U bent hier

BARF, je hond voeren op basis van vlees

Uit de praktijk van dierenarts Evelien

Vroeger, pak hem beet zo’n 100 jaar geleden, aten alle honden met de pot mee. Er was helemaal nog geen sprake van aparte hondenvoeding. Ze kregen wat er over was: vlees, groenten, brood, melkproducten en aardappels. Dat was toen heel normaal. Sinds die tijd is er veel veranderd.

Doordat steeds meer mensen een hond als huisdier namen, in plaats van als erfhond op de boerderij, kreeg je ook steeds meer speciale hondenproducten. Waaronder speciale hondenvoeders. De meeste daarvan zijn droge brokken, maar er bestaat ook blikvoeding, kuipjes en diepvries voer.

Het voordeel van echte “hondenvoeding” in plaats van met de pot mee eten, was dat je met een goede voeding voldeed aan alle voedingsbehoeften van de hond. Het zijn complete voeders.

 

BARF

De laatste 10 jaar is er echter een trend gaande dat mensen steeds meer proberen om hun hond zo natuurlijk mogelijk te voeren op basis van (rauw) vlees en zonder granen. BARF, de afkorting staat voor biologisch adequate rauwe voeding.

Naast de bekende brokken van Ecostyle is er ook een voeding in blik (voorheen als kuipje), op basis van voornamelijk vlees en groenten: VitaalVlees. Deze voeding komt het meest in de buurt van de trend om zo natuurlijk mogelijk te voeren op basis van vlees en zonder granen.

VitaalVlees is een uitgebalanceerde mix van vers vlees, groenten, aardappel/rijst en kruiden in blik. Het bevat een hoog vleesgehalte en is perfect verteerbaar. Het bevat geen granen of soja, geen geur/kleur/smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en geen suiker of zout.

barf-vitaalvlees-ecostyle-01.png

Vijf varianten VitaalVlees

Er zijn 5 varianten van de VitaalVlees voor de hond: Care, Lam, Kip, Junior en Senior. Iedere variant heeft zijn eigen vlees, koolhydraat en groente samenstelling. Alle varianten bevatten bouillon, mineralen en kruiden.

Zo bevat de VitaalVlees Care bijvoorbeeld kip (50%) en zalm (15%) als eiwit bron, naast rijst als koolhydraat en wortel als groente.

De VitaalVlees Lam bevat lamsvlees (65%) als eiwit bron  en pompoen en aardappel als groenten en koolhydraatbron.

En de VitaalVlees Senior bevat kalkoen (45%) en eend (21%) als eiwitbronnen, rijst als koolhydraat bron en wortel als groente.

VitaalVlees voor extra energie

Afhankelijk van de voorkeur of een specifieke behoefte van jouw hond, kan je een van deze varianten kiezen. Met VitaalVlees heb je de mogelijkheid om je hond alleen te voeren met Vitaalvlees als compleet voer, maar je kunt het ook gebruiken in combinatie met de Ecostyle brokken.

 

Daarnaast kun je VitaalVlees ook als extra energiebron geven aan honden die wat extra energie kunnen gebruiken, zoals drachtige teven en honden in de sport.

 

In de Ecostyle voerkracht trajecten adviseren wij ook regelmatig de VitaalVlees bij de overgang van het oude voer naar het Ecostyle hondenvoeding. De honden vinden het erg lekker, het is goed verteerbaar en maakt een makkelijke voerovergang mogelijk.

 

Naast de verschillende brokken van Ecostyle is er ook genoeg keuze in vlees.

barf-vitaalvlees-ecostyle.png

ECOstyle VitaalVlees
ECOstyle VitaalVlees

VitaalVlees is een uitgebalanceerde en heerlijke mix van vers vlees, groenten, rijst, pompoen of aardappel en natuurlijk onze kruiden. VitaalVlees is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegde geur-, kleur-, smaakstoffen of conserveringsmiddelen en is daarbij dierproefvrij.

Zoekveld