Over ECOstyle - Duurzaam tuinieren 🌱
Je ziet het misschien niet, maar nu, op dit exacte moment, gebeurt er van alles in je tuin.

Je ziet het misschien niet, maar nu, op dit exacte moment, gebeurt er van alles in je tuin.

En niet alleen in je tuin; ook in de planten op je balkon, of in die boom langs de kant van de weg.

Miljarden kleine tuiniers werken heel hard om dat stukje natuur in vorm te krijgen. Ze ruimen het op, voeden het met bacteriën, schrikken indringers af of eten ze op...

De natuur zit fantastisch in elkaar. Het is één groot op elkaar ingespeeld ecosysteem dat super ingenieus werkt. Wij zien dat en werken graag samen met jou om dit prachtige systeem in balans te houden.

Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen.

Met deze gedachte begon ECOstyle meer dan 55 jaar geleden. Als eerste in Nederland ontwikkelden en verkochten we ecologisch verantwoorde producten die een minimale impact op het milieu hebben.

De grondlegger van ECOstyle, Jan Zwart, werkte destijds in de aardappelhandel. Hij zag dat kunstmest, pesticiden en andere agro-chemicaliën inderdaad voor betere productiviteit zorgden. Maar hij maakte zich ook grote zorgen omdat gewassen steeds gevoeliger werden voor ziekten, het gezonde bodemleven verstoord werd en de landbouwgrond verschraalde.

Duurzaamheid? Daar had niemand in de jaren ’60 van gehoord, het bestond simpelweg niet. Jan Zwart was vastberaden en dacht: “Dat moet toch anders kunnen!”. Hij sloeg de handen ineen met drie compagnons en begon in 1967 een handel in natuurlijke landbouwproducten. EUROplant, de voorloper van ECOstyle, was geboren.

Na een aantal jaar werden hier ook natuurlijke producten voor de consument aan toegevoegd. Deze producten zijn altijd op basis van de kracht uit de natuur gebaseerd en dragen bij aan een betere wereld.

Vandaag, 55 jaar later, heeft ECOstyle haar hoofdkantoor in Oosterwolde en verkoopkantoren in België, Denemarken en Oostenrijk. Wat was Jan zijn tijd ver vooruit, en wat zijn wij vereerd dat wij zijn levenswerk mogen doorzetten!

Onze taak? Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen.

Onze droom - samenleven op een planeet die meer in balans is.

Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Wat we doen - Met elkaar opstaan voor verandering!

Onze krachten bundelen om te werken mét de natuur, niet er tegen.

Waar wij in geloven

Wij geloven dat niemand het evenwicht van de natuur beter kan herstellen dan de natuur zelf.

Microben, insecten, wormen, schimmels; allemaal doen ze hun stinkende best om de natuurlijke balans te herstellen en te onderhouden. Ze breken, kraken, slopen, sjouwen en bouwen. Ze verjagen en eten, ze snoeien en besproeien. Dag in, dag uit rennen ze van hier naar daar en zorgen dat hun wereld, jouw wereld, er goed bij staat. Dat de bodem vruchtbaar is, dat planten kunnen groeien en bloeien, dat het gras er mooi bij ligt.

We doen het met wat de natuur ons geeft. In samenwerking met deze kleine tuiniers, hun gereedschappen en hun ervaring.

Start ook met duurzaam tuinieren

in jouw eigen stukje natuur dicht bij huis

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.