colorado-beetle-and-larva-on-potato-leaves-2021-08-30-07-25-23-utc

Plagen en problemen

Last van plagen die de planten in de tuin opeten of binnenshuis voor veel problemen zorgt? Met behulp van bestrijding kun je het evenwicht en de rust weer terugbrengen. Heb je last van een bepaalde plaag of probleem? Hier vind je al onze artikelen.

Plagen bestrijden

Ladybird-1080

Plagen bestrijden? Alles wat je moet weten

Last van plagen die de planten in de tuin opeten of binnenshuis voor veel problemen zorgt? Met behulp van bestrijding kun je het evenwicht en de rust weer terugbrengen. Wat bestrijding precies is en hoe je het inzet?

Alles over plagen bestrijden

slug-eating-flower-1080

Last van slakken? Dit kun je er tegen doen

Slakkenplaag in de tuin? Oei… Het is belangrijk om snel actie te ondernemen, voordat je het weet belanden jouw mooie planten of gewassen in hun buik. We vertellen je graag álles over slakken in de tuin. 

Alles over slakken

Aphid

Bladluis gespot? Kom er vanaf met deze tips!

Bladluizen zijn een veel voorkomend probleem bij planten. Een grote familie is schadelijk voor de planten. Gelukkig kun je er wel wat aan doen Weten hoe je de balans weer terugbrengt in je tuin, maar ook hoe je de luis herkent? 

Alles over bladluis

ants-on-rock-1920px

Mieren in huis of tuin? Dit kun je er tegen doen

Hoe onschuldig één miertje ook lijkt, een mier komt nooit alleen! Voor je het weet heb je een heel legioen rondlopen. Wordt het echt een plaag en lopen je gazon, je terras of planten gevaar? Of zie je ze zelfs in huis? Ga dan aan de slag. 

Alles over mieren

a-close-up-of-a-wasp-on-a-yellow-flower-with-a-sof-1080px

Last van een wespen nest? Wespen verjagen doe je zo!

Wespen zijn zeer nuttige dieren maar bezorgen mensen ook veel overlast. Veel mensen zijn bang of ergeren zich aan deze zoemers. Vooral in de zomer kan het een grote irritatiebron zijn als wespen op je drankje of hapje afkomen.

Alles over wespen

Schadebeeld_taxuskever

Overlast van de taxuskever? Zeg deze rare snuiter gedag

De taxuskever, ook wel snuitkever genoemd, valt op door zijn, jawel... unieke snuit! Ze zijn lastig te bestrijden, want ze leggen héél véél eitjes in één zomer. De schade herken je aan ronde hapjes aan de bladrand.

Alles over taxuskever

engerlingen

Engerlingen bestrijden in het gazon? Zo kom je er snel vanaf

Op het ene moment ziet je gazon er prachtig groen en gezond uitziet, maar na verloop van tijd merk je gele plekken op. Ook neemt het aantal vogels dat in het gazon pikt toe. De kans is dan groot dat je engerlingen in het gazon hebt. 

Alles over engerlingen

Close_up_emelt

Emelten bestrijden in het gazon? Zo kom je er snel vanaf

Een prachtig groen gazon is een lust voor het oog. Maar als je emelten in je gazon hebt, kan dat een doorn in het oog zijn. Emelten zijn de larven van de langpootmug en voeden zich met de wortels van gras. Hierdoor ontstaan er kale plekken in je gazon.

Alles over emelten

close-up-of-a-colorado-potato-beetle-2023-03-15-01-00-43-utc

Coloradokever bestrijden? Zo ga je aan de slag!

De coloradokever is een klein, maar berucht insect dat bekend staat om zijn schade op aardappel- en tomatengewassen. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, heeft deze kever zich over de hele wereld verspreid en wordt hij beschouwd als een plaag in de landbouw maar ook tuinen. 

Alles over coloradokever

black-house-fly-1080px

Last van kleine insecten in en om je huis? Dit kun je doen!

Kleine insecten, een verzamelnaam waar een grote groep insecten onder kan vallen. Door mensen worden ze vaak eng, kriebelig of irritant gevonden. Daarom hebben we ze ook liever niet in huis. Alhoewel, ook al vinden we ze niet altijd leuk, soms hebben ook deze kleine beestjes een functie.

Alles over kleine insecten