden, is snoeien essentieel. 

Lees verder

gewoon greetje-1

Deze 5 plukbloemen wil jij absoluut zelf gaan kweken!

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Greetje, wij vroegen naar haar favoriete plukbloemen.

Lees verder

Groen-geraamte-Linda

5 voordelen van een groen geraamte

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Linda, wij vroegen haar naar de voordelen van een groen geraamte.

Lees verder

IMG_8845

4 tips voor groen en gezond gras

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Lindsey, wij vroegen naar haar tips voor gazononderhoud. 

Lees verder

coniferen-thuja

Coniferen snoeien? Zo doe je dat!

Het is de meest voorkomende plantensoort in Nederland: de Thuja, oftewel de levensboom. Om hem in de juiste vorm te houden is het belangrijk dat je je conifeer goed snoeit. Hoe je dat doet leggen wij je hier uit!

Lees verder

senior-farmer-cutting-olive-tree-with-garden-prune-2023-02-04-00-34-02-utc

Hoe olijfboom snoeien? Zorg voor een gezonde groei

Het snoeien van een olijfboom kan soms een uitdaging zijn, maar het is wel nodig voor de gezondheid van de boom. In dit blog vertellen we je over het snoeien van een olijfboom en geven we handige tips.

Lees verder

ligustrum-hedge

Liguster snoeien: zo ga je verantwoord aan de slag in je tuin!

De liguster wordt in Nederlandse tuinen veel gebruikt als tuinafscheiding. Ga je zelf aan de slag met het snoeien van je liguster? Lees dan zeker eerst onze tips!

Lees verder

Moestuin 1

De 5 fouten die ik maakte bij het beginnen van een moestuin

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Liesbeth, wij vroegen wat haar valkuilen waren toen ze begon met een moestuin. 

Lees verder

pruning-lavender-flower

Snoeien voor beginners: zo snoei je lavendel

Lavendel is een populaire plant in veel tuinen vanwege de geur en kleurrijke bloemen. Maar ook is het een erg makkelijke plant om te verzorgen. Het is belangrijk om hem regelmatig te snoeien, zo behoudt hij zijn vorm en blijft hij gezond.

Lees verder

StekPoeder 3

5 learnings voor alle beginnende plantenliefhebbers

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Fabienne, wij vroegen haar wat ze leerde toen ze begon met kamerplanten verzorgen.

Lees verder

Meststof generiek

Gazononderhoud kalender: hoe en wanneer het gazon onderhouden?

Wie wil er nou geen mooi, groen gazon? Daar is wel wat voor nodig. Elk jaar komen er weer terugkerende taken terug. Maar wat doe je nou ook al weer in welke maand? Je leest het allemaal in onze handige gazononderhoud kalender. 

Lees verder

taxus-snoeien-blog

Taxus snoeien? Dit is hoe je dat doet!

De taxus is een van de populairste hagen in Nederland. Deze haag blijft niet alleen een heel jaar door mooi groen, deze sterke plant gaat ook nog eens decennialang mee. Heb je zelf een taxus in je tuin staan, dan is het belangrijk hem goed te snoeien. 

Lees verder

laurier plant

Hoe moet ik mijn laurier snoeien?

Een laurier in je tuin is een prachtige, natuurlijke erfafscheiding. Met zijn volle bladerdek zorgt ‘ie voor genoeg privacy. Om hem zo vol, groen en zo strak mogelijk te houden is het belangrijk je laurier op de goede manier snoeit en verzorgt. Benieuwd hoe en wanneer je dat doet?

Lees verder

butterfly-flower-plant

Vlinderstruik snoeien? Zo doe je dat!

Wij houden van de vlinderstruik! De plant die niet alleen een heerlijke geur verspreidt, prachtige bloemen groeit maar óók nog vlinders aantrekt. Bij de juiste verzorging staan de bloemen tot ver in het najaar in bloei. Het goed snoeien van je vlinderstruik is hierbij belangrijk.

Lees verder

Moestuin-AZ 6

5 redenen waarom tuinieren gelukkig maakt

Tuinieren, het zit vol verhalen. Om elkaar te inspireren met deze verhalen gaan wij met verschillende mensen in gesprek. Dit keer spreken we Sandra, wij vroegen haar waarom tuinieren haar gelukkig maakt.

