Magnesium Acer

Gele of bruine bladeren aan je plant? Dit is er aan de hand!

Het komt regelmatig voor dat planten een gebrek aan mineralen of andere voedingsstoffen hebben. Dit is vaak goed zichtbaar aan het blad. Merk je dat het blad verkleurt? Ga dan op zoek naar de oplossing. Hieronder zie je welke gebreksverschijnselen het meest voorkomen en welke oplossing daar bij past.

Shop enkelvoudige voedingsstoffen

Enkelvoudige meststoffen gebruiken

Door voldoende te bemesten met de AZ-meststoffen kun je de verschillende gebreksproblemen meestal voorkomen. Mocht er echter toch een tekort ontstaan, dan zijn de genoemde enkelvoudige meststoffen ideaal om het tekort gericht op te heffen en zo het probleem op te lossen.

Welk probleem heb je?

Stikstof Prunus

Stikstoftekort

Oorzaken

Stikstof is een essentiële bouwsteen voor de groei van planten. Daarnaast bevordert het de fotosynthese. Heeft een plant te weinig stikstof dan is dat goed te zien. Oudere delen van een plant verliezen hun groene kleur en kleuren geel.

 
Oplossing

Strooi Bloedmeel

Bestel Bloedmeel

Fosfaat Hortensia

Fosfaattekort

Oorzaken

Fosfaat is nodig voor de energiehuishouding van een plant. Fosfaat wordt gebruikt om zonlicht om te zetten in voedsel. Een tekort aan fosfaat is dan ook snel zichtbaar. Een plant groeit minder snel (dwerggroei). Daarnaast kunnen delen van planten afsterven, dit is snel zichtbaar doordat delen van het blad een donkere kleur krijgen.

 
Oplossing

Strooi Beendermeel

Bestel Beendermeel

Kali Hazelaar

Kaliumgebrek

Oorzaken

Kalium is nodig voor de waterhuishouding van de plant. Kalium zorgt ervoor dat een plant water beter vast kan houden, ook in moeilijke omstandigheden (bijvoorbeeld droogte). Een kaliumgebrek is te herkennen aan het afsteven van de rand van het blad. Heb je een moestuin? Een tekort aan kalium heeft ook grote invloed op o.a. de smaak, geur en houdbaarheid van vruchten.

 
Oplossing

Strooi Vinassekali

Bestel Vinassekali

magnesiumgebrek-plant

Magnesiumgebrek

Oorzaken

Magnesium bevordert de fotosynthese. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van bladgroen. Een magnesiumtekort is dan ook te herkennen aan groen blad dat geel verkleurt tussen de nerven van het blad.

 
Oplossing

Strooi Magnesium

Bestel Magnesium

Calcium Nordmann 1

Calciumgebrek

Oorzaken

De verschijnselen van een calciumgebrek lijken veel op die van een kaliumgebrek. Het verschil zit hem in de de plaats van het afscherven, bij een calciumgebrek gebeurt dit bij het uiterste punt van het blad, in plaats van de hele rand. 

 
Oplossing

Strooi AZ-Kalk

Bestel AZ-Kalk

margriet

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Bekijk tuinkalender

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.