woodlice-on-wood-1080px

Last van pissebedden? Zo pak je het probleem aan

Pissebedden zijn de opruimers van je tuin. Ze peuzelen rottend hout, plantenresten en bladeren - dit maakt ze ontzettend nuttig. Maar soms kunnen ze ook flinke schade aanrichten in de tuin. We vertellen alles over pissebedden en hoe je ze kan bestrijden.

Bestel aaltjes tegen pissebedden

Pissebedden in de kelder of kas?

ECOstyle biedt de beste oplossing voor het bestrijden van pissebedden. Natuurlijk en effectief bestrijden doe je met onze aaltjes val. Deze lokdoos met speciale aaltjes en lokstoffen vangt de pissebedden snel. 

Schade door pissebedden

woodlice-1080px

Pissebedden zie je vaak in grote groepen op donkere, vochtige plaatsen. Zoals bij de opslag van groenten en fruit of in de kas bij zaailingen. Ze richten veel vraatschade aan. Bestrijd pissebedden daarom tijdig en duurzaam en voorkom daarmee een plaag.

Pissebedden richten vraatschade aan. Dit gaat ten koste van groente en fruit. In de kas eten ze graag zaailingen, die dit vaak niet overleven.

Waarmee bestrijd ik pissebedden?

aaltjes_Nematode small

Pissebedden zijn 0,5 tot 2 cm lang, hebben een ovaal, glad lichaam en zijn grijs tot bruinachtig-grijs van kleur. Je ziet ze veel in kassen bij jonge plantjes of bij de opslag van appels en aardappelen. Bestrijd ze met onze aaltjes tegen pissebedden. De lokdoos met aaltjes is geschikt voor in huis of in de kas. De val bevat lokstof en ca. 2,5 miljoen aaltjes.

Aaltjes zijn hele kleine beestjes die van nature in de bodem leven. Ze zijn de natuurlijke vijand van diverse insecten. Ze dringen hun prooi binnen, laten een bacterie los, waardoor de pissebed sterft. Vervolgens gebruiken ze hun prooi als voedselbron en broedkamer. Binnen 14 dagen vermindert het aantal pissebedden met zo’n 80 tot 100%.

Pissebedden bestrijd je ook effectief met onze Kruipende insecten freezespray. De spray heeft een snelle en lange werking (tot 2 weken) en bevat 100% natuurlijke, werkzame stoffen.

Tips om pissebedden te voorkomen

  • Zorg voor zo min mogelijk vochtige plekken waar ook voedsel te vinden is. Zonder vocht gaan ze snel dood.
  • Pissebedden in huis voorkomen? Zorg dat kieren en naden dicht zijn en ruim etensresten op. 
dotterbloem

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Bekijk tuinkalender

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.