Sedum

Groene daken bemesten? Ga voor een duurzame voeding

Een groen dak heeft de juiste voeding nodig. ECOstyle geeft je graag advies over het bemesten van je groene dak oftewel sedum dak.

Bestel Sedum & Groene daken-AZ

Border

Een gezond groen dak?

Een groen dak met bijvoorbeeld sedum heeft over het algemeen een dun laagje grond om in te wortelen. Een tekort aan water of voedingsstoffen wordt op een groen dak relatief snel zichtbaar. Regelmatig bemesten van een groen dak is dan ook essentieel.

Hoe verzorg je een groen dak?

Sedum & Groene Daken-AZ

Een groen dak met bijvoorbeeld sedum heeft over het algemeen een dun laagje grond om in te wortelen. Een tekort aan water of voedingsstoffen wordt op een groen dak daarom relatief snel zichtbaar. Als sedum niet in optimale conditie verkeerd wordt het minder dicht, kleurt het rood en kan onkruid makkelijk kiemen. Tevens zal er meer mos gaan groeien.

Het verwijderen van onkruid en het bemesten van het groen dak behoort daarom tot het noodzakelijke onderhoud. Sedum- en Groene daken-AZ is speciaal ontwikkeld voor groene daken met bijvoorbeeld sedum.

Tips

Sedum
  • Een groen dak koelt het huis op warme dagen en op koude dagen isoleert het.
  • Een groen dak verhoogt de levensduur van dakbedekking.
  • Bemest het dak 1x in het voorjaar en 1x in de zomer met Sedum- en Groene daken-AZ.
  • Zorg voor een goede pH-balans. Na verloop van tijd verzuurt het groene dak door natuurlijke processen en regen. Door het toevoegen van kalk worden zure stoffen geneutraliseerd en wordt de bodem minder zuur. Dit bevordert de groei van de planten en zorgt ervoor dat ze gezonder blijven.
gras-gazon-lawn

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Bekijk tuinkalender

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.