Kalken
HubSpot Video

Waarom kalk strooien?

We zijn aangekomen bij stap 3 van de workout voor je Gazon. Het is tijd om je gazon te bekalken! Uuuh, is dat echt nodig? Mos en onkruid zijn vechtersbazen en gaan graag de strijd aan met het gras in jouw gazon. Deze planten houden van een flink zure grond en groeien daardoor snel. Gras houdt niet van een zure grond en groeit daardoor juist trager.

Kalk helpt om het gazon fit te krijgen én te behouden. Kalk maakt de grond namelijk minder zuur. Mos en onkruid worden zo ontmoedigd, het gras neemt haar voedingsstoffen juist beter op en groeit sneller dicht. Kalk? Daar is geen kruid tegen gewassen!

 

grassprieten

Kalk strooien, zo doe je dat!

Voor het bekalken van je gazon kies je voor AZ-Kalk van ECOstyle. AZ-Kalk is de meest duurzame kalk die je zult vinden in de winkel. Voor AZ-Kalk worden geen buitenlandse kalkgroeves afgegraven die de natuur schade toe dienen. AZ-Kalk is een volledig Nederlands product en wordt gewonnen uit de Nederlandse drinkwaterwinning. Helemaal circulair en zeer duurzaam!  

Nou genoeg theorie! Tijd om te strooien:

  • Kalk strooien kun je het beste doen aan het begin of aan het einde van het jaar.
  • AZ-Kalk kun je gewoon vanuit de hand op het gazon strooien. Heb je een groot gazon? Gebruik een strooikarretje om het jezelf nog gemakkelijker te maken.
  • Strooi AZ-Kalk gelijkmatig over het gazon. Zowel horizontaal als verticaal, zo weet je dat je overal hebt gestrooid.
  • Je hoeft niet bang te zijn dat je teveel kalk strooit. AZ-Kalk bindt met het zuur in de bodem en corrigeert de zuurtegraad precies op maat. AZ-Kalk doet zijn werk op het juiste moment voor een langere tijd.
  • Het is raadzaam om in het najaar je gazon nogmaals te bekalken.
GA DOOR NAAR STAP 4
Fertilize_lawn-1

Een gezond, topfit gazon

is beter voor de natuur

Bij ECOstyle staan we voor duurzaam tuinieren. Dat is beter voor jouw tuin én de natuur.