Lees verder

beukenhaag

Beukenhaag snoeien? Ga aan de slag met onze tips

Wil je dat je beukenhaag een mooie vorm behoudt? Dan is het belangrijk deze twee keer per jaar te snoeien. Zo blijft je haag mooi groen en dicht. Je zorgt zo dus voor voldoende privacy in de tuin.

Lees verder

gardeners-hands-planting-flowers-1080

Grote lenteschoonmaak in de tuin - maak je tuin klaar voor het voorjaar

De lente zit in de lucht, grote kans dat het begint te kriebelen om de tuin in te duiken. Hoog tijd voor een grote lenteschoonmaak in de tuin of op het balkon. Wat je allemaal kan doen? We geven een aantal tips om je tuin voorjaarsklaar te maken.

Lees verder

pruning-trees-with-garden-pruners

Siergras snoeien? Zo ga je aan de slag

Siergrassen zijn er in allerlei soorten en maten, van groenblijvend tot aan kleurrijk bloeiend. Daarnaast groeien ze ook nog eens goed op bijna elke plek in je tuin! Dat kan haast niet mis gaan dus. In dit artikel leggen we je uit hoe je siergras snoeit.

Lees verder

hydrangea-pruning

Hoe en wanneer hortensia snoeien? Zo doe je dat!

Door zijn kleurrijke, grote bloemen steelt de hortensia snel de show. Niet zo gek dat zo veel mensen weg zijn van de hortensia. De plant groeit snel, daarom is nodig om de hortensia regelmatig te snoeien.

Lees verder

snoeien van vijgenboom

Vijgenboom snoeien. Hoe en wanneer aan de slag?

Verse vijgen… Een heerlijke, zoete traktatie in de zomermaanden. Wil je ieder jaar profiteren van een mooie, grote oogst? Dan moet je wel aan de slag gaan met de snoeischaar. Gelukkig is dit niet moeilijk!

Lees verder

Graszoden-closeup-1080px

Zelf graszoden leggen? Zo ga je aan de slag

Een prachtig groen gazon is een aanwinst voor je tuin, een plek om van te genieten! Je kunt natuurlijk zelf graszoden leggen, maar er zijn ook nog andere manieren om gras te krijgen in je tuin.

Lees verder

hulst snoeien

Hoe moet ik mijn hulst snoeien?

Hulst is een ontzettend makkelijke plant, stelt weinig eisen aan de grond en blijft in de winter prachtig groen. Om hem in een mooie vorm te houden is het wel belangrijk dat je de hulst op de juiste manier snoeit.

Lees verder

maple-tree

Hoe moet ik mijn esdoorn snoeien?

Heb je een esdoorn in je tuin staan? Dan heb je geluk! De boom geeft veel schaduw en de karakteristieke bladeren zijn zeker in de herfst een plaatje om te zien. We vertellen je hier hoe je de esdoorn moet snoeien.

Lees verder

oleander-roze-tuin

Hoe moet ik mijn oleander snoeien?

Heb je een prachtige oleander in de tuin staan en vraag jij je af of je hem moet snoeien? We vertellen je graag meer over het snoeien van de oleander! Ideaal als jouw plant wat kaler wordt of wat minder mooi groeit.

Lees verder

leilinde-snoeien-boom

Leilinde snoeien? Zo doe je dat!

De leilinde is een prachtige, smal en sierlijk groeiende boom. Om de bekende, strakke vorm te behouden moet je ze alleen wel goed snoeien. Daarvoor heb je meer nodig dan alleen een snoeischaar.

Lees verder

kamerplanten potgrond

Potgrond voor je kamerplant

Als plantenliefhebber wil je zo lang mogelijk genieten van je groene vrienden! Een goede verzorging is daarbij essentieel, net als de juiste potgrond. De juiste aarde zorgt dat ze gezond blijven én groeien.

Lees verder

pruning-trees-in-autumn-garden

Snoeikalender: wat snoei je wanneer?

Snoeien? Dat doet groeien! Het lijkt misschien een flinke klus om alles in de tuin te snoeien. Met onze superhandige snoeikalender weet je precies wanneer je welke plant kunt snoeien. Handen uit de mouwen en gaan!

