Natuurlijk ECOstyle

Ook voor de volgende generatie

Tuinkalender november

We hadden een paar weken geleden de warmste 16 oktober ooit met meer dan 24 graden. Maar het was ook nat. Combineer dit met de tot voor kort vrij hoge temperatuur en merk: ‘er zit nog wat groei in de grond’. 

Tuinnieuws

Koester de paddenstoel

Wat zijn paddenstoelen precies? Wat doen ze voor de ecologische kringloop en wat betekenen ze voor je tuin?

Geef je tuin een natuurlijke boost

Wil je de planten in je moestuin of siertuin een natuurlijke boost geven? Of wil je de planten in je tuin weerbaarder maken tegen stress of ziekteverwekkers? Je gazon, terrasplanten en hagen oppeppen? Dan is het nieuwe ECOstyle-product Micro-Actief dé natuurlijke oplossing die je zoekt. De kleine helper met groot effect!

Een mooi gazon in het voorjaar?

Gazon-AZ Najaar is een nieuwe najaarsmest van ECOstyle en, zoals je van ons gewend bent, is het meer dan zomaar een meststof. Gazon-AZ Najaar bevat voeding met extra kalium en kalk (calcium) voor een sterk wintergazon en een mooi gazon in het voorjaar. Met deze premiummeststof krijgt je gazon de beste bescherming en komt het sterker de winter uit en gaat het beter het voorjaar in. 

 

Help je tuin

Bestrijd plagen effectief én houd tegelijk je tuin in balans. Het kan met de natuurlijke vijanden van ECOstyle. 

Natuurlijke vijanden van je plaag

Insecten hebben natuurlijke vijanden. Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten. Voor bijna elke plaag is een effectieve, ecologisch verantwoorde oplossing.

Rupsen buxusmot

De rupsen hebben in het begin een gele kleur. Later worden ze meer bruin en ze krijgen zwarte strepen en stippen. Ze zorgen voor uitwerpselen, bladskeletten, aan elkaar gesponnen bladeren en dorre en dode takken. Je bestrijdt ze met aaltjes tegen rupsen buxusmot.

 

Larven taxuskever

Larven van de taxuskever lijken met hun witte tot roomkleurige lijf op engerlingen, maar ze hebben geen pootjes. De larven van de taxuskever eten aan de wortels van bijvoorbeeld je taxus, azalea of hortensia. Je bestrijdt ze het meest effectief met aaltjes tegen de larven van de taxuskever.

Slakken

Slakken eten aan de bladeren van bijvoorbeeld hosta’s, stokrozen, dahlia’s en aardbeien. Je bestrijdt ze het meest effectief bovengronds én ondergronds. Ondergronds met aaltjes en bovengronds met Escar-Go.

Uitgelicht: Ultima & Exit

Voorkomen van onkruid en mos is natuurlijk het beste, maar soms ontkom je er niet aan. Het beste werk je dan met handen en schoffel. Toch op een andere manier bestrijden? Doe het dan zo natuurlijk mogelijk met Ultima of Exit van ECOstyle.

Ultima tegen onkruid & mos
 • Effectief en snel onkruid & mos bestrijden
 • Ecologisch verantwoord onkruid bestrijden
 • Voor alle soorten bestrating
 • Binnen enkele uren resultaat
 • Blad én wortelwerking
 • Langdurige werking
Ultima tegen zevenblad
 • Snel van het hardnekkige onkruid zevenblad af
 • Ecologisch verantwoord
 • Speciaal tegen zevenblad
 • Toegestaan onder bomen en struiken
Exit
 • Razendsnel onkruidvrij
 • Verwijdert snel en effectief alle bovengrondse delen van het onkruid
 • 100% natuurlijk product
 • Werkt snel en effectief

Met respect voor je omgeving

ECOstyle staat al ruim 50 jaar voor natuurlijk of ecologisch tuinieren.  Alle ECOstyle-producten versterken de organische kringloop en verstoren deze niet. 
In de ecologische tuin:

 • worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt
 • ligt de nadruk op preventieve gewasbescherming

De inzet van natuurlijke meststoffen en plantversterkers bevorderen de positieve natuurlijke processen in de tuin. 
Alle ECOstyle-producten passen binnen de visie van ecologisch tuinieren. Een veilig idee en een bewuste keuze, met respect voor je familie, huisdieren en het milieu.

 

Ervaringen met ECOstyle

'Hallo ECOstyle, ik wil jullie bedanken voor jullie zeer goede producten en vooral de producten voor het gazon (zie foto). Het werkt echt super goed! We gaan volgend jaar gewoon verder met jullie producten. Super!'
Erik Wijngaard

'De online gazoncursus is een stok achter de deur om met het gazon aan de gang te gaan'
Anton van Woerkom

Benieuwd naar het volledige gazonverhaal van Anton?