Hongerige kamerplanten? Alles over kamerplanten voeding

Je hebt vast wel eens ergens gehoord dat het belangrijk is om je kamerplanten te voeden, maar waarom? Voeding geven aan planten staat vaak niet boven aan de prioriteitenlijst. Gevolg? Planten hebben té vaak honger… Voeding is super belangrijk voor groene en gezonde planten. Hoe je te werk gaat? We vertellen het je graag!
GroenVoer4

Waarom hebben mijn kamerplanten voeding nodig?

Geef je jouw kamerplanten geen voeding? Dan werkt dat de groei en gezondheid van jouw kamerplant tegen. In de natuur worden voedingsstoffen namelijk als een lopend buffet geserveerd… Bladeren vallen op de grond, verteren en worden omgezet in voedingsstoffen die de wortels uit de bodem opnemen. In jouw huis gaat dit helaas niet op.

Kamerplanten staan in een pot met potgrond, en hier zitten altijd maar beperkte voedingsstoffen in. Daarom moet je er toch op een andere manier voor zorgen dat je plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Hier komt plantenvoeding om de hoek kijken. Door je plant regelmatig een portie voeding te serveren, geef je jouw plant een flinke opkikker.

Kamerplanten voeding zorgt voor de volgende voordelen:

  • Kleurt bladeren intens groen.
  • De plant krijgt gezonde wortels en bladeren.
  • Zorgt in het groeiseizoen voor een flinke groeispurt.
  • Betere weerstand tegen ziekten en insecten.
  • Zorgt bij bloeiende planten voor een uitbundige bloei.

Geef je kamerplanten

het langste leven

PlantKracht korrels 5

Wanneer geef ik mijn kamerplanten voeding?

Kamerplanten voeding geven? Dat doe je tijdens de groeiperiode van een plant. Op dat moment heeft de plant ook daadwerkelijk voedingsstoffen nodig om verder te groeien. De groeiperiode van kamerplanten loopt zo van maart tot oktober. Vaak is één keer per week bijvoeden meer dan voldoende. Houd hiervoor de aanbevelingen op de verpakking aan.

Hoe voed ik mijn planten?

Er zit minder grond in potten en bakken, daarom raakt de grond sneller uitgeput. Zaak dus om bij te voeden. Universele kamerplanten voeding is geschikt voor al je kamerplanten. Toch hebben sommige planten een andere voorkeur qua voeding. Het is mogelijk om voeding te geven op drie manieren:

  • Vloeibare voeding: doseer de voeding en voeg toe aan het gietwater. Geef de planten op deze manier het water met voedingsstoffen. Ga bijvoorbeeld voor GroenVoer voor groene planten of PrikVoer voor cactussen of vetplanten. 
  • Voedingskorrels: strooi deze PlantKracht korrels rondom de stam van de plant. De wortels nemen de voeding uit de grond op.
  • Voedingssticks: stop de PlankKracht voedingssticks in de potgrond. De stick laat langzaam zijn voedingsstoffen vrij in de aarde waardoor de plant voor het hele groeiseizoen genoeg heeft. De verpakking geeft aan hoeveel sticks er per pot nodig zijn.

Groene kamerplanten voeding

GroenVoer2
Groen, groener, groenst. Groene kamerplanten zijn super hip en toveren jouw huis in één klap om tot groene oase. Je groene kamerplant leg je extra in de watten met speciale voeding voor groene kamerplanten. Het bevat essentiële voedingsstoffen met extra toegevoegde magnesium en ijzer. Deze voedingsstoffen zorgen voor een nog intensere groene kleur van het blad.

Cactus voeding

PrikVoer4

Vaak wordt gedacht dat een vetplant of cactus geen voeding nodig heeft. Hij begint er steeds treuriger bij te staan. Probleem? Hij heeft in tijden geen voeding gehad. Het klopt inderdaad dat deze plantjes een andere verzorging vereisen dan andere planten. Geef ze daarom ook speciale kamerplanten voeding afgestemd op deze wensen.

