U bent hier

Blog

Welkom bij ECOstyle AnimalCare BLOG. Hier vind je verschillende artikelen over katten. Geschreven door schrijfsters met als achtergrond dierenarts, kattenbioloog, dierenarts assistente en professionele trimster. Veel lees plezier!

Denise van Lent is kattenbioloog bij Lekker in je Vacht

https://twitter.com/LekkerinjevachtEr leven zo’n 2,6 miljoen katten In Nederland. Nu denk je misschien dat het meerendeel van deze katten gelukkig is omdat ze een luizeleventje lijden. Immers, deze katten slapen de hele dag en krijgen op tijd hun natje en droogje. Als ik zou moeten schatten, schat ik dat 90% van de katten in Nederland– dus heel waarschijnlijk ook jouw kat – een groot deel van zijn dagen zo doorbrengt. Als kattengedragstherapeut weet ik dat er veel meer nodig is voor een écht gelukkige kat.

Dierenarts assistente Krissie van Meel

Graag wil ik me even voorstellen, ik ben Krissie van Meel, wonende in Huijbergen. Dit is een klein plaatsje vlakbij Bergen op Zoom. Ik ben afgestudeerd paraveterinair aan de LOI Leiden en tevens ben ik aan de HAS Den Bosch afgestudeerd aan de richting diergezondheidszorg. Hierbij heb ik een voedingsonderzoek gedaan bij nijlpaarden en tapirs in de Zoo in Antwerpen! Dat was een super uitdagende en zeer interessante afstudeeropdracht.

Evelien van der Waa, homeopathisch werkend dierenarts

In mijn werk als dierenarts heb ik mij, sinds 2001, helemaal toegelegd op de homeopathische behandeling van honden en katten. Het gaat meestal om dieren die al bij hun eigen dierenarts zijn geweest. Het kan zijn dat er voor de klacht van het dier binnen de reguliere (= gangbare) diergeneeskunde geen oplossing is of dat de eigenaar graag een andere oplossing wil in de vorm van homeopathie. Of de homeopathie ingezet kan worden hangt af van de klachten van het dier.

Vaak sluipt het er langzaam in. De kat komt steeds moeilijker uit de mand en beweegt minder graag. Veel liever ligt hij op een lekker warm plekje om te luieren en te slapen… De kans is groot dat de kat pijn heeft en probeert zo weinig mogelijk te bewegen. Maar door minder beweging wordt hij nog strammer. Heel waarschijnlijk heeft de kat last van slijtage aan zijn gewrichten, oftewel osteoartritis. Vervelend!

Het komt in de beste kattenfamilies voor: ruzie tussen katten. Vaak gaat ruzie gepaard met gegrom, een pets of een stevig potje stoeien. Deze blog zet een aantal situaties op een rij die ruzie kunnen veroorzaken en geeft tips om het op te lossen.

Er zijn katten die geen enkele last van vuurwerk hebben. Die rustig voor het raam gaan zitten om naar het vuurwerk te kijken. Is uw kat wel bang voor vuurwerk? Help hem of haar aankomende oud en nieuw goed doorkomen.

Vette vis is gezond! Dat is algemeen bekend. Het is goed voor hart en bloedvaten en het schijnt ook wonderen te doen voor je hersenen! Wat is er dan zo gezond aan vette vis? En wat doet het voor katten? We duiken eens onder in de wereld van de vette vis en ander vet. 

Ongeacht of je nu een kersvers kattenbaasje bent of al jarenlang katten hebt - alle baasjes willen hun kat gezond en gelukkig zien. Het juiste kattenvoer is de basis van een goede gezondheid. Maar het valt niet altijd mee om te bepalen wat het beste is. Het aanbod in kattenvoer is zeer divers. Aan de ene kant is het fijn dat er voor elk wat wils is. Aan de andere kant is het lastig, zo’n kattenvoerwereld waarin zoveel valt te kiezen. Waaraan kun je zien dat je kat het goed doet op zijn huidige voer en wanneer kun je beter overstappen? Daarover gaat deze blog.

 

 

Misschien herkent u het wel? Uw kat miauwt veel en gaat overal zitten om (schijnbaar) te gaan plassen of gaat vaak naar de kattenbak. De kans is groot dat uw kat blaasgruis heeft. ECOstyle heeft de oplossing! ECOstyle BLAASGRUIS, zowel in natvoeding als in droogvoeding.  ECOstyle BLAASGRUIS voor katten is voeding met een speciaal voedingsdoel namelijk het oplossen van blaasgruis (struviet) en voorkomen dat blaasgruis zich opnieuw gaat vormen. Om deze werking mogelijk te maken, heeft de voeding speciale eigenschappen en ingrediënten.

De ene kat is er gevoeliger voor dan de andere, maar blaasgruis is een vervelende spelbreker in veel kattenlevens. Je merkt het vaak al snel; de kat wordt onrustig en plast vaak op meerdere plekken in huis. Of hij kan juist opeens helemaal niet meer plassen. Soms laat hij ook duidelijk weten dat hij pijn heeft. 

Pagina's