Lees verder

vliegjes in huis bestrijden

Tips tegen kleine vliegjes in huis

Kleine vliegjes in huis? Op dat bezoek zit je waarschijnlijk niet te wachten. Vaak heb je te maken met fruitvliegjes of rouwvliegjes. Benieuwd met welke je te maken hebt en hoe je van ze af komt?

Lees verder

indoor-plant-ficus-benjamin

5 kamerplanten die prima in de volle zon kunnen staan

Met je gezicht in de zon is misschien wel het lekkerste gevoel dat er is. Dat vinden niet alleen wij, maar ook een heleboel kamerplanten! We stellen je voor aan 5 zonaanbiddende planten.

Lees verder

musa-bananaplant-houseplant

Kamerplanten keuzehulp, welke plant past bij mij?

Wil je een hippe plant? Of een bloeiende? Of juist een voor in de schaduw? Welke kamerplant past bij jou? Wij helpen je met behulp van de kamerplanten keuzehulp.

Lees verder

plant-strelitzia-greenery-houseplant-1080

5x grote kamerplanten voor in huis

Haal een grote kamerplant in huis, zo maak je in één klap een groen statement. Van de rubberplant tot de paradijsvogelplant - er is voor ieder wat wils. Benieuwd wat vijf mooie én grote kamerplanten zijn?

Lees verder

alocasia-zebrina-houseplant

5x hippe kamerplanten en hun verzorging

Je interieur een hippe twist geven hoeft niet veel geld te kosten. Je hebt geen andere bank nodig of nieuwe designerlampen om je huis een upgrade te geven.

Lees verder

bloeiende-kamerplanten-anthurium

Bloeiende kamerplanten - vrolijke en gezonde aanwinsten voor in je huis!

Je interieur opvrolijken én de lucht in je huis schoner maken? In dit artikel delen we 5 populaire bloeiende kamerplanten met tips over hoe je ze het beste verzorgt.

Lees verder

schaduw-kamerplanten

Dit zijn de beste kamerplanten voor in de schaduw

Dat saaie hoekje in je huis of die ene kast die wel wat groen kan gebruiken? Goed nieuws, want er zijn heel wat kamerplanten die heel goed tegen schaduw kunnen!

Lees verder

green-zz-plant-houseplant

Makkelijke kamerplanten voor in huis? Dit is dé top 10!

Makkelijke kamerplanten, ideaal wanneer jouw groene vingers nog niet helemaal zijn ontwikkeld. Deze type planten kunnen namelijk wel tegen een stootje.

Lees verder

ECOstyle-04082022-28

Belangrijke conferentie over biodiversiteit begonnen in Canada

Hoe zorgen we dat planten en dieren niet uitsterven? Daar praten 196 landen over in Canada. Deze enorme vergadering over biodiversiteit duurt bijna twee weken lang.

Lees verder

Green Friday boom (1)

Zet een streep door Black Friday. Ga voor Green Friday!

Black Friday: dé dag waarop we massaal de winkels en webshops bestormen om de goedkoopste deals te scoren. Overconsumptie put de aarde verder alleen maar verder uit.

Lees verder

droog-dor-gazon

Zo herstel je jouw gazon in vijf stappen na lange droogte

Wat is het warm en droog geweest de afgelopen tijd, hè. Deze combinatie is voor het gazon erg stressvol. Veel gazons zien er slecht uit en worden ontsierd door gele en dorre plekken.

Lees verder

blad_zevenblad_onkruid

Een hardnekkig (on)kruid…Wat te doen tegen zevenblad?

Last van zevenblad in de tuin? Dat kan knap vervelend zijn… Het kruid is onwijs hardnekkig. Doe je niks? Dan neemt het in een mum van tijd de hele tuin over.

Lees verder

Vaste planten-AZ 3

Wat betekenen de letters NPK op een verpakking meststof?

Op een verpakking meststof ben je ze vast tegen gekomen: de letters NPK. Achter deze letters staan vervolgens drie getallen. Deze horen bij de N, P en K. We vertellen je er graag meer over.

Lees verder

heermoes

Heermoes in de tuin? Dit kun je er tegen doen

Heermoes, paardenstaart of kattenstaart. Allemaal hetzelfde plantje dat bijzonder hardnekkig is. Dit maakt het daarom ook één van de moeilijkste onkruiden om vanaf te komen.

