Hongerige kamerplanten.

Alles over het voeden van jouw groene vrienden

Je hebt vast wel eens ergens gehoord dat het belangrijk is om je kamerplanten te voeden, maar waarom? Voeding geven aan planten staat vaak niet boven aan de prioriteitenlijst. Gevolg? Planten hebben té vaak honger… Voeding is super belangrijk voor groene en gezonde planten. Hoe je te werk gaat? We vertellen het je graag!

groenvoer

Waarom hebben mijn kamerplanten voeding nodig?

Mist je plant voedingsstoffen? Dan werkt dat de groei en gezondheid van jouw kamerplant tegen. In de natuur worden voedingsstoffen namelijk als een lopend buffet geserveerd… Bladeren vallen op de grond, verteren en worden omgezet in voedingsstoffen die de wortels uit de bodem opnemen. In jouw huis gaat dit helaas niet op. Kamerplanten staan in een pot met potgrond, en hier zitten altijd maar beperkte voedingsstoffen in. Daarom moet je er toch op een andere manier voor zorgen dat je plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Hier komt plantenvoeding om de hoek kijken. Door je plant regelmatig een portie voeding te serveren, geef je jouw plant een flinke opkikker. Kamerplantvoeding zorgt voor de volgende voordelen:

  • Kleurt bladeren intens groen.
  • De plant krijgt gezonde wortels en bladeren.
  • Zorgt in het groeiseizoen voor een flinke groeispurt.
  • Betere weerstand tegen ziekten en insecten.
  • Zorgt bij bloeiende planten voor een uitbundige bloei.

Geef je kamerplanten

het langste leven

DSC04500

Wanneer geef ik mijn kamerplant voeding?

Voeding geef je tijdens de groeiperiode van een plant. Op dat moment heeft de plant ook daadwerkelijk voedingsstoffen nodig om verder te groeien. De groeiperiode van kamerplanten loopt zo van maart tot oktober. Vaak is één keer per week bijvoeden meer dan voldoende. Houd hiervoor de aanbevelingen op de verpakking aan.

Hoe voed ik mijn planten?

Er zit minder grond in potten en bakken, daarom raakt de grond sneller uitgeput. Zaak dus om bij te voeden. Universele plantenvoeding voor groene of bloeiende planten zijn geschikt voor al je kamerplanten. Toch hebben sommige planten een andere voorkeur qua voeding. Het is mogelijk om voeding te geven op drie manieren:

  • Vloeibare voeding: doseer de voeding en voeg toe aan het gietwater. Geef de planten op deze manier het water met voedingsstoffen. Er zijn vijf varianten ECOstyle voeding in een verpakking met een handig doseerpompje
  • Voedingskorrels: strooi deze korrels rondom de stam van de plant. De wortels nemen de voeding uit de grond op.
  • Voedingssticks: stop de sticks in de potgrond. De stick laat langzaam zijn voedingsstoffen vrij in de aarde waardoor de plant voor het hele groeiseizoen genoeg heeft. De verpakking geeft aan hoeveel sticks er per pot nodig zijn.

Groene planten voeden

DSC04459
Groen, groener, groenst. Groene kamerplanten zijn super hip en toveren jouw huis in één klap om tot groene oase. Je groene kamerplant leg je extra in de watten met speciale voeding voor groene kamerplanten. Het bevat essentiële voedingsstoffen met extra toegevoegde magnesium en ijzer. Deze voedingsstoffen zorgen voor een nog intensere groene kleur van het blad.

Cactussen en vetplanten voeden

DSC04204

Vaak wordt gedacht dat een vetplant of cactus geen voeding nodig heeft. Hij begint er steeds treuriger bij te staan. Probleem? Hij heeft in tijden geen voeding gehad. Het klopt inderdaad dat deze plantjes een andere verzorging vereisen dan andere planten. Geef ze daarom ook speciale voeding afgestemd op hun wensen.

Orchideeën voeden

DSC04192

Orchidee in huis? Tof, dan geniet je vast volop van haar prachtige bloemen. Wil je jouw orchidee nog uitbundiger laten bloeien? Tijd om bij te voeden met een speciale orchidee voeding. Het zorgt voor gezonde wortels, mooie glanzende bladeren en een sterke plant. Dit zie je na verloop van tijd terug in het aantal bloemen dat zich ontwikkelt.

