Droog en dor gazon na je vakantie? 

Zo herstel je jouw gazon in vijf stappen na lange droogte 

Wat is het warm en droog geweest de afgelopen tijd, hè. Deze combinatie is voor het gazon erg stressvol. Veel gazons zien er slecht uit en worden ontsierd door gele en dorre plekken. Nu is het nog een prima tijd om daar wat aan te doen. Het gazon kan zich dan nog goed herstellen voordat het herfst wordt. Benieuwd wat je moet doen om het gazonprobleem snel en adequaat op te lossen? We vertellen het je graag.
droog-dor-gazon

Kom je terug van je vakantie en tref je een droog en dor gazon aan? Dat is natuurlijk niet leuk. Maar geen paniek, er is wat aan te doen. Wil je jouw gazon snel herstellen? Ga aan de slag met ons 5-stappenplan. Dan ziet je gazon er snel weer supergezond uit.  

#1 Verticuteer eerst het gazon

lawn_problems_empty spots-2

Door het gehavende gazon eerst licht te verticuteren haalt je het dode gras weg. Ook belucht je de bovenste laag van de bodem. Hierdoor zit de bodem losser en kan nieuw graszaad makkelijker kiemen. 

Breng de hark of de machine maximaal 5 millimeter in de grond om optimaal resultaat te behalen. Zo verwijder je gemakkelijk het mos en onkruid. Begin eerst in de lengte en verticuteer vervolgens in de breedte. Verwijder verolgens al het verticuteerafval zodat je gazon er weer fris en fruitig bijligt.

#2 Het gazon doorzaaien

Graszaad-Inzaai 5

Kies voor graszaad dat sterk is en snel kiemt. Hierdoor zie je snel resultaat en zal het gazon snel weer dicht én groen zijn. Kies voor Graszaad-Herstel, dit graszaadmengsel is geschikt voor alle soorten gazons, zoals schaduw-, speel- en siergazons. Deze mix kiemt snel waardoor je gazon er snel weer fris en fruitig bijligt. Dit graszaad heeft een natuurlijke kleicoating waardoor vogels er minder snel van eten. Heb je Graszaad-Inzaai in huis? Dan kun je dit ook gebruiken; 

#3 Aandrukken

Na het doorzaaien van het gazon strooi je een dun laagje GazonGrond over het gras. GazonGrond is een hoogwaardige grondverbeteraar, verrijkt met natuurlijke meststof die rijk is aan fosfaat en kalium. Dit zorgt een snelle ontkieming van het graszaad.

#4 Bemest het gras met Gazon-AZ 

Verzorg je gazon optimaal en geef het graszaad en de rest van het gazon een extra duwtje in de rug door de natuurlijke meststof Gazon-AZ te strooien. Het zorgt ervoor dat je gazon snel en mooi dichtgroeit en sterk de winter in gaat. Dat effect zie je volgend voorjaar zeker ook terug, wanneer je gazon veel beter tevoorschijn komt. Is het nog warm? Geen probleem, Gazon-AZ geeft geen verbranding, je kunt het bij elk weertype strooien.

#5 Beregen het gazon

water-sprinkler-spraying-water-on-green-grass-lawn

Hierna is het belangrijk om het gazon goed te beregenen. Houd het gazon de eerste vier weken goed vochtig. Zo help je de graszaadjes snel ontkiemen, want verdroogd graszaad ontkiemt namelijk niet meer.

Met deze vijf stappen heb je snel weer een prachtig groen gazon! Dit zie je ook volgend jaar terug aan de gezondheid van het gazon. Heb je meer vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze groene goeroes voorzien je graag van het beste advies.  

Geschreven door Isabelle

Groene vingers? Ik weet raad met bijna alles dat groeit en bloeit. Niet voor niets word ik vaak een 'plantenfluisteraar' genoemd. Het liefst ben ik buiten in de natuur te vinden of thuis tussen mijn kamerplanten. Mijn groene advies deel ik maar al te graag met anderen.

  • 1642271531747

    Isabelle van Geenen

    Copywriter

Geef je tuin het langste leven met onze natuurlijke producten

Blader door onze tuinproducten

Gazon-AZ+ Gazonmest
Gazon-AZ+ Gazonmest

Een groen, sterk gazon ligt binnen handbereik! Geef je ...

vanaf € 12.99

GazonGrond
GazonGrond

Een sterk gazon het hele jaar door? Daarvoor heeft het gras ...

€ 10.99

Graszaad-Inzaai
Graszaad-Inzaai

Zorg voor mooi en dicht gazon in een handomdraai. ...

vanaf € 8.99

kalk voor de tuin
AZ-Kalk

Corrigeer de zuurgraad van de bodem in het gazon, de ...

vanaf € 6.29

Graszaad-Herstel
Graszaad-Herstel

Zeg maar gedag tegen kale plekken in het gazon. ...

vanaf € 5.99

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Zet jouw tuin in het zonnetje met de producten van ECOstyle. Onze producten zijn natuurvriendelijk en zorgen voor planten van topkwaliteit.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.