taxus-snoeien-blog

Coniferen bemesten? Een fluitje van een cent

In 4 stappen leggen wij jou uit hoe je gezonde coniferen krijgt én houdt met onze Coniferen & Taxus-AZ.

Bestel Coniferen & Taxus-AZ

Wil jij ook gezonde en sterke coniferen?

Geef je coniferen de juiste verzorging voor sterke en diepgroene hagen. ECOstyle heeft de juiste oplossing voor het natuurlijk bemesten van je coniferen. Coniferen & Taxus-AZ is verrijkt met een unieke mix van bacteriën en schimmels en geeft de conifeer meer weerstand. Oók in de winter!​

Gezonde coniferen in 4 stappen

coniferen-thuja
  1. Geef nieuw aan te planten coniferen een goede start met AanplantGrond. Dit zorgt ervoor dat wortels sterk groeien en vertakken in de rulle grond. Onze Plantaarde is turfvrij en schaadt daardoor kwetsbare veengebieden niet.
  2. Een goede zuurgraad in de bodem is belangrijk voor de opname van voedingsstoffen. AZ-Kalk corrigeert de zuurgraad van de bodem van de moestuin, zodat coniferen beter groeien.
  3. Door coniferen te bemesten met Coniferen & Taxus-AZ geef je ze extra voeding die nodig is om de conifeer meer weerstand te geven en die mooie diepgroene kleur te geven. En zoals de naam al zegt, deze voeding is ook geschikt om de taxus mee te bemesten.
  4. Snoei de conifeer eind mei of begin juni, vóór de langste dag. Snoei in augustus opnieuw om hem mooi de winter in te laten gaan.
tulp-tulip-flower

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Bekijk tuinkalender

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.