5 kamerplanten die prima in de volle zon kunnen staan

Isabelle

Isabelle

Met je gezicht in de zon is misschien wel het lekkerste gevoel dat er is. Dat vinden niet alleen wij, maar ook een heleboel kamerplanten! Er zijn er genoeg die het beste gedijen in de volle zon, voor het raam genietend van een hoop zonlicht. Van kamerplanten voor beginnende liefhebbers tot aan de meer veeleisende groene zonaanbidders. Welke planten er van de volle zon genieten en hoe je ze het beste verzorgt? Je leest het in onderstaand artikel!

 

 

 

De Ficus: voor beginnende plantenouders

ficus-abidjan-plantBen je een beginnende plantenouder of houd je simpelweg “makkelijke” kamerplanten, dan raden we de Ficus aan. Deze redelijk grote, ruimte vullende kamerplant is makkelijk te verzorgen en gek op de zon! Sterker nog, dit heeft hij nodig om goed te blijven groeien. Heb je nog een zonnig plekje over in je huis dan is de Ficus Lyrata boom echt een must voor je! De potgrond waar hij in staat mag licht vochtig blijven en in de zomer geef je hem wat extra plantvoeding om goed te blijven groeien. Let op: hij houdt niet zo van verhuizen. Zie je dat zijn bladeren naar het licht toe groeien? Draai hem dan wekelijks een klein beetje in plaats van hem in één keer helemaal te verplaatsen. Daar wordt ‘ie namelijk niet zo blij van.

 

Voor de ervaren plantenliefhebber: Olifantsoor (Alocasia)

alocasia-amazonica
 

Voor plantenliefhebbers die hun handen niet omdraaien voor een kamerplant die genoeg aandacht nodig heeft. Wij presenteren: de Alocasia! Deze plant met prachtige grote bladeren groeit ontzettend snel en heeft dan ook regelmatig voeding nodig, zowel in het voorjaar als in de zomer. Essentieel voor de groei is een continu lichtvochtige grond en genoeg licht, zet deze kamerplant dus in de volle zon om hem in zijn behoefte te voorzien. Ook belangrijk, houd de bladeren vochtig door ze te besproeien, de Alocasia is namelijk erg vatbaar voor spint bij te droge lucht. Ondanks de voorzorgmaatregelen last van spint? Dan helpen roofmijten je plant daarvan af!

 

Tropische zonaanbidder: bananenplant

musa-bananaplant-houseplant
 

Een andere kamerplant die volop zon nodig heeft om nieuwe bladeren te krijgen is de bananenplant (Musa). Oorspronkelijk komt hij uit de tropen, hij houdt er dus van als je hem regelmatig besproeit en zijn voeten in vochtige potgrond houdt. Daarnaast geniet deze snelgroeiende kamerplant ook van een lekker extraatje in het voorjaar in de vorm van plantenvoeding. In de winter staat de bananenplant het liefst in de volle zon, laat hem hier wel langzaam aan wennen. Verplaats hem in de zomer weer een klein stukje van het raam vandaan. Hij zal je dankbaar zijn!

 

Yucca: Mexicaanse schone

yucca
 

Met zijn oorsprong in Mexico kan het ook niet anders dat de Yucca van een plekje in de volle zon houdt! De potgrond kan je best een beetje laten drogen voordat je deze kamerplant een scheutje lauwwarm water geeft. Sproei hem daarnaast regelmatig met wat water om luis te voorkomen, daar is hij namelijk vatbaar voor. Tot slot raden we aan hem in de lente in de zomer een beetje plantenvoeding te geven. Hij beloont je door prachtig in het zonnetje op je vensterbank te blijven stralen!

 

Hippe hangplant: Rhipsalis

rhipsalis
 

In ons lijstje mag een hangplant die houdt van de zon zeker niet ontbreken: de Rhipsalis! Deze kamerplant is super vergevingsgezind, hij houdt van wekelijks een scheutje water maar hij kan prima twee weken zonder. Til wel even z’n bladeren op als je water geeft, anders kan dit kale plekken bovenop geven. Een voorkeur voor een plek heeft deze plant niet, hij kan ook perfect in de volle zon hangen! Fun fact: deze plant is supermakkelijk zelf te stekken! Knip of breek een stukje stengel af, laat het “wondje” een paar dagen drogen en zet hem dan in verse potgrond. Binnen no time heb je nóg zo’n knappe zon aanbiddende kamerplant in huis!

Het nut van plantenvoeding

Naast zonlicht en voldoende water is het belangrijk om je kamerplant in de juiste seizoenen (per plant verschillend) wat extra voeding te geven. Wij blijven het liefst zo dicht mogelijk bij wat de natuur ons geeft, daarom is onze plantvoeding ook volledig organisch. Het geeft je kamerplant de nodige voedingsstoffen en mineralen die nodig zijn om je plant niet alleen sterk te houden maar ook prachtig te laten groeien en bloeien. Gelukkig koop je plantenvoeding voor bovenstaande zonaanbidders gemakkelijk online bij ECOstyle!

Shop alles voor sterke kamerplanten

Rouwvliegjes Bundel

Natuurlijke vijanden

€ 19.95

Aaltjes tegen rouwvliegjes (varenrouwmug)

Natuurlijke vijanden

vanaf € 13.49

GroeiGrond Kamerplanten

Potgrond

vanaf € 5.99

GroenVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

Hydrokorrels

Bodemverbeteraar

€ 5.99

PlantKracht Voedingssticks

Plantenvoeding

€ 4.29

PlantKracht Korrels

Plantenvoeding

€ 4.29

StekPoeder

Gewasbescherming

€ 5.29

VliegVanger Vangplaten

Ongedierte bestrijding

€ 5.99

BladGlans Spray

Hulpmiddelen

€ 6.49

PrikVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

Tree planting-1

Wij staan voor duurzaam

Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

Globe

Onze taak?

Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Toe aan nog meer groene content?