U bent hier

Blogs van ECOstyle

Welkom op ons blog! Hier lees je interessante blogs over de gezondheid van paarden en delen we waardevolle informatie, tips en weetjes. 

Hoe scheer je je paard zonder stress?

In de winter kan het een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je paard niet in een teddybeer verandert. Sommige paarden kunnen hun warmte slecht kwijt tijdens de training door een dikke wintervacht, waardoor scheren soms een betere keuze is. Hoe zorg je ervoor dat je je paard kunt scheren, zonder dat jullie beide gestresst raken? Wij geven je zes tips! 

Het risico van eikels

Na een storm in de lente of zomer kunnen verse eikels en eikenbladeren van de bomen afvallen en in de wei van je paard belanden. Ken jij het risico hiervan? Eikels lijken misschien onschuldig, maar kunnen giftig zijn voor paarden. Hoe dat zit? Dat lees je in dit blog!

Wat je moet weten over koliek bij paarden

Koliek is de verzamelnaam voor verschillende soorten buikpijn bij paarden. Wat zijn de meest voorkomende vormen van koliek, hoe herken je koliek en wat kun je doen als je paard dit heeft? In dit blog vertellen we je meer!

Horzeleitjes
Horzeleitjes: gele stipjes met grote gevolgen

Heeft jouw paard ook van kleine gele stipjes op zijn benen of in de manen? De stipjes lijken onschuldig, maar zijn het helaas niet. Wanneer je paard deze horzeleitjes oplikt kan dit een ernstige worminfectie als gevolg hebben!

Hoe herken en behandel je rotstraal?

Stinkt een van de hoeven van je paard ineens? Het kan zijn dat je paard rotstraal heeft. Hierbij worden de hoefstralen van je paard aangetast. Benieuwd hoe rostraal ontstaat, hoe je het herkent en voorkomt? Dat lees je in ons blog over dit onderwerp!

Het belang van gezonde luchtwegen

Gezonde luchtwegen zijn de basis van een  gezond paard. De gezondheid van de luchtwegen is bepalend voor de conditie van een paard en heeft vanzelfsprekend effect op de prestaties. Waarom zijn gezonde luchtwegen zo belangrijk en wat gebeurt er wanneer het lichaam minder zuurstof op kan nemen? Dat lees je in ons nieuwe blog!

Brokkelhoeven

Gezonde en stevige hoeven bij je paard lijken soms vanzelfsprekend, maar is helaas niet altijd het geval. Het kan een flinke uitdaging zijn om zachte brokkelhoeven aan te pakken. In dit blog vertellen we je meer over brokkelhoeven!

Wat je moet weten over artrose

Artrose is de nachtmerrie van iedere paardeneigenaar. Deze gewrichtsaandoening kan er voor zorgen dat bewegen moeizaam gaat en pijnlijk wordt. Hoe artrose ontstaat? Daar gaan we dieper op in!

Vijf zomerse tips voor paarden

Zomerse dagen met tropische temperaturen zijn meestal geen probleem voor paarden. Voldoende schaduw en toegang tot fris drinkwater zijn erg belangrijk bij warm weer. Bij extreem warme temperaturen kan een paard oververhit raken, met uitdroging, sloomheid en zelfs diarree en koliek als gevolg. Hoe zorg je ervoor dat je paard zonder zorgen kan genieten van warm weer? We geven je vijf zomerse tips!

Glanzende huid van binnenuit!

Een prachtig glanzend velletje bij je paard, daar word je toch blij van? Het is een mooie weerspiegeling hoe je paard letterlijk ;-) goed in zijn vel zit. Hoe zorg je ervoor dat je paard een gezonde huid heeft en houdt? Daar kunnen wij je meer over vertellen!

Acht tips om je paard te helpen bij zomereczeem

Zomereczeem bij paarden is een flink probleem  en neemt de laatste jaren helaas toe. Naar schatting heeft één op de tien paarden last van zomereczeem. Het is de meestvoorkomende allergie bij paarden en wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid voor het speeksel van de Culicoïdes mug, ofwel de Knut.

Zoekveld