aaltjes_Nematode small

Gebruik van aaltjes op blad

Wat zijn aaltjes?

Aaltjes zijn nuttige organismen en zeer doeltreffende bestrijders van verschillende plagen. Het zijn microscopisch kleine organismen en zorgen ervoor dat de plaag uitsterft. Wanneer aaltjes in de bodem worden gebruikt, dringen ze door en vermenigvuldigen ze zich in de plaag. Dit zorgt ervoor dat er een nieuwe generatie aaltjes ontstaat die achter de rest van de plaag aangaat. Hoe meer de nematoden zich verspreiden, hoe effectiever het effect.

Hoe aaltjes toepassen op bladeren?

Nemasprayer 1
  1. Meng de inhoud van de verpakking met 1 liter water en giet de oplossing in een spuitfles of drukspuit.
  2. Zorg ervoor dat de te behandelen planten al goed bewaterd zijn.
  3. Verdeel de nematoden met een spuit of drukspuit en richt op het te bestrijden insect. Het middel is een contactmiddel hiervoor is het belangrijk dat de plaag geraakt. De nematoden kunnen de plaag anders niet doordringen.
  4. Besproei de onderkant en de bovenkant van het blad. Spuit de aaltjes het liefst 's avonds. Als aaltjes namelijk worden blootgesteld aan zonlicht zonder dat ze de plaag zijn binnengedrongen, sterven ze.

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.