Zet een streep door Black Friday. Ga voor Green Friday!

Isabelle

Isabelle

green friday

Wij maken op Green Friday een statement tegen Black Friday. Dit is dé dag waarop we massaal de winkels en webshops bestormen om de goedkoopste deals te scoren. Het gevolg? Een boel impulsaankopen die we niet nodig hebben wat zorgt voor enorme overconsumptie. Zo putten we onze aarde alleen maar sneller uit. Dat moet anders kunnen, toch? Daarom doen wij mee aan Green Friday.

 

 

 

Wat is Green Friday?

De Green Friday beweging is een initiatief van Trees for All en een tegengeluid tegen de Black Friday-gekte. Green Friday is juist een dag waarop je bewust niks koopt. Even een dagje niet meedoen aan de koopgekte vol met kortingen, acties en aanbiedingen of goedkope deals. In plaats daarvan geven we iets terug aan de aarde: bomen. Want een wereld met meer bos is van belang voor een groene en gezonde aarde. En daar draagt een dag als Black Friday – waardoor er veel wordt overgeconsumeerd - niet aan bij.

 

noah-buscher-x8ZStukS2PM-unsplash
 

Waarom Green Friday?

Op deze dag zeggen we met zoveel mogelijk consumenten en bedrijven ‘nee’ tegen Black Friday deals. Want hoe meer spullen we kopen, hoe meer grondstoffen we van de aarde afnemen. Voor de productie van één T-shirt is bijvoorbeeld al 2.700 liter water nodig. Dat is genoeg drinkwater voor 2,5 jaar van één persoon! En dan hebben we het nog niet eens over de bergen met afval en oceanen vol plastic die door ons koopgedrag ontstaan.

 

Wat doet ECOstyle?

We steken de handen uit de mouwen en gaan aan de slag om in Roosendaal het eerste Green Friday Forest te planten. Namens ECOstyle doneren we ook 100 bomen aan Trees for All. Dus nee: geen acties maar iets teruggeven aan de wereld. Doe je met ons mee bij de groeiende Green Friday beweging? Koop dan ook een boom bij Trees for All, dan planten wij hem namens jou in het Green Friday Forest. 

 

Koop een boom, scan de QR-code

qr-treesforall.nl (b2c)    Label logo Trees for All (RGB beeldscherm)

 

 
 
Tree planting-1

Wij staan voor duurzaam

Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

Globe

Onze taak?

Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Toe aan nog meer groene content?