Ongewenste bezoekers verjagen?

Alles wat je moet weten

Mispoes! Of je nou gek bent op dieren of niet. Over één ding zijn de meeste mensen het eens: overlast van dieren is vervelend. Overlast is er in alle soorten en maten, van kleine insecten tot grote haarballen. Dieren zijn vaak eigenwijs, hierdoor is het lastig om van ze af te komen. Verjaag de dieren altijd diervriendelijk en op natuurlijke wijze. Benieuwd hoe je dieren in jouw huis of tuin het best verjaagt? Lees onze tips hieronder…

Rat 4

Verjagen: wat wil je weten?

Katten

Informatie

Last van katten of honden?

Zo kom je van katten en honden af.

Verjaag katten & honden
Rat

Informatie

Last van muizen of ratten?

Jaag muizen en ratten weg uit je huis of tuin.

Verjaag muizen & ratten
Mug

Informatie

Last van muggen of spinnen?

Verjaag de kleinste ongewenste bezoekers uit je huis

Verjaag muggen & spinnen

Last van ongewenste bezoekers?

Verjaag ze mens- en diervriendelijk

Waarom verjagen?

Dieren horen thuis in het ecosysteem. Ieder dier heeft zijn functie. Zo trekken bladluizen lieveheersbeestjes aan omdat ze hun maaltijd zijn. Maar de bladluis wordt juist weer beschermd door mieren. De luizen scheiden honingdauw uit waar de mieren maar graag van smikkelen. Zo’n balans in de natuur is belangrijk en moet vooral niet verstoord worden. Ga daarom alleen aan de slag wanneer de overlast te groot wordt.

Dieren brengen regelmatig schade toe aan spullen, graven planten in de tuin uit of brengen risico met zich mee voor mens of huisdier. Dat is natuurlijk erg vervelend... Preventie blijft altijd de beste oplossing tegen overlast. Wanneer je de bron waar de beestjes op af komen weghaalt, is de kans groot dat ze op zoek gaan naar een andere plek. Het inzetten van vallen of (chemische) middelen veroorzaakt alleen maar onnodig leed en lost het bovenliggende probleem niet op. Grote kans dat dat er een ander dier voor terugkomt. Maak je huis daarom zo onaantrekkelijk mogelijk door geen voedsel of afval te laten slingeren en dicht de kleinste opening in en om je huis goed af.

Spring snel naar:

 1. Ultrasoon verjagen, hoe werkt dat?
 2. Verjagen van honden
 3. Verjagen van katten
 4. Verjagen van marters
 5. Verjagen van mollen
 6. Verjagen van muggen
 7. Verjagen van muizen en ratten
 8. Verjagen van spinnen
 9. Verjagen van wespen
Kat in tuin

Verjagen door ultrasoon geluid, hoe werkt dat?

Ultrasoon verjagen, misschien heb je er al eens van gehoord… Een ultrasone verjager is een apparaat dat een hoge piep produceert wat het dier vervelend vindt. Hierdoor wordt de plek onprettig voor het dier om langer te verblijven. Het pakt zijn biezen en gaat op zoek naar een andere plek.

Het is belangrijk dat het apparaat goed geplaatst wordt. Enerzijds moet het geplaatst worden op een plek waar de dieren graag zitten om effectief te zijn. Anderzijds verstoren muren en meubels de geluidsgolven; hierdoor kan het apparaat zijn werking niet goed doen. Stop het product bij voorkeur in een stopcontact dat niet te laag bij de vloer zit om voldoende geluidgolven door de hele kamer te verspreiden.

Verjagen van honden

Hond

Helaas is het niet helemaal te voorkomen dat je tuin als uitlaatzone wordt gebruikt. Natuurlijk wil je de beestjes verder geen kwaad doen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om honden uit je tuin te verjagen:

 • Spray een beetje azijn op de plekken waar de hond vaak komt. Het neutraliseert de urine van de hond. Ook creëer je een soort onzichtbare barrière. De hond maakt zich uit de voeten zodra hij de geur van azijn heeft geroken. Let op! Giet geen grote hoeveelheid azijn over de tegels, dit is erg slecht voor het bodemleven
 • Plant lavendel of stekelige struiken in de tuin.
 • Verjaag de beestjes met behulp van een ultrasoon geluid. Dit schrikt de dieren af maar brengt geen schade aan. Het apparaat produceert een hoge piep die de honden vervelend vinden waardoor ze jouw tuin vermijden.

