Top 5 badkamer plantjes voor een groene oase | ECOstyle šŸŒæ Top 5 badkamer plantjes voor een groene oase | ECOstyle šŸŒæ
Isabelle van Geenen16/10/2023

De badkamer is vaak een vergeten ruimte als het aankomt op het inrichten met kamerplanten. Maar wist je dat bepaalde planten niet alleen super goed groeien in de vochtige omgeving van de badkamer, maar ook een vleugje natuurlijke schoonheid en rust toevoegen aan deze ruimte? In dit blog bespreken we enkele badkamer plantjes die perfect zijn voor deze omgeving en geven we enkele tips waar je op moet letten bij het plaatsen van kamerplanten in de badkamer.


Waarom planten in de badkamer een goed idee zijn

Planten in de badkamer dienen niet alleen als decoratie, maar brengen ook tal van voordelen met zich mee. Planten creƫren een gevoel van sereniteit en rust, wat essentieel is voor een ruimte die vaak wordt geassocieerd met ontspanning en zelfverzorging. Bovendien helpen planten bij het reguleren van de luchtvochtigheid, wat de luchtkwaliteit in de badkamer kan verbeteren. Kortom, planten in de badkamer zorgen niet alleen voor visuele aantrekkingskracht, maar dragen ook bij aan een heerlijk gevoel in deze ruimte.

badkamer planten

Waar moet je op letten bij planten in de badkamer?

Als je kamerplanten in de badkamer wilt hebben, moet je op een aantal dingen letten. Want niet iedere plant wordt even blij van een plek in de badkamer. Hieronder zetten we een aantal dingen voor je op een rijtje:

 1. Licht: Hoewel badkamers over het algemeen hebben badkamer minder natuurlijk licht dan andere kamers in huis. Houd er rekening mee dat planten alsnog behoefte aan licht hebben. Kies anders voor planten die weinig zonlicht nodig hebben, zoals de Sansevieria of ZZ-plant.
 2. Vochtigheid: De badkamer is meestal een vochtige omgeving, vooral na het douchen. Kies daarom planten uit die van vocht houden.
 3. Temperatuur: Badkamers kunnen variƫrende temperaturen hebben. Meestal groeien tropische planten goed in badkamers, omdat ze gewend zijn aan warme en vochtige omgevingen.
 4. Afwatering: Kies potten met goede afwatering om te voorkomen dat de planten in stilstaand water staan, wat kan leiden tot wortelrot. Zorg er daarnaast voor dat je de planten niet direct in de douche plaatst maar op een plek waar het geen water op zich krijgt.
kamerplanten badkamer

5 leuke badkamer plantjes

Nu we hebben besproken waar je op moet letten bij het selecteren van kamerplanten voor de badkamer, laten we eens kijken naar enkele 'badkamer plantjes' die ideaal zijn voor deze ruimte. Deze planten voegen niet alleen een vleugje groen toe aan je badkamer, maar ze groeien ook uitstekend in de omstandigheden van deze ruimte.

sanseviera badkamer plant

1. Sansevieria

Deze stijlvolle plant is gemakkelijk te onderhouden en groeit op zowel donkere als lichte plekken. De Sansevieria staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een uitstekende keuze voor de badkamer.

varen badkamer plant

2. Varen

Varens, zoals de krulvaren, nestvaren of zinkvaren houden van vochtige omgevingen en groeien uitstekend in de badkamer. Ze voegen een vleugje elegantie en frisheid toe aan de ruimte.

zz plant badkamer

3. ZZ-plant

De ZZ-plant, of Zamioculcas zamiifolia, is een taaie kamerplant die weinig licht nodig heeft. Het groeit goed in de badkamer en voegt een vleugje stoerheid aan de ruimte toe.

calathea badkamer plant

4. Calathea

Calathea-soorten hebben prachtige bladtekeningen en maak je het meest blij in vochtige omgevingen. De badkamer is daarom ideaal. De calathea voegt kleur en levendigheid toe aan je badkamer.

areca palm badkamer plant

5. Palmen

Palmen zijn ook uitstekende kandidaten voor badkamerplanten vanwege hun tropische uitstraling en hun vermogen om goed te groeien in de vochtige omstandigheden van de badkamer. Ga bijvoorbeeld voor een Areca palm of Kentia palm.

Met de juiste planten en aandacht voor hun behoeften, kan je badkamer veranderen in een groene oase van rust. Badkamer plantjes voegen niet alleen schoonheid toe aan deze ruimte, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en dragen bij aan een ontspannen sfeer. Kies je planten zorgvuldig en geniet van de harmonie tussen groen en water.


Toe aan nog meer groene content?

 • 5x effectieve manieren om water te besparen in je tuin

  5x effectieve manieren om water te besparen in je tuin

  Lees meer 

 • Waarom stinzenplanten een must-have zijn voor je voorjaarstuin

  Waarom stinzenplanten een must-have zijn voor je voorjaarstuin

  Lees meer 

 • Alles wat je moet weten over het snoeien van clematis

  Alles wat je moet weten over het snoeien van clematis

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.