Dit zijn onze nieuwe producten

voor jouw kamerplanten!

Geef jij je kamerplanten genoeg water? Goed bezig! Vergeet echter niet om ze ook te voeden en beschermen. Goed nieuws: de allernieuwste producten van ECOstyle helpen je op weg!

DSC04348

Waarom mijn kamerplanten verzorgen?

Kamerplanten verzorgen is onwijs belangrijk voor een gezonde en gelukkige plant. Mist je plant voedingsstoffen? Dan zie je dat snel terug in de groei van de plant.

In de natuur worden voedingsstoffen namelijk als een lopend buffet geserveerd… Bladeren vallen op de grond, verteren en worden omgezet in voedingsstoffen die de wortels uit de bodem opnemen.

Tja, dit proces gaat in jouw huis helaas niet op. Kamerplanten staan in een pot met potgrond, hier zitten maar beperkte voedingsstoffen in. Op een gegeven moment zijn deze op. Doe je dan niks? Dan wordt de weerstand van jouw plant steeds lager, waardoor plagen snel kunnen toeslaan.

Komen er plagen om de hoek kijken? Dan is het belangrijk om snel aan de slag te gaan. Binnenshuis zijn er van nature geen nuttige insecten die deze plagen binnen de perken houden. Als je niks doet dan wordt de plaag groter en groter. Geloof het of niet, maar dit kan het einde van jouw plant betekenen. Wil je vast niet op je geweten hebben. Daarom is het super belangrijk om je plant de juiste verzorging te geven!

Geef je planten

het langste leven

DSC04485

Wanneer verzorg ik mijn kamerplant?

Je kamerplanten verzorgen is een taak die regelmatig terugkomt. Het is belangrijk dat je jouw plant in ieder geval wekelijks een slokje water geeft. Maar ook het geven van plantenvoeding is onwijs belangrijk voor een gezonde plant. Doe dit wekelijks tussen maart en oktober. Op dit moment heeft de plant ook daadwerkelijk voedingsstoffen nodig om verder te groeien. 

Hoe verzorg ik mijn kamerplanten?

Het verzorgen van planten kun je in verschillende categorieën indelen:

  • Water
  • Standplaats
  • Voeding
  • Verpotten
  • Stekken
  • Ziektes

Planten zijn vaak erg verschillend. Ja, óók zij hebben een voorkeur. Bloeiende planten hebben bijvoorbeeld weer andere behoeften dan vetplanten. Gelukkig hebben wij voor iedere plant een product.

Met de nieuwe lijn van ECOstyle is het verzorgen van kamerplanten een fluitje van een cent. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alle producten. 

GroenVoer

DSC04366
Groen, groener, groenst. Groene kamerplanten zijn super hip en toveren jouw huis in één klap om tot groene oase. Je groene kamerplant leg je extra in de watten met speciale voeding. Deze bevat essentiële voedingsstoffen met extra toegevoegde magnesium en ijzer. Met deze voedingsstoffen krijgt je plant een intens groene kleur. De voeding is onder andere geschikt voor monstera's, bananenplanten, strelitzia's en ga zo maar door. GroenVoer is te gebruiken voor élke kamerplant met groene bladeren.

PrikVoer

DSC04204

Vaak wordt gedacht dat een vetplant of cactus geen voeding nodig heeft. Maar niets is minder waar! De cactus wordt vaak als makkelijke plant gezien die niets nodig heeft, maar de plant vereist gewoon een andere aanpak. De cactus heeft weldegelijk voeding nodig. Laat je niet voor de gek houden door zijn prikkelbare, uh... karakter. Geef speciale voeding afgestemd op de behoefte van deze plant. PrikVoer is geschikt voor álle cactussen en vetplanten. 

OrchideeVoer

DSC04192

Orchidee in huis? Dan geniet je vast volop van deze prachtige bloemen. Wil je de plant nou nóg uitbundiger laten bloeien? Dan is het de hoogste tijd om bij te voeden. Doe dit met een speciale orchidee voeding. Het zorgt voor gezonde wortels, mooie glanzende bladeren en veel knoppen. Dit zie je terug in het aantal bloemen dat zich ontwikkelt. De voeding is speciaal afgestemd op de wensen van de orchidee. Daar doe je 'm dus een flink plezier mee. 

