colorado-beetle-and-larva-on-potato-leaves-2021-08-30-07-25-23-utc

Plagen en problemen

Last van plagen die de planten in de tuin opeten of binnenshuis voor veel problemen zorgt? Met behulp van bestrijding kun je het evenwicht en de rust weer terugbrengen. Heb je last van een bepaalde plaag of probleem? Hier vind je al onze artikelen.

Shop alle probleemoplossers

Insecten bestrijden, naar welk probleem ben je op zoek?

Ladybird-1080

Verschillende plagen bestrijden

Last van plagen die de planten in de tuin opeten of binnenshuis voor veel problemen zorgt? Met behulp van bestrijding kun je het evenwicht en de rust weer terugbrengen. Wat bestrijding precies is en hoe je het inzet?

Alles over plagen bestrijden

Aphid

Bladluis

Bladluizen zijn een veel voorkomend probleem bij planten. Een grote familie is schadelijk voor de planten. Gelukkig kun je er wel wat aan doen Weten hoe je de balans weer terugbrengt in je tuin, maar ook hoe je de luis herkent? 

Alles over bladluis

predatory-mite-420px

Bloedluis

Heb je een vogel- of kippenhok vol met bloedluizen? Dat kan voor veel problemen zorgen. Kom daarom snel in actie door natuurlijke vijanden van de bloedluis in te zetten. Zo bestrijd je bloedluizen effectief en volledig natuurlijk. 

Alles over bloedluis

larven_bladwesp

Bladwesp

Heb je last van bladwesp? Dat is geen goed teken! De larve van een bladwesp lijkt op een rups en brengt ontzettend veel schade aan je planten aan. Gelukkig zijn er genoeg manieren om van dit insect af te komen. We delen ons advies met jou!

Alles over bladwespen

2_Buxusmot

Buxusmot

Dorre, dode en aangevreten takken in de buxus? Dan heb je waarschijnlijk bezoek (gehad) van de rupsen van de buxusmot. De rupsen van de buxusmotten lusten jouw buxussen wel rauw. Ze brengen flinke schade aan bij jouw buxus en laten spinselachtige draden achter.

Alles over buxusmot

close-up-of-a-colorado-potato-beetle-2023-03-15-01-00-43-utc

Coloradokever

De coloradokever is een klein, maar berucht insect dat bekend staat om zijn schade op aardappel- en tomatengewassen. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, heeft deze kever zich over de hele wereld verspreid en wordt hij beschouwd als een plaag in de landbouw maar ook tuinen. 

Alles over coloradokever

scale-on-plant-damage-bug-1080

Dopluis

Dopluizen behoren tot dezelfde familie als bladluizen, maar ze zijn aanzienlijk lastiger te bestrijden. Deze plakkerige beestjes zien eruit als een bruin dopje, dit is hun beschermende schild. Dit schild maakt de dopluis resistent tegen verschillende soorten middelen.

Alles over dopluis

slug-eating-flower-1080

Slakken

Slakkenplaag in de tuin? Oei… Het is belangrijk om snel actie te ondernemen, voordat je het weet belanden jouw mooie planten of gewassen in hun buik. We vertellen je graag álles over slakken in de tuin. 

Alles over slakken

Close_up_emelt

Emelten

Een prachtig groen gazon is een lust voor het oog. Maar als je emelten in je gazon hebt, kan dat een doorn in het oog zijn. Emelten zijn de larven van de langpootmug en voeden zich met de wortels van gras. Hierdoor ontstaan er kale plekken in je gazon.

Alles over emelten

engerlingen

Engerlingen

Op het ene moment ziet je gazon er prachtig groen en gezond uitziet, maar na verloop van tijd merk je gele plekken op. Ook neemt het aantal vogels dat in het gazon pikt toe. De kans is dan groot dat je engerlingen in het gazon hebt. 

Alles over engerlingen

junikever-june-beetle

Junikever

 De junikever is een kleine kever, het insect zelf zorgt niet voor al te grote problemen maar vooral de larven kunnen grote schade aanrichten aan gazons.

Alles over junikever

black-house-fly-1080px

Kleine insecten

Kleine insecten, een verzamelnaam waar een grote groep insecten onder kan vallen. Door mensen worden ze vaak eng, kriebelig of irritant gevonden. Daarom hebben we ze ook liever niet in huis. Alhoewel, ook al vinden we ze niet altijd leuk, soms hebben ook deze kleine beestjes een functie.

