Moestuinweetjes

Leer jouw moestuin beter kennen

Beginnen met een moestuin maar weet je niet waar je moet starten? Moeilijk is het niet. Een beetje vertrouwen en genoeg kennis doet wonderen. Wij helpen je graag op weg met wat weetjes!
moestuin

Een moestuin beginnen

Een moestuin vol lekkere groenten en kruiden groeit niet vanzelf. Maar jouw groene vingers en onze natuurlijke producten zijn een perfect duo. Begin niet lukraak met jouw moestuin maar maak een duidelijk plan van aanpak. Hoeveel ruimte heb je? Welke groentes, fruit en kruiden wil je gaan verbouwen? Klaar voor de start? Leer jouw moestuin nog beter kennen met deze 5 moestuinweetjes.

Moestuinweetje 1

Balans in je tuin

Moestuin Grond
Misschien wel het aller belangrijkste voor een gezonde en plaagvrije moestuin: balans! Je tuin en ook je moestuin is als het ware een klein ecosysteem waar jij je vooral niet te veel mee moet bemoeien. Nature knows best. Een tuin is balans zorgt voor minder kans op ziekten en ongedierte.

Moestuinweetje 2

Wacht tot IJsheiligen

snow-on-lawn-grass
Wil je je zorgvuldig voorgezaaide gewassen laten overleven? Dan kan je het beste wachten na IJsheiligen, dat is na half mei. Maak je de fout om eind april je voorgezaaide courgetteplantjes alvast in de volle grond te zetten? Dan is de kans groot dat ze dat niet zo fijn vinden en er door de kou aan onderdoor gaan. Heb geduld en plant pas in de volle grond na IJsheiligen. De kans dat het half mei nog vriest in de nacht, is heel klein.

Moestuinweetje 3

Weet wat je eet

lettuce-640px

Alles wat je in de grond stopt, krijg je terug. Zorg ervoor dat je uitsluitend biologische zaden gebruikt die GMO-vrij zijn. Daarnaast zorgt bemesting voor gezonde, voedzame groentes en fruit. Wanneer je wilt dat jouw groente en fruit vol vitamines, sporenelementen en nutriënten zitten, bemest dan met Moestuin-AZ

Moestuinweetje 4

Houd ze in de gaten

slug-on-leaf-garden-1080
Soms heb je van die weken dat je het druk hebt en dan verzuim je de moestuin een beetje. Voor je het weet heeft familie slak je aardbeien verorberd of familie rups je appels doorboort. Neem elke dag even 5 minuutjes de tijd en bestudeer je gewassen. Heb je een plaag in je moestuin? Dan bestrijd je dit op een natuurlijke manier.

Moestuinweetje 5

Wisselteelt is de sleutel tot succes

wisselteelt ecostyle

Het is belangrijk om planten regelmatig te verplaatsen naar verschillende delen van de moestuin. Dit helpt bij het voorkomen van ziekten en plagen die zich kunnen opbouwen in de grond. Door te wisselen, krijgen de planten ook toegang tot verschillende voedingsstoffen die in verschillende delen van de grond beschikbaar zijn.

Verzorg je gewassen op een natuurlijke manier

Aan de slag in je moestuin met de producten van ECOstyle

Moestuin-AZ
Moestuin-AZ

Ga je voor smakelijkere groenten en kruiden uit eigen tuin? ...

€ 6.49

MoestuinGemak - plantaardige mest (Vegan)
MoestuinGemak - plantaardige mest (Vegan)

Een moestuin moet in een korte periode een hoop voor elkaar ...

€ 8.99

MoestuinGrond
MoestuinGrond

Een sterke en vruchtbare moestuin? Daarvoor hebben je ...

€ 10.99

MoestuinMest
MoestuinMest

Ga je voor smakelijkere groenten en kruiden uit eigen tuin? ...

€ 24.99

MoestuinVoeding
MoestuinVoeding

Ga je voor smakelijke groenten en kruiden uit eigen tuin? ...

vanaf € 6.99

Duurzaamheid

Ga voor een duurzame moestuin

Kies voor ECOstyle

De lekkerste groenten en kruiden uit jouw duurzame moestuin. De producten van ECOstyle zijn natuurvriendelijk en zorgen voor een moestuin van topkwaliteit.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.