Lees verder

combinatieteelt-moestuin

Zorg voor goede buren in jouw moestuin

Hoewel je het misschien niet verwacht: planten beïnvloeden elkaar. Sommige kunnen wel met elkaar overweg, en sommige juist niet. Hoe dit in zijn werk gaat vertellen we je graag.

Lees verder

gardening-in-raised-bed-2021-08-27-22-34-48-utc

Wisselteelt in de moestuin. Op weg naar een gezonde en vruchtbare moestuin

Het is belangrijk om een goed moestuinplan te hebben. Zo zorg je er namelijk voor dat de bodem gezond blijft en dat de oogst zo groot mogelijke is.

Lees verder

DSC04371

Bananenplant verzorgen? Zo leg je ‘m helemaal in de watten

Maak kennis met de bananenplant: een tropische plant met ontzettend grote bladeren. De bananenplant verzorgen is een fluitje van een cent, want veeleisend is hij niet.

Lees verder

strelitzia

Strelitzia verzorgen? Dit is hoe je aan de slag gaat

De strelitzia, ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, is een exotische kamerplant. Ze is te herkennen aan zijn mega grote bladeren. Benieuwd hoe je deze botanische beauty verzorgt?

Lees verder

philodendron

Philodendron verzorgen? Zo ga je aan de slag

De philodendron is een oude vertrouwde in de woonkamer. Moeilijk is ‘ie ook niet. Hoe je 'm helemaal in de watten legt? We vertellen het je graag.

Lees verder

DSC04424

Monstera verzorgen? Zo ga je te werk

De monstera staat ook wel bekend als de gatenplant. Als je ‘m ziet dan snap je waarschijnlijk ook wel waarom. Deze vrolijke groene kamerplant heeft namelijk prachtige gaten en scheuren. We geven je ons beste verzorgingsadvies.

Lees verder

calathea

Calathea verzorgen? Zo laat je haar stralen

De calathea is een kamerplant met unieke eigenschappen. Het is een diva eerste klas, maar we vergeven het haar. We delen onze beste verzorgingstips.

Lees verder

bee-in-purple-flower-2021-08-26-16-29-46-utc (2)

De ultieme gids voor het aanleggen van een groene én duurzame tuin

Jij bent aan het zoeken naar hoe je een nóg groenere tuin krijgt, goed bezig! Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. We delen graag onze beste tips met je.

Lees verder

eikenprocessierups

Eikenprocessierups in aantocht! Zo bestrijd je ze snel en effectief

Tsja, je hoort het goed. Het seizoen van de eikenprocessierupsen begint bijna! Deze gevreesde jeukrups staat in de startblokken om uit het ei te kruipen.

Lees verder

stekken

Planten stekken? Zo ga je aan de slag

Het is de hoogste tijd! Want vanaf het voorjaar is het stekseizoen weer officieel geopend. Zelf planten stekken? Ja, dat kun jij straks als de beste! Moeilijk is het niet.

Lees verder

apples-on-a-compost-heap

Aan de slag met composteren? Zo maak je zelf compost.

In plaats van groente- fruit- en tuinafval in de groene kliko te doen, kun jij dit proces bevorderen door van het afval compost te maken.

Lees verder

flowers-planting-1080

Tegels eruit, groen erin! Doe je ook mee met het NK Tegelwippen?

Benieuwd hoe je jouw grond helemaal klaar maakt voor een stukje natuur na het verwijderen van tegels? We delen onze tips met je.

Lees verder

voorzaaien-moestuin-1080

Een vensterbank vol plantjes. Het voorzaaien voor de moestuin kan beginnen!

Kriebelen jouw groene vingers? Goed nieuws! Ga aan de slag met voorzaaien!

Lees verder

monstera-deliciosa-houseplant-plant-indoor-1080

5 gezonde kamerplanten voor in huis

Een luchtzuiveringsinstallatie in je woonkamer? Nee, dankje. Ook kamerplanten kunnen de lucht zuiveren... We stellen je voor aan onze top 5 luchtzuiverende planten.

Lees verder

Ruil stekjes, leen jouw tuingereedschap uit of geef je tuinspullen een tweede leven. Word lid van de GreenShare by ECOstyle groep

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.