Last van bloedluis?

ECOstyle heeft de oplossing

ECOstyle zet de natuurlijke vijand, de roofmijt in voor de strijd tegen de bloedluis.
bloedluis

Schade door bloeduis

Je vogel- of reptielenhok vol met bloedluizen? Kies voor natuurlijke en duurzame producten om bloedluis te bestrijden. ECOstyle heeft de beste oplossing, zodat je snel van je plaag af bent. Met roofmijten van ECOstyle bestrijd je bloedluizen 100% natuurlijk.

Last van bloedluis

bloedluis
Bloedluis geeft kippen stress, zorgt voor verenpikken, roodheid en irritatie van de huid. Bij reptielen is de bloedmijt een potentiële overbrenger van ziektes, waardoor een reptiel snel verzwakt raakt. Bestrijd bloedluis daarom tijdig en duurzaam.

Bloedluis bij dieren

kip

Bloedluis is geen luis, maar een mijt. Ze staan ook wel bekend als rode vogelmijt, kippenmijt of rode mijt en komen veel voor bij gevogelte, ook reptielen hebben last van de bloedmijt. 

Het beestje is minder dan 1 mm groot en rood van kleur wanneer hij zich heeft volgezogen met bloed. Overdag houden ze zich schuil in kieren en spleten, onder zitstokken of voerbakken en in het strooisel. ’s Nachts komt de bloedluis uit zijn schuilplaats en voedt zich met het bloed van slapende dieren. Bloedluizen zorgen bij hoge temperaturen voor veel overlast. Het vrouwtje legt in haar 1-2 maanden durende leven zo’n 2500 eitjes. Een plaag is dan ook snel ontstaan.

De natuurlijke vijand van de bloedluis

predatory-mite-420px
Roofmijt is een natuurlijke vijand van de bloedluis en zoekt hem op in kieren, hoeken en gaten. Hij leeft gemiddeld 6 weken en eet in deze periode honderden bloedluizen. Wanneer je deze inzet in de juiste toepassingsperiode (van april tot september) ben je snel van je plaag af. 

Tips om bloedluizen te voorkomen

red-velvet-mite-1-640px
  • Voorkom bloedluizen door het hok regelmatig nat te reinigen en kit naden en kieren goed dicht.
  • Monteer een oliebadje onder de zitstokken van kippen. De bloedluizen kunnen niet bij de kippen komen en gaan dood in het oliebadje. 
Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Ga voor een natuurlijke en verantwoorde bestrijding van de bloedluis. De producten van ECOstyle zijn natuurvriendelijk en bieden een perfecte oplossing. Zo profiteren zowel jij als het natuurleven in jouw omgeving van een aangenaam verblijf.