Orchideeën voeding

OrchideeVoer1

Orchidee in huis? Tof, dan geniet je vast volop van haar prachtige bloemen. Wil je jouw orchidee nog uitbundiger laten bloeien? Tijd om bij te voeden met een speciale orchidee voeding. Het zorgt voor gezonde wortels, mooie glanzende bladeren en een sterke plant. Dit zie je na verloop van tijd terug in het aantal bloemen dat zich ontwikkelt.

Mediterrane planten voeding

MediterraanVoer2

Jouw Mediterrane planten verdienen wel wat extra aandacht. Het zijn tropische goden, ze snakken dan ook vaak terug naar het Mediterrane zonnetje. Om de weerstand van deze planten te verhogen geef je de planten voeding met extra kalium en kalk. Zo zijn ze beter gemutst tegen het koudere weer. De voeding is zowel geschikt voor planten in potten als in de volle grond.

Bloeiende planten voeding

BloeiVoer5

Gesproken over vrolijke planten? Dan moet je bloeiende planten in huis halen. Denk eens aan planten zoals de anthurium, medinilla, begonia of amaryllis. Geef jouw kamerplant speciale kamerplanten voeding voor bloeiende planten. Dit bevordert nieuwe knoppen en volle bloei door het extra fosfor dat de voeding bevat.

VliegVanger 7

Plagen en problemen bij kamerplanten

Verzorg jij jouw planten op en top maar blijven jouw groene vrienden tóch gebreken vertonen? Denk dan bijvoorbeeld aan gele bladeren, zwarte vlekken of bladeren die afvallen. Ai, dan heeft je plant misschien iets anders onder de leden. Helaas komen er regelmatig vervelende ziekten en insecten bij je kamerplanten op bezoek. Dan is het belangrijk om op tijd in actie te komen. Doe je niks? Dan kan het helaas fataal aflopen voor jouw plant...

Benieuwd aan welke plagen je dan kunt denken? Onderstaande plagen komen het meest voor op jouw kamerplanten. Wil je meer over deze specifieke plaag weten? Spring dan gelijk naar:

Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw kamerplanten tegen plagen te beschermen. Gebruik de natuurlijke spray InsectWeg tegen hardnekkige plagen of zet natuurlijke vijanden in zoals aaltjes of roofmijt. Zij doen het werk voor jou en ruimen de plaag snel op.

Last van vliegjes rondom je plant?  Plaats vangplaten om rouwvliegjes te bestrijden. Dan komt je plant er binnen een mum van tijd weer helemaal bovenop. 

Geef je kamerplanten het langste leven met natuurlijke kamerplanten voeding

Haal de kamerplanten voeding van ECOstyle in huis

GroenVoer
GroenVoer

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan doet je groene ...

€ 6.49

BloeiVoer
BloeiVoer

Geef je kamerplanten geen voeding? Dan doet je bloeiende ...

€ 6.49

OrchideeVoer
OrchideeVoer

Geef jij je rijkbloeiende orchideeën geen voeding? Grote ...

€ 6.99

PrikVoer
PrikVoer

Geef jij je prikkelige planten geen voeding? Grote kans dat ...

€ 6.49

MediterraanVoer
MediterraanVoer

Geef jij je planten die graag in het zonnetje staan geen ...

€ 6.99

PlantKracht Korrels
PlantKracht Korrels

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan groeit je plant ...

€ 4.29

PlantKracht Voedingssticks
PlantKracht Voedingssticks

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan groeit je plant ...

€ 4.29

BladGlans Spray
BladGlans Spray

Doffe en stoffige bladeren? Dat ziet er niet alleen minder ...

€ 6.49

InsectWeg
InsectWeg

Plant vol beestjes? Die ben je liever kwijt dan rijk. ...

€ 12.99

GroeiGrond Kamerplanten
GroeiGrond Kamerplanten

Sterke kamerplanten? Daarvoor hebben planten een goede ...

vanaf € 5.99

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Geef jouw kamerplanten de voeding die ze verdienen met de 100% natuurlijke producten van ECOstyle!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.