Gazon najaarsbemesting

in 3 stappen

Een goede najaarsbemesting zorgt voor een gezonde grasmat de hele winter lang. Het gras komt hierdoor sterker terug in het voorjaar. Dus ga in het najaar aan de slag met het verzorgen van het gazon. Met ons stappenplan boks je dit in 3 stappen voor elkaar.
najaarsbundel groot

Gazon bemesten najaar

4

Geef het gazon een najaarsbemesting. Zo weet je zeker dat het gazon nodig sterk de winter ingaat.

Bemest het gazon met Gazon-AZ Najaar, deze mest is rijk aan kalium en kalk. Het zorgt voor een extra beschermlaag waardoor het gazon beter bestand is tegen de vorst en voorkomt mos. De kale plekken in het gazon zaai je in met Graszaad-Herstel. Het najaar is een uitstekend moment om het gazon bij te zaaien omdat graszaad snel ontkiemt.

Steek de handen uit de mouwen en geef je gazon een najaarsbemesting. Zo profiteer je ook in het voorjaar van een prachtig groen gazon. 

Zo bemest je het gazon in het najaar

Zorg voor een ijzersterk gazon, de hele winter lang

1. Het gras maaien

1

Najaarsonderhoud van het gazon begint met maaien. Je zal merken dat het gras de komende maanden steeds minder snel gaat groeien. Daardoor hoef je ook minder vaak te maaien. 

Geef je gazon daarom op een mooie droge herfstdag een maaibeurt. Stel de maaihoogte wat hoger in, zodat het gras niet korter wordt dan vijf centimeter. Langer gras blijft niet alleen sterker in de koudere maanden, maar het kan het weinige zonlicht ook beter aan. Zo gaat het gazon met een frisse coupe de herfst in.

2. Het gazon bemesten

3

Geef het gazon een najaarsbemesting. Dit doe je met Gazon-AZ Najaar. Na de warmte van de zomer en het intensieve gebruik heeft het gazon wel een oppepper nodig.

Door het gras te bemesten met Gazon-AZ Najaar verhoog je de weerstand en krijgt mos minder kans om te groeien. De speciale najaarsmest is rijk aan kalium, dit geeft het gazon extra bescherming tegen de koude winter. Bovendien is aan de mestkorrel kalk toegevoegd, dit voorkomt de verzuring van de bodem en zorgt dat voedingsstoffen beter worden opgenomen.

3. Gras zaaien

kale-plek-inzaaien

Zie je kale plekken in het gazon? Het najaar is een goede tijd om dit aan te pakken. De bodem is nog lekker warm en er valt genoeg regen. Dit zorgt ervoor dat het graszaad snel ontkiemt.

Met Gazon-Herstel zorg je voor een optimaal herstel. Het graszaad kiemt snel waardoor je gazon snel dichtgroeit. 

Het gazon bemesten in het najaar

In de zomer heeft het gazon het vaak zwaar te verduren gehad: spelende kinderen, een zwembad, weinig regen en de hete zon. In het najaar kan het gazon daarom wel wat extra aandacht gebruiken. Ga daarom aan de slag met het bemesten van het gazon in het najaar.

Waarom moet ik mijn gazon in het najaar bemesten?

Naast het herstellen van het gazon is een bemesting in het najaar ook dé manier om het gazon te wapenen tegen vorst en regen. Met een najaarsbemesting geef je het gazon namelijk een flinke boost. Je zorgt voor sterke wortels en een hoge weerstand van het gras. Dat is onwijs belangrijk tijdens de koude wintermaanden. 

Een gazon dat een goede najaarsbemesting heeft gehad doorstaat de winter zonder problemen. Dus haal alles voor de najaarsbemesting in huis en ga snel aan de slag. 

Dit heb je nodig om je gazon topfit te maken

Gazon-AZ+ Najaar
Gazon-AZ+ Najaar

De weerstand van het gazon verhogen? Geef je gazon de ...

vanaf € 12.99

kalk voor de tuin
AZ-Kalk

Corrigeer de zuurgraad van de bodem in het gazon, de ...

vanaf € 6.29

Graszaad-Herstel
Graszaad-Herstel

Zeg maar gedag tegen kale plekken in het gazon. ...

vanaf € 5.99

pH-Bodemtest
pH-Bodemtest

Meten is weten! De juiste pH-waarde van tuingrond is van ...

€ 10.49

GazonGrond
GazonGrond

Een sterk gazon het hele jaar door? Daarvoor heeft het gras ...

€ 10.99

Gazon 4-in-1 totaalpakket
Gazon 4-in-1 totaalpakket

Klaar met kale plekken in het gazon? Gazon 4-in-1 herstelt ...

vanaf € 10.49