Bemesten
HubSpot Video

Waarom het gazon bemesten?

Net zoals jij goede voeding nodig heeft om topfit te worden is dat niet anders voor het gazon. Met Gazon-AZ van ECOstyle wordt je gazon weerbaar, diepgroen en topfit. Gazon-AZ bevat goede schimmels en bacteriën, wat het bodemleven een boost geeft. Het resultaat? Een dichte grasmat en onkruid en mos krijgen geen kans om te groeien.

 

Fertilize_lawn-1

Bemesten, zo doe je dat!

Het bemesten van je gazon is een fluitje van een cent. Met de volgende stappen geniet je snel van een dichte grasmat zonder mos:

  • Je kunt het best voor het eerst bemesten in de maanden maart of april.
  • Direct na het gebruiken van AZ-Kalk strooi je Gazon-AZ, er hoeft geen tijd tussen te zitten. Houd ongeveer 75 gram per vierkante meter aan. Wordt je gazon intensief gebruikt of heb je veel last van mos? Gebruik dan de dubbele dosering: 150 gram per vierkante meter
  • Gazon-AZ kun je net als kalk strooien met de hand, maar heb je een groot gazon dan kun je ook een strooikarretje gebruiken.
  • Je hoeft met de meststoffen van ECOstyle niet bang te zijn dat je teveel strooit of dat je overbemest. Dit is wel een risico wanneer je gebruik maakt van minerale of kunstmeststoffen. Met Gazon-AZ van ECOstyle is dit niet het geval. Gazon-AZ is organisch en zal daardoor het gazon niet verbranden. Je kunt het dus met een gerust hart op het gazon strooien.
  • Pas op: sommige honden zijn dol op de meststofkorrels! Het is niet gevaarlijk, maar natuurlijk ook niet de bedoeling dat ze alles opeten... Strooi in dat geval de meststof vlak voor een regenbui of besproei het zelf met de tuinslang. Zo komt de meststof tussen de grassprietjes te liggen en niet boven op de grasmat.

Gefeliciteerd! Je hebt de workout voltooid! Je gazon kan nu weer langdurig en fit doorgroeien. Ga door naar de cooling down, daar krijg je nog wat handige tips hoe je het gazon de rest van het jaar ook topfit houdt.

GA DOOR NAAR DE COOLING DOWN
Fertilize_lawn-1

Een gezond, topfit gazon

is beter voor de natuur

Bij ECOstyle staan we voor duurzaam tuinieren. Dat is beter voor jouw tuin én de natuur.