MediterraanVoer

Mediterraanvoer

Jouw Mediterrane planten verdienen wel wat extra aandacht. Deze tropische goden snakken regelmatig naar het Mediterrane zonnetje. Om de weerstand van deze planten te verhogen geef je de planten voeding met extra kalium en kalk. Als bedankje krijg je er een plant voor terug die in rap tempo groeit en sterk in zijn potje blijft staan. Ook zorgt het voor stevige, volle vruchten bij vruchtdragende planten. De voeding is geschikt voor álle palmen en olijf- en citrusbomen. 

BloeiVoer

DSC04216

Bloeiende planten zorgen voor een lekker sfeertje in huis. Ze brengen bakken gezellig naar binnen met hun kleuren en geuren.  Om ze gelukkig te houden geef je ze kamerplantenvoeding speciaal voor bloeiende planten. Het extra fosfor bevordert nieuwe knoppen en zorgt voor een lange bloei. Ook krijgen je bloemen een intensere kleur. De voeding is onder andere geschikt voor de anthurium, medinila of amaryllis. BloeiVoer is te gebruiken voor álle bloeiende kamerplanten. 

PlantKracht korrels

DSC04434
Heb je graag mooie, sterke planten? De PlantKracht korrels zijn super handig boven op de potgrond te strooien. Super makkelijk én voor al jouw potplanten te gebruiken. De universele voeding is geschikt voor álle kamerplanten. Zij geven jouw planten een extraatje waardoor ze weerbaarder zijn tegen plagen en ziektes.
 

PlantKracht sticks

DSC04482
Grote kans dat je graag een mooie, volle plant hebt die snel groeit. Trakteer je planten daarom op wat extra voeding. De PlantKracht Sticks zijn geperste, organische voedingsstaafjes die jouw planten voorziet van de nodige voedingsstoffen en mineralen. Je planten worden daardoor weerbaarder en sterker tegen ongewenste plagen en ziekten. De sticks bevatten een universele voeding en zijn te gebruiken voor álle kamerplanten. 
DSC04324

InsectWeg

Geef je jouw planten de juiste voeding én verzorging maar blijven jouw groene vrienden tóch gebreken vertonen? Je plant heeft dan misschien iets anders onder de leden.

Gele en bruine bladeren zijn regelmatig een teken dat er vervelende insecten bij je kamerplanten op bezoek zijn. Dan is het belangrijk om op tijd in actie te komen. Doe je niks? Dan kan het helaas fataal aflopen voor jouw plant...

Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw kamerplanten tegen plagen te beschermen. Gebruik de natuurlijke spray InsectWeg tegen hardnekkige plagen zoals trips, bladluis en dopluis. Dan komt jouw plant er binnen no-time weer helemaal bovenop.

VliegVanger

Last van vervelende potgrondvliegjes in en rondom je planten? Die wil je het liefst zo snel mogelijk de deur wijzen. De varenrouwmug en andere vliegende insecten zorgen binnenshuis regelmatig voor veel overlast. Gebruik daarom speciale vangplaten om van deze insecten af te komen. De platen zijn voorzien van een speciale lijm. Zo worden de insecten gemakkelijk gevangen. Kun jij weer gerust genieten van je planten.
 

StekPoeder

DSC04320
Stekken is super leuk om te doen. Van één plantje maak je zo meerdere planten. Helaas duurt het vaak lang voordat het stekje groeit. Gelukkig kun je dit proces versnellen. StekPoeder zorgt ervoor dat jouw stekjes sneller wortels aanmaken. De 100% natuurlijke werkzame stof bevordert de wortels waardoor jouw stekje snel groeit. 
 

