Potgrond voor je kamerplant

Isabelle

Isabelle

potgrond voor kamerplant

Als kamerplanten liefhebber wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je groene vrienden! Een goede verzorging is daarbij essentieel, net als de juiste potgrond! De juiste potgrond voor je kamerplant zorgt voor de beste bouwstoffen om hem gezond te houden en te laten groeien! Lees hier welke potgrond het beste past bij jouw groene en bloeiende kamerplanten!

 

 

Voordelen van duurzame potgrond voor kamerplanten

Om goed te kunnen groeien kan je kamerplant een voedingsrijke potgrond gebruiken! Onze potgrond is een duurzame variant op basis van kokosvezels die er bekend om staan om water goed vast te houden. We gebruiken bewust geen turf in ons product omdat bij het afgraven daarvan CO2 vrijkomt én de aarde aangetast wordt. De zorgvuldig gekozen samenstelling van onze potgrond geeft je groene vriend de volgende voordelen:

 

  • Voeding blijft langer in de pot aanwezig.

  • Houdt water beter vast: je hoeft dus wat minder vaak water geven.

  • Fijn voor je kamerplant én het milieu: de toegevoegde meststoffen zijn volledig organisch en natuurlijk!

 

Voor je groene en bloeiende kamerplanten

potgrond kamerplanten
Bestaat jouw collectie kamerplanten uit groene planten? Dan raden we je aan te kiezen voor onze   GroeiGrond Kamerplanten ! De potgrond heeft een fijne, sponsachtige, luchtige structuur waarin de wortels van je kamerplant de kans krijgen een sterk wortelstelsel aan te leggen. Dé basis voor het groeien van een gezonde plant.
Geen zorgen trouwens als de potgrond wat sterker ruikt bij het openen van de zak: dat zijn simpelweg de natuurlijke grondstoffen die met elkaar in de zak zijn gaan werken. Zodra je je plant gepot hebt en de potgrond in aanraking komt met de lucht verdwijnt dit. Heb je in je huis ook een aantal kleurrijk bloeiende kamerplanten staan? Geef ze dan de juiste basis met onze   GroeiGrond Bloeiende Planten . Deze potgrond geeft nét dat beetje extra om je planten makkelijker te laten bloeien.
 

Potgrond vervangen

potgrond-kamerplanten
 

Bij aanschaf van je kamerplant staat hij vaak al lange tijd in dezelfde potgrond. Van klein stekje tot grote kamerplant in de kas, en vervolgens in dezelfde potgrond naar het tuincentrum of de bloemist. De voedingsstoffen in de potgrond zijn uiteraard niet oneindig! Daarom is het belangrijk om je plant op tijd te voorzien van nieuwe aarde. Het meest geschikte moment is hiervoor de bloei- of groeiperiode van je plant, dat is tussen maart en september.

Hoe pot je je groene vriend

GroeiGrond kamerplanten 5Ga je verpotten of de potgrond vervangen? Laat de kluit eerst een beetje droogvallen en trek 'm dan zo uit de pot. Verpot je plant niet direct nadat je water hebt gegeven. Dan loop je het risico de wortels te beschadigen. Haal je plant uit de pot en schud hem voorzichtig uit zodat de oude aarde van de wortels valt. Zet je hem in dezelfde pot? Maak die dan goed schoon met water een spons en wat zeep om bacteriën en schimmels uit de pot te krijgen. Vervolgens begint het vullen:

 

  • Vul je bak of pot voor een derde met potgrond.
  • Zet je kamerplant in het midden van de pot.
  • Vul verder aan en met potgrond en druk lichtjes aan.

 

Het enige wat nu nog rest is wat water om hem te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving. Je kamerplant zal je dankbaar zijn! Overigens is extra voeding voor je plant de komende maanden niet nodig. Alle voedingsstoffen haalt hij voorlopig uit de nieuwe potgrond.

 

Oude potgrond voor je kamerplant gebruiken?

Dat raden we je niet aan. Potgrond is een natuurlijk product en na een langere periode is de voeding uit de grond verdwenen. Je hoeft een overgebleven zak van vorig jaar overigens niet weg te gooien! Een duurzame oplossing hiervoor is om die bijvoorbeeld te gebruiken voor het ophogen van je tuin of border, daar is de grond nog perfect voor geschikt!

Voor alle kamerplanten wat wils

Inmiddels weet je nu alles over de juist potgrond en de beste manier van potten van groene en bloeiende kamerplanten. Meer weten over potgrond voor zuurminnende planten of heb je een mediterrane plant in huis (of tuin)? Bekijk dan ons complete assortiment aan duurzame potgrond voor deze planten hier! Op zoek naar een groene vriend voor in huis? Hier vind je 10 makkelijke kamerplanten.

Shop alles voor sterke kamerplanten

Rouwvliegjes Bundel

Natuurlijke vijanden

€ 19.95

Aaltjes tegen rouwvliegjes (varenrouwmug)

Natuurlijke vijanden

vanaf € 13.49

GroeiGrond Kamerplanten

Potgrond

vanaf € 5.99

GroenVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

Hydrokorrels

Bodemverbeteraar

€ 5.99

PlantKracht Voedingssticks

Plantenvoeding

€ 4.29

PlantKracht Korrels

Plantenvoeding

€ 4.29

StekPoeder

Gewasbescherming

€ 5.29

VliegVanger Vangplaten

Ongedierte bestrijding

€ 5.99

BladGlans Spray

Hulpmiddelen

€ 6.49

PrikVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

Tree planting-1

Wij staan voor duurzaam

Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

Globe

Onze taak?

Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Toe aan nog meer groene content?