Verjagen van katten

Last van katten

Helaas kun je niet helemaal voorkomen dat je tuin als kattenbak wordt gebruikt. Het zijn soms eigenwijze beestjes en ze doen waar ze zelf zin in hebben. Gelukkig zijn er een aantal manieren om katten uit de tuin te jagen:

 • Katten kunnen goed graven in losse aarde of zand. Hier doen ze graag hun behoefte. Plaats daarom bodembedekkers op deze plekken of dek de plekken goed af. Of leg stekelige takken neer, prik satéprikkers in de grond of leg kippengaas neer.
 • Strooi koffiedik over de plekken waar katten veel graven. Dit blijft plakken aan de pootjes wat ze vervelend vinden.
 • Katten vinden een aantal planten niet fijn vinden ruiken. Zoals de ooievaarsbek, citroenverbena, citroentijm, geranium, munt, kattenschrik en lavendel.
 • Gebruik KattenSchrik, een natuurlijke strooikorrel met een geur waar katten een hekel aan hebben.
 • Verjaag de beestjes met behulp van ultrasoon geluid. Dit schrikt de katten af door de hoge piep. Hierdoor vermijdt de kat jouw tuin voorlopig. Dit geluid is niet te horen door mensen.

Verjagen van marters

Marters

De marter is een beschermde diersoort. Daarom mag je ze alleen verjagen en dus niet bestrijden. Er zijn diverse manieren om de steenmarter te verjagen. Met deze tips kom je van een marter af:

 • Zorg dat de marter geen reden heeft om naar binnen te gaan. Zorg dat het voedsel in en rondom je huis en tuin weg is en dat afval en dierenvoer goed is afgesloten.
 • Zorg dat alle gaten en kieren goed zijn afgedicht en dat de marter dus lastig naar binnen kan glippen. Kippengas kan hiervoor effectief zijn.
 • Leg geurblokjes neer op de plekken waar hun nest is. Hoe doordringender de geur, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een toiletblokje of natuurlijke geursprays tegen marters.
 • Last van een marter in de auto? Plaats dan een rooster onder de auto zodat ze zich hier niet gaan nestelen.
 • Verjaag de marter met behulp van ultrasoon geluid. Dit schrikt het beestje af en maakt de omgeving ondraaglijk om te nestelen.

Verjagen van mollen

mol

Mollen zijn zeer bedreven gravers en maken op die manier hun jachtgebied. Ze doorlopen de gangen meerdere keren per dag als onderhoud en controleren de gangen op voedsel. Bij het graven van de gangen werkt de mol de grond via een gang naar boven. Deze grond vormt zo een molshoop. In jouw tuin is dit vervelend en kan dit veel schade veroorzaken. Mollen zijn daarentegen wel erg nuttig, ze eten namelijk veel vervelende insecten zoals engerlingen en emelten. Daarom verjaag je ze uit je tuin. Dit is erg makkelijk aangezien ze een solitair leven en een territorium hebben, daarom zijn de molshopen in de tuin altijd van één mol.

Ervaar je overlast van een mol in jouw gazon? Dan kun je mollen verjagen met behulp van een ultrasone verjager. Het apparaat produceert een hoge piep die de mol vervelend vindt, hierdoor verlaat hij jouw tuin en zoekt hij een nieuwe plek.

Verjagen van muggen

mosquito-close-up-with-shades-of-yellow-background-1080px

Last van muggen in huis, bah! Soms maken ze je het leven behoorlijk zuur. Probeer ze verjagen op deze manieren:

 • Ga alle stilstaande waterplasjes in en om huis na. Is hier iets aan te doen? Dek deze plekken dan goed af of gooi het water weg.
 • Gebruik horren om muggen buiten te houden en hang een klamboe op om muggen op afstand te houden tijdens het slapen.
 • Verjaag muggen met de ultrasoon Mosquito free. Het verspreidt een zeer hoog geluid wat mannelijke muggen nabootst, hierdoor smeren de vrouwelijke muggen hem. Aangezien het de vrouwtjes zijn die steken, is je probleem zo opgelost.