BladGlans

DSC04301
Doffe en stoffige bladeren? Dat ziet er niet alleen minder mooi uit, je plant neemt zo ook minder zonlicht op. Dit zorgt ervoor dat je plant langzamer groeit. Door bladeren in te sprayen met BladGlans krijgen waterdruppels minder kans om in te drogen en blijft er minder stof op je bladeren liggen. Zo blijven jouw kamerplanten er op en top uitzien. 
DSC04520

GroeiGrond

Een goed begin is het halve werk, toch? Jouw planten verdienen de prettigste grond om hun wortels in te laten groeien. Je zult zien dat je planten dat prettig vinden: GroeiGrond is hoogwaardige grond op basis van kokosvezels en veenmos. Hierdoor is de grond lekker rul, waardoor jij ook nog eens schonere handen hebt na het verpotten!

Door de structuur van de grond kan hij het vocht goed opnemen. Dat betekent dus ook nog eens dat, als jij een keer vergeet water te geven, er eigenlijk niet zoveel aan de hand is. Je plant doet nou eenmaal langer over zijn borrel omdat de grond het vocht beter vasthoudt.

Daarnaast is GroeiGrond voor kamerplanten verrijkt met organische voeding en nuttige micro-organismen. Dit zorgt voor een betere beschikbaarheid van de voedingsstoffen.

Ohja, GroeiGrond voor kamerplanten heeft ook een paar broertjes en zusjes, waaronder Moestuin Grond, Mediterrane Grond en GroeiGrond voor Bloeiende Planten.

Zo verzorg je de vijf populairste kamerplanten

Benieuwd hoe je aan de slag gaat? We hebben onze béste verzorgingstips voor de vijf populairste kamerplanten op een rijtje gezet.

DSC04358 mobile

Bananenplant verzorgen

Zo verzorg je de bananenplant
DSC04396

Calathea verzorgen

Zo verzorg je de calathea
DSC04434

Monstera verzorgen

Zo verzorg je de monstera
DSC04440

Philodendron verzorgen

Zo verzorg je de philodendron
DSC04491

Strelitzia verzorgen

Zo verzorg je de strelitzia

Geef je kamerplanten het langste leven met natuurlijke kamerplantenvoeding

De mooiste kamerplanten met de producten van ECOstyle

GroenVoer

GroenVoer

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan doet je groene ...

€ 5.99

GroeiGrond Kamerplanten

GroeiGrond Kamerplanten

Sterke kamerplanten? Daarvoor hebben planten een goede ...

vanaf € 5.29

OrchideeVoer

OrchideeVoer

Geef jij je rijkbloeiende orchideeën geen voeding? Grote ...

€ 6.49

PlantKracht Korrels

PlantKracht Korrels

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan groeit je plant ...

€ 3.99

MediterraanVoer

MediterraanVoer

Geef jij je planten die graag in het zonnetje staan geen ...

€ 6.49

PlantKracht Voedingssticks

PlantKracht Voedingssticks

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan groeit je plant ...

€ 3.99

PrikVoer

PrikVoer

Geef jij je prikkelige planten geen voeding? Grote kans dat ...

€ 5.99

BladGlans Spray

BladGlans Spray

Doffe en stoffige bladeren? Dat ziet er niet alleen minder ...

€ 5.99

InsectWeg

InsectWeg

Plant vol beestjes? Die ben je liever kwijt dan rijk. ...

€ 11.99

BloeiVoer

BloeiVoer

Geef je kamerplanten geen voeding? Dan doet je bloeiende ...

€ 5.99

VliegVanger Vangplaten

VliegVanger Vangplaten

Last van vervelende potgrondvliegjes in en rondom je ...

€ 5.49

StekPoeder

StekPoeder

Krijg jij niet genoeg van het stekken van jouw plantjes? ...

€ 4.99

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Bij ECOstyle geloven we dat niemand zo goed de natuurlijke balans van de planeet kan herstellen en ondersteunen, als de natuur zelf. Daarom werken we graag mét de natuur, niet ertegen. Zo kan zij optimaal haar werk doen in het groen om je heen. Doe je mee?

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.