Alles over kleine insecten

langpootmug-2

Langpootmug

Langpootmuggen zijn fascinerende insecten die vaak worden aangetroffen in tuinen maar ook zeker binnenshuis. Hoewel ze vaak worden verward met muggen vanwege hun naam, steekt de langpootmug niet. 

Alles over langpootmug

may-beetle-melolontha-meikever

Meikever

In de warme maanden van het jaar, wanneer de dagen langer worden en de bloemen in volle bloei staan, is er één insect dat zijn aanwezigheid maar al te graag laat merken: de meikever.

Alles over meikever

ants-on-rock-1920px

Mieren

Hoe onschuldig één miertje ook lijkt, een mier komt nooit alleen! Voor je het weet heb je een heel legioen rondlopen. Wordt het echt een plaag en lopen je gazon, je terras of planten gevaar? Of zie je ze zelfs in huis? Ga dan aan de slag. 

Alles over mieren

tiger-mosquito-1080px

Muggen

Lopen de rillingen al over je rug bij het idee van muggen in huis? Wil je eens afkomen van die irritante muggen? Snappen we, niemand zit erop te wachten. Hoewel het hele nuttige beestjes zijn is niet iedereen ervan gediend. 

Alles over muggen

fruitmot

Motten

Last van motten in huis of fruitbomen? Zij kunnen soms flinke schade aanrichten. Bestrijd motten, eitjes en rupsen daarom tijdig en effectief. Wij geven je onze beste tips en vertellen je graag meer over dit interessante insect.

Alles over motten

a-close-up-of-a-wasp-on-a-yellow-flower-with-a-sof-1080px

Wespen

Wespen zijn zeer nuttige dieren maar bezorgen mensen ook veel overlast. Veel mensen zijn bang of ergeren zich aan deze zoemers. Vooral in de zomer kan het een grote irritatiebron zijn als wespen op je drankje of hapje afkomen.

Alles over wespen

woodlice-on-wood-1080px

Pissebedden

Pissebedden zijn de opruimers van je tuin. Ze peuzelen rottend hout, plantenresten en bladeren - dit maakt ze ontzettend nuttig. Maar soms kunnen ze ook flinke schade aanrichten in de tuin. We vertellen hoe je ze kan bestrijden. 

Alles over pissebedden

caterpillars-etaing-leaf-1080px

Rupsen

Een rups is één van de snelst groeiende organismen in het dierenrijk en eet ontzettend veel om te groeien. Rupsen richten in korte tijd veel schade aan door stukken van bladeren of delen van planten helemaal kaal te eten. Bestrijd rupsen daarom tijdig en effectief.

Alles over rupsen

rozenkever

Rozenkever

Rozenkevers zijn kleine insecten die grote schade kunnen aanrichten aan bloemen en planten. Dit maakt dat veel tuiniers ze liever niet in de tuin hebben. 

Alles over rozenkever

spider-mites-spidermite-plant-damage-bug-1080

Spint

Spintmijt, beter bekend als spint, is een verre neef van de spin. Bekijk je ze met een microscoop, dan zie je ook echt kleine spinnetjes rondlopen. Dit maakt ze ook gelijk zo vervelend, je ziet ze maar lastig met het blote oog. Als je ze opmerkt, is het vaak al een flinke plaag.

Alles over spint

Spin

Spinnen

Lopen de rillingen al over je rug bij het idee van spinnen in huis? Snappen we, niemand zit erop te wachten. Hoewel het hele nuttige beestjes zijn is niet iedereen ervan gediend. 

Alles over spinnen

Schadebeeld_taxuskever

Taxuskever

De taxuskever, ook wel snuitkever genoemd, valt op door zijn, jawel... unieke snuit! Ze zijn lastig te bestrijden, want ze leggen héél véél eitjes in één zomer. De schade herken je aan ronde hapjes aan de bladrand.

