azalea-1080px

Rhodo en Azalea verzorgen: zo krijg je prachtige bloemen

Met de juiste voeding voor Rhododendron en Azalea krijg je prachtige bloemen. ECOstyle heeft voor jou de juiste producten en tips in huis. Lees op deze pagina alles wat je wilt weten over het verzorgen van je Rhododendron en Azalea

Bestel Rhodo & Azalea-AZ

Border

Rhododendron en azalea in de tuin?

Rhododendrons en azalea's komen uit dezelfde familie. De rhodo is een groenblijvende heester die vroeg in het voorjaar bloeit. De azalea is vaak wat kleiner en bloeit uitbundiger. Rhododendrons of azalea’s zijn er in vele bloemkleuren. Met de juiste voeding van ECOstyle, hou je mooie en sterke planten.

Hoe rhodo en azalea verzorgen?

rhododendron bloem

Voor een krachtige groei en volle bloei is het van belang om de planten 2 x per jaar te bemesten met Rhodo en Azalea-AZ. De eerste bemesting doe je tussen maart t/m half juni. De tweede bemesting tussen half juni t/m september. Onze Rhodo en Azalea-AZ geeft maar liefst 120 dagen voeding en bevat de RhizaMax®-wortelactivator - speciaal voor rhododendrons – en is geheel afgestemd op de behoeften van de zuurminnende planten.

Tips

azalea met witte bloem
  • ECOstyle heeft een handige pH-bodemtest, waarmee je de zuurgraad van de bodem kunt meten,
  • De Rhodo en Azalea-AZ ook geschikt is voor ilex, heide, camelia en skimmia welke vallen onder de groep zuurminnende planten.
  • De rhododendron is een makkelijke plant. Hij is eenvoudig te snoeien, tot zo'n 50 cm boven de grond. 
  • Wanneer je voldoende ruimte hebt, is de rhodo een perfecte haag.
  • De azalea is geschikt voor zowel binnen als buiten.
gras-gazon-lawn

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Bekijk tuinkalender

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.