Verjagen van muizen en ratten

Rat 3

Ratten en muizen moet je altijd verjagen, ze gaan namelijk nooit uit zichzelf weg. Hieronder een aantal tips voor het verjagen van muizen en ratten:

 • Ratten en muizen komen voornamelijk af op voedsel. Laat geen etensresten rondslingeren en ruim het aanrecht altijd goed op.
 • Muizen en ratten knagen makkelijk door plastic of karton heen. Stop voedsel daarom altijd in afsluitbare bakjes of potten of bewaar het in een afgesloten kast of la.
 • Voorkom natuurlijk ook dat muizen en ratten überhaupt binnenkomen. Dicht gaten goed af; muizen komen al naar binnen door een gat van een halve centimeter
 • Houd het groen direct aangrenzend aan je huis kort: muizen en ratten vinden het niet prettig als ze door roofdieren worden gezien.
 • Overweeg een kat. Waar een kat is, zijn minder muizen. Er zitten nog genoeg beestjes in het asiel te wachten op een nieuw thuis.

Verjagen van spinnen

Spin

Spinnen in huis? Helaas! Maar let op want spinnen mag je niet met gif bestrijden en is dus illegaal. Gelukkig zijn er een aantal manieren om spinnen te verjagen:

 • Spinnen komen niet snel naar een plek zonder voedsel. Je voorkomt spinnen dus als je geen andere insecten in huis laat. Trek ze niet aan door etensresten op te ruimen en horren bij de ramen en deuren te plaatsen.
 • Verplaats spinnen met de hand, met een potje en een papiertje of gebruik een insectenverwijderaar.
 • Zorg voor genoeg vogels, zij houden de spinnenpopulatie buitenshuis in evenwicht.
 • Dicht alle kieren en gaten goed af, zo kruipen ze niet naar binnen.
 • Maak gebruik van een trillend apparaatjes, zoals Spider free. De frequentie komt overeen met de vibratie van het web wanneer er een prooi is gevangen. Het continue 'trillen' van het web zorgt voor spanning waardoor hij kiest om te vertrekken.

Verjagen van wespen

wesp

Wil je wespen bestrijden? Gelukkig zijn er een aantal effectieve manieren om ze te verjagen. Hier een aantal manieren:

 • Leg (rottend) fruit op een schaaltje om de wespen rond je huis naar deze plek te lokken. Zo vallen ze je minder snel lastig op andere plekken.
 • Wespen blijven op veilige afstand van citroen, sinaasappel, azijn, kruidnagel en geranium. Leg deze dus neer op een schoteltje.
 • Leid ze om de tuin door een nep-nest. Zo blijven ze tot wel zes meter op afstand.

Verjaag ongewenste bezoekers met ultrasoon geluid

Direct aan de slag met verjagen

Mouse & Rat free

Mouse & Rat free

Het ultrasone geluid van Mouse & Rat free verstoort het ...

vanaf € 25.99

Cat&Dog free

Cat&Dog free

Cat & Dog free verjaagt katten en honden effectief uit de ...

€ 62.99

Marten free

Marten free

Marten free maakt gebruik van de geavanceerde ...

€ 46.49

Spider free

Spider free

Spider free zendt het unieke Single Protect ultrasone ...

€ 22.49

MoleFree

MoleFree

Mole free geeft laagfrequente geluidsgolven af die een ...

€ 39.99

Mosquito free

Mosquito free

Last van zoemende muggen in de slaapkamer? Verjaag ze ...

€ 25.99

Last van katten

Bestrijd natuurlijk

Kies voor ECOstyle

Natuurlijke bestrijding is er in veel verschillende soorten en maten. Naast het verjagen met bijvoorbeeld ultrasoon geluid, kun je bijvoorbeeld ook denken aan bestrijding waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke vijanden, zoals aaltjes of lieveheersbeestjes. Zo hoef je niet te grijpen naar chemische middeltjes en laat je de natuur met rust. Zo wordt het natuurlijke proces zo min mogelijk verstoord. Wij zeggen daarom vooral: werk samen mét de natuur en niet tegen. Meer weten over natuurlijk bestrijden met behulp van natuurlijke vijanden?

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.