Alles over taxuskever

thrips-larvae-on-leaf-bug-insect-1080

Trips

Een van de meest gevreesde plagen onder plantenliefhebbers… Ja, we hebben het over de kleine, vliegende trips. Deze ben je het liefst zo snel mogelijk kwijt. Ze planten zich supersnel voort en zijn daarnaast lastig weg te krijgen. Trek op tijd aan de bel en schakel alle hulptroepen in.

Alles over trips

flyon-leaf-1080px

Vliegen

Vervelend gezoem van een vlieg in huis? Het lijkt alsof ze altijd opduiken op de meest ongewenste momenten. Vliegen in huis zijn niet alleen hinderlijk, maar kunnen ook voedsel besmetten. We vertellen je hoe je van de vervelende insecten af kunt komen.

Alles over vliegen

mealybug-wolluis

Wolluis

Wolluizen behoren tot dezelfde familie als bladluizen, maar ze zijn aanzienlijk lastiger te bestrijden. Deze wollige beestjes kunnen zich erg goed verstoppen waardoor ze meestal pas worden opgemerkt als de plaag al te groot is. Benieuwd wat de wolluis is en hoe je er vanaf komt? 

Alles over wolluis

whitefly-wittevlieg

Witte vlieg

Witte vliegen zijn verre van ideaal om op je planten te hebben. Het zijn verre neven van bladluizen en brengen veel schade aan. Heb je last van witte vlieg en wil je deze bestrijden? We vertellen hoe je dit effectief aanpakt. 

Alles over kleine insecten

zilvervis_silverfish

Zilvervisjes

Hij is klein en zilverkleurig en je hebt hem vast wel eens door de badkamer zien schieten als je het licht aandoet: zilvervisjes. Ondanks de naam, is het bij uitstek geen vis, maar een klein vleuggelloos insect.

Alles over zilvervisjes

Verjagen

Rat 4

Ongewenste dieren verjagen

Overlast van dieren in huis of tuin is vervelend. Muizen in je keuken, een marter in de buurt van je auto of een kat, hoe lief ook, die je bloemenbollen weer opgraaft. Je wordt er niet blij van. En zo zijn er meer voorbeelden. Je wilt het probleem graag opgelost zien.

Alles over dieren verjagen

dog-walking-garden

Honden

Veel mensen hebben liever geen honden en katten van een ander in de tuin. Vooral in de maanden dat je lekker in de tuin bezig bent, ervaren mensen behoorlijk wat overlast. Het is allesbehalve leuks als je tuin wordt gebruikt als toilet. Of als een kat je pas gepote bollen weer boven woelt. 

Alles over honden

cat-in-garden-1080

Katten

Veel mensen hebben liever geen honden en katten van een ander in de tuin. Vooral in de maanden dat je lekker in de tuin bezig bent, ervaren mensen behoorlijk wat overlast. Het is allesbehalve leuks als je tuin wordt gebruikt als toilet. Of als een kat je pas gepote bollen weer boven woelt. 

Alles over katten en honden verjagen

Marters

Marters

De marter wordt in Nederland steeds vaker gespot. Inmiddels wordt er regelmatig overlast ervaren van hun aanwezigheid. Bijvoorbeeld wanneer het beest onder de motorkap kruipt en aan de bedrading van je auto knaagt. Dat kan voor veel schade zorgen. Met onze tips kom je er snel vanaf. 

Alles over marters verjagen

mouse-1

Muizen

In Nederland worden jaarlijks zo'n 3,4 miljoen muizen en ratten gedood. Mensen vinden ze vies, eng of vervelend. Muizen en ratten knabbelen namelijk aan spullen waardoor veel hiervan kapot gaat. Voorkomen is beter dan bestrijden, daarom delen we graag onze beste tips met je.

Alles over muizen

Muldvarpeskud med muldvarp

Mollen

Zie je één of meerdere hoopjes aarde in je gazon? Dan heb je bezoek van mollen in je tuin. Voor het verjagen van mollen zijn er effectieve oplossingen. Zonder gif en zonder te doden. We delen onze beste tips met je. 

Alles over mollen verjagen

Rat 3

Ratten

Lopen de rillingen al over je rug bij het idee van spinnen in huis? Of wil je eens afkomen van die irritante muggen? Snappen we, niemand zit erop te wachten. Hoewel het hele nuttige beestjes zijn is niet iedereen ervan gediend. Weten hoe je ze het best verjaagt? 

Alles over ratten

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.