larven_bladwesp

Last van bladwespen? Dit is de oplossing

Heb je last van bladwesp? Dat is geen goed teken! De larve van een bladwesp lijkt op een rups en brengt ontzettend veel schade aan je planten aan. Gelukkig zijn er genoeg manieren om van dit insect af te komen. We delen ons advies met jou!

Bestel aaltjes tegen bladwesp

Schade door bladwespen

De larven van de bladwesp eten aan de vruchten en bladeren van kruiden en bomen. Ze vormen vaak een plaag in boomgaarden. Een larve van een bladwesp wordt vaak verward met een rups.
 
Een larve van een bladwesp heeft een geribbeld lijf en de verschillende segmenten van het lichaam zijn niet te onderscheiden. Bij rupsen wel. Een bladwesplarve wordt zo'n 20 mm groot.

Bestrijd larven van bladwespen 100% natuurlijk

aaltjes_Nematode small

De aaltjes van ECOstyle helpen jou snel van de bladwespplaag af. Aaltjes zijn namelijk de natuurlijke vijand van de bladwesp. Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes en gebruiken hun prooi als voedselbron en broedkamer.

Doordat het aaltje een bacterie loslaat in de prooi, gaat deze al na een paar dagen dood. Vervolgens hebben de aaltjes volop eten en vermenigvuldigen ze zich, waarna het process zich herhaalt.

De aaltjes tegen de bladwesp gebruik je als bladtoepassing. 

ridderspoor-verzorgen

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Bekijk tuinkalender

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.