Mediterrane planten voeden

Mediterraanvoer

Jouw Mediterrane planten verdienen wel wat extra aandacht. Het zijn tropische goden en snakken dan ook vaak terug naar het Mediteraanse zonnetje. Om de weerstand van deze planten te verhogen geef je de planten voeding met extra kalium en kalk. Zijn ze beter gemutst tegen het koudere weer. De voeding is zowel geschikt voor planten in potten als in de volle grond.

Bloeiende planten voeden

DSC04216

Gesproken over vrolijke planten? Dan moet je bloeiende planten in huis halen. Denk eens aan planten zoals de anthurium, medinilla, begonia of amaryllis. Geef jouw kamerplant speciale kamerplantenvoeding voor bloeiende planten. Dit bevordert nieuwe knoppen en volle bloei door het extra fosfor dat de voeding bevat.

DSC04331

Plagen en problemen bij kamerplanten

Verzorg jij jouw planten op en top maar blijven jouw groene vrienden tóch gebreken vertonen? Denk dan bijvoorbeeld aan gele bladeren, zwarte vlekken of bladeren die afvallen. Ai, dan heeft je plant misschien iets anders onder de leden. Helaas komen er regelmatig vervelende ziekten en insecten bij je kamerplanten op bezoek. Dan is het belangrijk om op tijd in actie te komen. Doe je niks? Dan kan het helaas fataal aflopen voor jouw plant...

Benieuwd aan welke plagen je dan kunt denken? Onderstaande plagen komen het meest voor op jouw kamerplanten. Wil je meer over deze specifieke plaag weten? Spring dan gelijk naar:

Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw kamerplanten tegen plagen te beschermen. Gebruik de natuurlijke spray InsectWeg tegen hardnekkige plagen zoals trips, bladluis en dopluis. Of zet juist natuurlijke vijanden in zoals aaltjes of roofmijt, zij doen het werk voor jou en ruimen de plaag snel op. Plaats vangplaten tegen die vervelende potgrondvliegjes die bij jouw plant rondhangen. Dan komt je plant er binnen een mum van tijd weer helemaal bovenop. 

Terras- en balkonplanten voeden

Terras- en balkon 3

Nu je alles weet over het voeden van jouw kamerplanten, vraag je misschien ook af hoe je balkon- en terrasplanten het best voeding geeft. We vertellen het je graag!

Geef je kamerplanten het langste leven met natuurlijke kamerplantenvoeding

De mooiste kamerplanten met de producten van ECOstyle

GroenVoer 400 ml

GroenVoer 400 ml

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan doet je groene ...

€ 5.99

GroeiGrond Kamerplanten

GroeiGrond Kamerplanten

Hoogwaardige potgrond voor al jouw planten in potten op ...

vanaf € 5.29

OrchideeVoer 400 ml

OrchideeVoer 400 ml

Geef jij je rijkbloeiende orchideeën geen voeding? Grote ...

€ 6.49

PlantKracht Korrels 100 g

PlantKracht Korrels 100 g

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan groeit je plant ...

€ 3.99

MediterraanVoer 400 ml

MediterraanVoer 400 ml

Geef jij je planten die graag in het zonnetje staan geen ...

€ 6.49

PlantKracht Sticks 30 stuks

PlantKracht Sticks 30 stuks

Geef jij je kamerplanten geen voeding? Dan groeit je plant ...

€ 3.99

PrikVoer 400 ml

PrikVoer 400 ml

Geef jij je prikkelige planten geen voeding? Grote kans dat ...

€ 5.99

BladGlans Spray 200 ml

BladGlans Spray 200 ml

Doffe en stoffige bladeren? Dat ziet er niet alleen minder ...

€ 5.99

InsectWeg gebruiksklaar 500 ml

InsectWeg gebruiksklaar 500 ml

Plant vol beestjes? Die ben je liever kwijt dan rijk. ...

€ 11.99

BloeiVoer 400 ml

BloeiVoer 400 ml

Geef je kamerplanten geen voeding? Dan doet je bloeiende ...

€ 5.99

VliegVanger 5 stuks

VliegVanger 5 stuks

Last van vervelende potgrondvliegjes in en rondom je ...

€ 5.49

StekPoeder 25 g

StekPoeder 25 g

Krijg jij niet genoeg van het stekken van jouw plantjes? ...

€ 4.99

kamerplant

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Geef jouw kamerplanten de voeding die ze verdienen met de 100% natuurlijke producten van ECOstyle!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.