ECOstyle laat Black Friday groen kleuren

  ECOstyle redactie

  ECOstyle redactie

  Op de dag die bekend staat om veel aanbiedingen en goedkope aankopen, kiest ECOstyle juist voor een groen tegengeluid. Black Friday is een fenomeen dat overgewaaid is uit de Verenigde Staten en stimuleert om op die vrijdag veel producten te kopen voor een lage prijs. Dit gaat samen met een negatieve invloed op het milieu, zoals overproductie, meer afval en een flinke CO2-uitstoot. Verschillende duurzame organisaties hebben Black Friday omgevormd tot Green Friday, met als doel  bewustzijn over duurzaam consumeren te vergroten. Ook ECOstyle, al duurzaam vanaf 1967, omarmt Green Friday en gaat die dag in het veld in actie. 

   

   

  Onderhoud uniek heidegebied

  Dit jaar steekt het ECOstyle Team de handen uit de mouwen op het heideveld in Huis ter Heide, een project van Natuurmonumenten. De focus ligt op het herstel van dat stuk heide, waar nu jonge boompjes en andere begroeiing de heide proberen te overwoekeren. Heide is een ecosysteem dat afhankelijk is van zorgvuldig beheer om de voor Nederland unieke flora en fauna te beschermen. Het ECOstyle Team gaat op Green Friday in samenwerking met Natuurmonumenten boompjes en opslag verwijderen uit het heideveld, om zo de heide open en zonnig te houden en de heide gezond kan uitgroeien. Zo kan de voor heide specifieke biodiversiteit in stand gehouden worden en is dit ook een stimulans voor de terugkeer en het voortbestaan van unieke planten- en diersoorten.

   

  Martine Olijslagers-Kuip, CEO ECOstyle: ‘ECOstyle omarmt Green Friday! Op vrijdag 24 november besteden we met ons team nóg een beetje extra aandacht aan de natuur! In ons bedrijf zijn we iedere dag bezig met de natuur en het herstel hiervan. Op Green Friday gaan we met het hele team naar buiten en helpen we samen met Natuurmonumenten de natuur een extra handje!'

   

  Lancering ECO Garden Support programma

  Om Green Friday extra kracht bij te zetten, lanceert ECOstyle op deze dag haar ‘ECO Garden Support’ programma. Een programma waarin een budget van € 2.500,- beschikbaar gesteld wordt voor een groen initiatief.

   

  Hoe werkt het? ECOstyle nodigt groenliefhebbers uit om mee te doen om samen meer duurzame tuinen of groenprojecten te realiseren. Mensen met groene ideeën die graag willen meedoen worden uitgenodigd om zich aan te melden via de website ecostyle.nl/ecogardensupport. Hier kunnen ideeën voor het vergroenen van de eigen tuin, buurt of ander project worden ingediend. De grootte van het project maakt niets uit. Het gaat om het principe van het verduurzamen van een eigen stukje groen. Een panel van ECOstyle zal de inzendingen beoordelen en 3 projecten nomineren. Vervolgens zal de ECOstyle community de winnaar kiezen. Het winnende project wordt beloond met een bijdrage van €2.500,- , waarmee de droom van een meer duurzame tuin, buurt of ander groen project gerealiseerd kan worden.

   

  Samen kunnen we het verschil maken. Op Green Friday, maar zeker ook dicht bij huis in bijvoorbeeld je eigen tuin. Alle beetjes helpen om de wereld een stukje groener te maken, doe je mee?

  Shop alles voor een sterke tuin

  Zandgrond Verbeteraar

  Bodemverbeteraar

  € 13.99

  Kleigrond Verbeteraar

  Bodemverbeteraar

  € 13.99

  Wormenmix bodemverbetering

  Bodemverbeteraar

  € 59.99

  AanplantGrond

  Potgrond

  € 10.99

  pH-Bodemtest

  Hulpmiddelen

  € 10.49

  kalk voor de tuin
  AZ-Kalk

  Bodemverbeteraar

  vanaf € 6.29

  Vaste planten-AZ

  Meststof

  vanaf € 6.49

  Bloedmeel

  Meststof

  € 15.99

  Beendermeel

  Meststof

  € 11.99

  Vinassekali

  Meststof

  € 8.99

  Lavameel

  Meststof

  € 8.49

  Compostmaker

  Hulpmiddelen

  € 6.49

  Tree planting-1

  Wij staan voor duurzaam

  Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

  Globe

  Onze taak?

  Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

  Toe aan nog meer groene content?