De kriebels van muggen en spinnen in huis?

Verjaag ze met deze tips

Lopen de rillingen al over je rug bij het idee van spinnen in huis? Of wil je eens af komen van die irritante bloedzuigers: muggen? Snappen we, niemand zit er op te wachten. Hoewel het hele nuttige beestjes zijn. Weten hoe je ze het best verjaagt? We geven je onze tips.

Mug

Hoe ontstaat een spinnen- en muggenplaag?

Spinnenangst, het is een van de meest voorkomende fobieën. Best een dingetje als je weet dat er in een woning gemiddeld zo’n 1500 spinnen wonen. Too much information? Misschien wel… Maar van een plaag is dan nog niet echt sprake. Gelukkig komen echte plagen weinig voor. Ze ontstaan vooral op plekken met té weinig vogels en insecten. Denk hierbij aan nieuwe woonwijken waar de natuur nog niet in evenwicht is tussen insecten, vogels en spinnen.

Muggen vormen daarentegen zelden een plaag. Heb je de laatste tijd wel heel erg veel last van muggen? Dan kan dit komen doordat je in de buurt woont van stilstaand water. Dat kan een vijver, slootje of regenton zijn. Maar check ook zeker of je een verstopte dakgoot of volgelopen bloembak hebt. Hier leggen muggen hun eitjes in waardoor een plaag in jouw huis of tuin ontstaat.

mosquito-1080px

Waar kom je muggen tegen?

Zzzoemende muggen, ze staan in de zomer met stip op nummer één als meest irritante insect. Horren, muggenspray, klamboes, het maakt allemaal niks uit. Deze gevleugelde gasten weten altijd weer dichtbij je te komen. Maar waarom eigenlijk? Muggen komen af op de kooldioxide van je adem en op je lichaamsgeuren. Die geuren verschillen per mens, dit is de reden waarom de ene persoon helemaal lek wordt geprikt en de ander nergens last van heeft.

Waarom brengen muggen overlast?

Hoe muggen overlast brengen, is vaak wel duidelijk: door te steken. In Nederland komen zo’n 35 muggensoorten voor waarvan slechts een klein deel steekt. Wist je dat alleen de vrouwtjes steken? Zij hebben het bloed namelijk nodig om hun eitjes te laten rijpen. Helaas zijn er veel mensen allergisch voor de muggensteken waardoor er flinke, jeukende bulten ontstaan..

Wat kan ik doen tegen muggen?

Last van muggen in huis, bah! Deze vervelende nachtrustverstoorders maken je het leven behoorlijk zuur, als het er té veel zijn dan. Bestrijd alleen waar nodig en grijp niet te snel naar chemische middeltjes. Probeer ze eerder af te weren of weg te jagen, dat kan op deze manieren:

  • Ga alle stilstaande waterplasjes in en om huis na. Is hier iets aan te doen? Dek deze plekken dan goed af of gooi ze leeg.
  • Gebruik horren om muggen buiten te houden en hang een klamboe op om muggen op afstand te houden tijdens het slapen.
  • Verjaag muggen met de ultrasoon MosquitoFree. Het verspreidt een zeer hoog geluid wat mannelijke muggen nabootst, hierdoor smeren de vrouwelijke muggen hem. Vrouwelijke muggen ontwijken de mannetjes na het paren. Het geluid van de mannetjes muggen doet de vrouwtjes dus vluchten. Mannetjes muggen worden niet verjaagd, maar dit zijn ook niet de muggen die prikken.

Last van muggen?

Verjaag ze uit je huis met ultrasoon geluid.

Spider

Waar kom je spinnen tegen?

Muggen en spinnen komen werkelijk overal binnen. Het zijn bezige beestjes en verplaatsen zich maar al te graag. Is het herfst? Dan is de kans groot dat je binnen meer spinnen tegenkomt. Volwassen mannetjesspinnen verlaten dan hun nest en gaan op zoek naar een leuke date. Ze spreiden maar al te graag hun kansen door ook jouw huis binnen te dringen. Waaghalzen! Spinnen komen naar binnen via allerlei openingen, daarom kun je ze overal tegenkomen. Ze zoeken met name plekjes op waar zij zich veilig voelen en waar ze genoeg insecten kunnen vangen. Denk hierbij aan kieren, hoeken, plinten, doorgangen en ventilatieopeningen.

Waarom brengen spinnen overlast?

Buiten zijn spinnen onmisbaar voor de natuur. Ze eten insecten en spinnen worden vervolgens weer gegeten door vogels. Ze zijn dus een onmisbare speler in het ecosysteem. Binnenshuis kom je dus ook veel spinnen tegen. Hier veroorzaken ze geen overlast en doen ze niemand kwaad. Toch denken heel veel mensen daar anders over. Spinnenangst is namelijk één van de meest voorkomende fobieën. Naar schatting is ongeveer 23 procent van Nederland bang voor spinnen. Best veel voor zo’n klein, onschuldig beestje…

Wat kan ik doen tegen spinnen?

Spinnen in huis? Dat is eigenlijk een goed teken. Ze zijn juist heel handig en eten weer andere insecten in huis zoals zilvervisjes, vliegen en muggen. Toch snappen we maar als te goed dat het vervelend is als het er té veel worden. Gebruik vooral geen chemische middeltjes tegen spinnen. Spinnen mag je niet met gif bestrijden en is dus illegaal. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om spinnen te verjagen. Komt ‘ie:

  • Spinnen bouwen niet snel een web op plekken zonder voedsel. Je voorkomt spinnen dus als je ook geen andere insecten in huis laat. Om deze te voorkomen ruim je het best etensresten op en plaats je horren voor ramen en deuren.
  • Verplaats spinnen gewoon met de hand, met behulp van een potje met een papiertje eronder of gebruik een insectenverwijderaar.
  • Zorg voor genoeg vogels, zij houden buitenshuis de spinnenpopulatie in toom.
  • Dicht alle kieren en gaten goed af, zo kruipen ze niet naar binnen.
  • Maak gebruik van trillende apparaatjes, zoals SpiderFree. De frequentie komt overeen met de vibratie van het web wanneer er een prooi is gevangen. Het continue 'trillen' van het web zorgt voor spanning waardoor hij kiest om te vertrekken. Door het wisselende geluid raakt de spin er niet aan gewend hierdoor blijft het effectief.

Last van spinnen?

Verjaag ze uit je huis met ultrasoon geluid.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.

Houd je gazon langer mooi met de natuurlijke producten van ECOstyle

Verjaag op een diervriendelijke manier

Mouse & Rat free

Ongedierte Bestrijding

vanaf € 25.99

Spider free

Ongedierte Bestrijding

€ 22.49

MoleFree

Ongedierte Bestrijding

€ 39.99

Mosquito free

Ongedierte Bestrijding

€ 25.99

Cat&Dog free

Ongedierte Bestrijding

€ 62.99

Marten free

Ongedierte Bestrijding

€ 46.49

Spider

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Natuurlijke bestrijding is er in vele soorten en maten. Denk aan het verjagen met behulp ultrasoon geluid. Of bestrijding waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke vijanden van de plaag, zoals aaltjes of lieveheersbeestjes. Zo hoef je niet te grijpen naar chemische middeltjes en laat je de natuur de natuur. Zo verstoren we als mens het natuurlijke proces zo min mogelijk. Wordt de natuur blij van!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.