lavendel-border-flower

Hoe verzorg je lavendel? Zo blijft je lavendel mooi

De altijd vrolijk geurende lavendel is een plant die een prachtige toevoeging is aan je tuin. Om nog meer van de kleur en geur te genieten is het belangrijk de plant zo nu en dan in de watten te leggen.

Bestel Lavendel-AZ

Heerlijk geurende lavendel in de border?

Lavendel zijn groenblijvende en geurende tuinplanten. Lavendel past in iedere tuin en kan ook goed in een pot op een terras. Lavendel is goed voor de biodiversiteit in de tuin. Bijen zijn namelijk dol op lavendel met heerlijke lavendelhoning als resultaat. Kies voor de de natuurlijke producten van ECOstyle. Hiermee krijgen ze de juiste voedingsstoffen binnen, om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Hoe verzorg je lavendel?

Lavendel-AZ 2

Lavendel houdt van luchtige grond, enigszins kalkhoudend. Een plek in de zon wordt aangeraden. Denk eraan om lavendel elk voorjaar goed te snoeien, anders gaat hij verhouten aan de onderkant van de plant. Lavendel kan ook goed gecombineerd worden met een kruidentuintje zoals rozemarijn en tijm.

Om er voor te zorgen dat je langdurig plezier hebt van lavendel is het raadzaam om twee keer per jaar te bemesten met onze Lavendel-AZ. Zoals al onze AZ-meststoffen is ook de Lavendel-AZ verrijkt met de RhizaMax®-schimmel voor de ontwikkeling van een sterk wortelgestel. Daarnaast bevat de voeding een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor een gezond bodemleven en geeft lavendel een extra lange bloei en rijke geur. Lavendel-AZ is ook geschikt voor andere geurende kruiden.

Verzorgingstips voor lavendel

lavendel-border
  • Geef nieuwe lavendelplanten AZ-Kalk, voor een goede start.
  • Snoei lavendel na de bloei. Hierdoor stimuleer je de groei van de plant en blijft de plant mooi vol.
  • Van lavendelbloemen kun je heerlijke thee trekken.
  • Lavendel kun je eenvoudig drogen en gebruiken als decoratie.
yellow-flowers-sunny

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Bekijk tuinkalender

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.