Veenstra|Fritom en ECOstyle gaan groene samenwerking aan

  ECOstyle redactie

  ECOstyle redactie

  veenstra

  Fris gras dat knispert onder je blote voeten op een heerlijk warme zomerdag. Is er een fijner gevoel dan dat? Een prachtig groen gazon is een aanwinst voor je tuin, een plek om van te genieten! Je kunt natuurlijk zelf graszoden leggen, maar er zijn ook nog andere manieren om gras te krijgen in je tuin. Manieren die ook nog eens een stuk duurzamer zijn! Want graszoden geven misschien snel resultaat, wist je dat ze ook behoorlijk belastend zijn voor het milieu? Lees in dit artikel meer over de verschillende manieren om je gazon aan te leggen, bekijk de voor- en nadelen en ga zelf aan de slag.

   

   

  Een groene samenwerking

  Binnenlandse-distributie-veenstraDe centrale pijler van deze samenwerking is een rekenmodel dat de impact van het gebruik van HVO100 als alternatieve brandstof voor diesel in de distributie voor EUROstyle in kaart brengt. Het rekenmodel, dat Veenstra|Fritom heeft ontwikkeld in nauwe samenwerking met het mkb-innovatiestimuleringsprogramma Regio en Topsectoren (MIT), gaat binnenkort voldoen aan de nieuwste ISO-14083 eisen.

   

  “Dit model vertegenwoordigt een mooie stap voorwaarts in de wereld van groupage vervoer en biedt een betrouwbare methode om de CO2-reductie te meten en te optimaliseren,” zegt Fokke Rosier, Supply Chain Manager bij Veenstra|Fritom. “Met het gebruik van HVO100 kunnen we een CO2-reductie van 89% realiseren, een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van beide bedrijven om duurzamer te opereren. Deze 89% reductie is in cijfers uit te drukken in bijna 4000 bomen. Voor de levering zochten we hiervoor de samenwerking met onze huidige brandstofleverancier Slump Oil uit Heerenveen, daar zit kennis over onder andere duurzame brandstoffen.”

  “Bij EUROstyle zijn we altijd op zoek naar initiatieven die onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen,” aldus Erwin Duits, Head of Procurement & Logistics bij EUROstyle. “Daarom zijn we heel enthousiast dat we deze samenwerking met Veenstra|Fritom aan kunnen gaan, en samen positieve impact kunnen maken. En we nodigen andere bedrijven uit hetzelfde te doen!”

   

  Over Veenstra

  Het verhaal van Veenstra|Fritom begint in 1928. 95 jaar later werken op verschillende afdelingen 130 medewerkers samen aan de beste logistieke oplossingen voor de klant. De dienstverlening van Veenstra|Fritom bestaat uit transport, expeditie, warehousing en overige logistieke oplossingen. Veenstra|Fritom is onderdeel van de Fritom Group, een groep van zeven slimme logistieke dienstverleners.

   

  Over EUROstyle

  “Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen.” Met deze gedachte begon EUROstyle meer dan 55 jaar geleden. Als eerste in Nederland ontwikkelden en verkochten zij ecologisch verantwoorde producten voor tuin & landbouw die een minimale impact op het milieu hebben. Na een aantal jaar werden hier ook natuurlijke producten voor dieren aan toegevoegd onder het merk VITALstyle. Alle producten van ECOstyle en VITALstyle maken gebruik van de kracht van de natuur en dragen bij aan een betere wereld.

  Shop alles voor een sterk gazon

  Wormenmix compostering

  Bodemverbeteraar

  € 59.99

  Gazon-AZ+ Gazonmest

  Meststof

  vanaf € 12.99

  kalk voor de tuin
  AZ-Kalk

  Bodemverbeteraar

  vanaf € 6.29

  Gazon 4-in-1 totaalpakket

  Zaden

  vanaf € 10.49

  pH-Bodemtest

  Hulpmiddelen

  € 10.49

  Gazon-AZ+ Najaar

  Meststof

  vanaf € 12.99

  GazonStart-AZ

  Meststof

  € 15.99

  Gazon-AZ+ Droogtebescherming

  Meststof

  vanaf € 24.99

  Gazon-AZ+ Met AZ-Kalk

  Meststof

  vanaf € 24.99

  Tree planting-1

  Wij staan voor duurzaam

  Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

  Globe

  Onze taak?

  Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

  Toe aan nog meer groene content?