5x hippe kamerplanten en hun verzorging

Isabelle

Isabelle

hippe kamerplanten

Je interieur een hippe twist geven hoeft niet veel geld te kosten. Je hebt geen andere bank nodig of nieuwe designerlampen om je huis een upgrade te geven. Steek je groene vingers en handen uit de mouwen en haal gewoon een van deze vijf hippe kamerplanten in huis! Van de stijlvolle cactus tot aan de jarenlang populaire gatenplant, oftewel Monstera. Deze hippe jongens en meiden doen het goed in elke inrichting! Wij delen hieronder hoe je ze verzorgt, welke natuurlijke plantenvoeding je ze geeft en tippen gelijk een aantal Instagram accounts die je zeker moet volgen als je van hippe kamerplanten houdt.

 

 

1. Olifantsoren en zebra pootjes: Alocasia Zebrina

Voor de meer ervaren plantenliefhebbers is de Alocasia Zebrina een perfecte toevoeging aan je huis. Deze plant met zijn kenmerkende olifantsoren en stengels met zebraprint is een pietje precies als het aankomt op verzorging, maar geen zorgen; wij helpen je daarbij! Deze hippe kamerplant komt oorspronkelijk voor in tropische gebieden, hij houdt dus van vochtige potgrond en een douchebeurt in de vorm van wekelijks wat gesproeid water op zijn bladeren.

 

Zijn lievelingsplekje in huis? In het zonnetje, dat vindt hij heerlijk! Daarnaast kan hij vanaf het voorjaar ook regelmatig wat natuurlijke plantvoeding gebruiken. Hij zal je dankbaar zijn in de vorm van nieuwe bladeren!

 

2. Erwten of pareltjes

senecio-erwten-houseplantEen andere hippe kamerplant die anno nu niet in je huis mag ontbreken is de erwtenplant (Senecio Rowleyanus). Zijn sierlijke stengels hangen vol met erwt-achtige bolletjes, maar wij vinden het eerder sierlijke pareltjes! Deze plant zet je het best hoog neer, bijvoorbeeld op een kast, zodat hij de ruimte heeft om te groeien. Zet hem niet in de volle zon maar juist in indirect zonlicht. Hij kan goed tegen droogte. 

 

De plant heeft in de zomer een beetje water nodig (voel wel goed of de potgrond droog is) en in de winter nauwelijks. Het best geef je de plant water van onderaf zodat de erwtjes niet nat blijven en daarna gaan rotten. Zet de plant in een schaaltje water en laat de plant zo zelf het water op zuigen, zo weet je zeker dat je niet te veel water geeft. Vanaf het voorjaar gaat hij flink groeien. Geef hem dan één keer in de twee weken wat kamerplanten voeding, zoals GroenVoer.

 

3. Tropische én hip: bananenplant

musa-bananaplant-houseplant
 

Deze hippe kamerplant moet absoluut terugkomen in dit lijstje: de bananenplant. Geef je deze groene vriend de juiste verzorging dan groeit ‘ie als kool! Houd zijn potgrond goed vochtig door hem een aantal keer per week kleine scheutjes water te geven. In het voorjaar en de zomer lust hij wel wat extra’s in de vorm van plantenvoeding.

 

Leuk weetje: een bananenplant produceert zelf nieuwe scheuten in de pot, ook wel “pups” genoemd. Je kunt dus zelf nieuwe bananenplantjes kweken of ze cadeau doen aan je vrienden met groene vingers!

 

4. Oude hippe dame: de Monstera

monstera
 

De Monstera is al een aantal jaar niet weg te denken uit Nederlandse interieurs en ook komend jaar is deze groene dame nog ontzettend hip! In hun oorspronkelijke omgeving (Zuid-Amerika) kunnen ze tot wel twintig meter hoog worden. Maar geen zorgen: dat zal in je woonkamer écht niet gebeuren. Deze luchtzuiverende kamerplant houdt van een continu vochtige, maar zeker niet kletsnatte, potgrond. Daarnaast geniet de Monstera in de zomer graag van een extra lekkernij in de vorm van plantenvoeding. En de beste plaats voor deze grote favoriet? Dat maakt haar niet zoveel uit, zolang de plant maar niet in het volle zonlicht staat. Draai de plant regelmatig om te voorkomen dat de takken aan een kant richting het licht gaan hangen.

 
 

5. Prikkelende kamerplant: Cactusvijg

opuntia-cactusvijg-houseplant
 

Een welverdiende plek in ons lijstje van hippe kamerplanten: de cactusvijg. Wij zijn gek op deze stekelige vriend en geven je graag tips om je prikkende plant gezond te houden. Een wijdverbreid misverstand is namelijk dat cactussen geen water of voeding nodig hebben, maar dat is zeker niet waar!

 

Geef je cactusvijg water als de grond droog aanvoelt en zorg dat hij in een pot met gaatjes staat om overtollig water af te voeren. Wat betreft voeding is deze hippe jongen ontzettend makkelijk: maandelijks een beetje voeding, speciaal voor cactussen, en dat alleen in de zomermaanden.

Volg hippe kamerplanten op de voet

Wij houden uiteraard van allerlei soorten groen en volgen trends voor hippe kamerplanten dan ook op de voet. Wij tippen je graag onderstaande accounts van andere plantenliefhebbers om te volgen.

 

  • Mama Botanica is plantenliefhebber bij uitstek en van haar account spat dan ook haar liefde voor haar groene vrienden! Daarnaast is haar huis écht een plaatje vol planten en ze weet dit prachtig vast te leggen. Je checkt het Instagram account van Mama Botanica hier
  • Wil je meer leren over de officiële namen van planten? Check dan zeker De Plantenbakker! Binnen no time word je met behulp van dit Instagram account een echte plantenkenner. Check het Plantenbakker account hier.
  • Ben je gek op groen en vind je duurzaamheid belangrijk? Wij ook! En daarom tippen we je het Instagram account van Plantenasiel Voorburg. Hier staan volop hippe kamerplanten die op zoek zijn naar een huis waar ze liefdevol verzorgd worden. Neem zeker een kijkje als je op zoek bent naar een nieuwe kamerplant.

 

Zit je op Instagram? Vergeet dan ook zeker niet ons ECOstyle account te volgen. Zo blijf je altijd op de hoogte met onze tips, tricks en advies.

 

Lees verder over verzorging van kamerplanten

Dit zijn ze. Onze vijf tips voor de meest hippe kamerplanten van nu en onze favoriete planten accounts. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de voeding en verzorging van jouw kamerplanten? Check onze producten hieronder! Op zoek naar een nieuwe groene vriend? Hier lees je onze top 10 makkelijke kamerplanten voor in huis.

Shop alles voor sterke kamerplanten

GroeiGrond Kamerplanten

Potgrond

vanaf € 5.99

GroenVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

Hydrokorrels

Bodemverbeteraar

€ 5.99

PlantKracht Voedingssticks

Plantenvoeding

€ 4.29

PlantKracht Korrels

Plantenvoeding

€ 4.29

StekPoeder

Gewasbescherming

€ 5.29

VliegVanger Vangplaten

Ongedierte bestrijding

€ 5.99

BladGlans Spray

Hulpmiddelen

€ 6.49

PrikVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

InsectWeg

Ongedierte bestrijding

€ 12.99

MediterraanVoer

Plantenvoeding

€ 6.99

Tree planting-1

Wij staan voor duurzaam

Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

Globe

Onze taak?

Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Toe aan nog meer groene content?