Ecologisch tuinieren? Wij helpen je op weg | ECOstyle Ecologisch tuinieren? Wij helpen je op weg | ECOstyle
Ecologisch tuinieren? Dat doe je met ECOstyle

Ecologisch tuinieren? Dat doe je met ECOstyle

De purpose van ECOstyle staat ruim 55 jaar stevig: samen de natuurlijke balans van onze planeet herstellen en ondersteunen, om haar beter door te geven aan toekomstige generaties. Alle producten zijn gebaseerd op de slimheid van de natuur: werkzame stoffen en natuurlijke processen.

De natuurlijke kringloop

Ecologisch tuinieren is tuinieren met respect voor de natuur met daarbij de kringloop als basis. De natuur functioneert vanuit zichzelf als een goed geoliede machine. In het najaar vallen bladeren van de bomen en sterven plantendelen af. Deze worden door allerlei beestjes, van kevers en wormen tot de kleinste bacteriën en micro-organismen, omgezet tot humus en waardevolle voeding voor bomen en planten. Het volgend voorjaar profiteren planten daarvan en gaan weer groeien en bloeien. In een bos wordt nooit bemest, maar de bomen groeien daar alsnog prima!

Een tuin in balans

De natuur is in balans en als er dan toch een keer een plaag de kop op steekt zijn er weer andere beestjes die daar op jagen en de rust terug brengen.

Nu is onze tuin wel even wat anders dan een bos. We brengen er allerlei planten en gras bij elkaar, waarvoor de omstandigheden lang niet altijd optimaal zijn. In de herfst halen we graag het meeste blad weg, omdat het rommelig lijkt. Het kan gebeuren dat de balans in de tuin, door welke reden dan ook, wordt verstoord en er een probleem of plaag ontstaat. Als eerste is het belangrijk om te kijken of de planten wel op de juiste plek staan en of de bodem humusrijk, waterdoorlatend en niet zuur is. Een gezonde grond en juiste standplaats van de planten is de basis van een mooie tuin zonder al te veel problemen.

Daarbij is het natuurlijk goed om de tuin een handje te helpen en te zorgen voor een blijvend vruchtbare grond, gezonde, weerbare planten en gras. ECOstyle helpt daar graag bij. Bijvoorbeeld met natuurlijke, effectieve producten, maar ook met kennisoverdracht en ondersteuning. Dat doen we al meer dan 55 jaar!

Stappen voor onderhoud van een natuurlijke tuin 🌱

Bij het opbouwen van een natuurlijke tuin komen er drie vragen aan bod. Het ECOstyle assortiment is volledig ingericht op het beantwoorden van deze vragen. 

  1. Kan ik het probleem voorkomen of verminderen?
  2. Kan ik het probleem verjagen of vangen
  3. Kan ik het probleem op een natuurlijke of verantwoorde manier bestrijden?

Voorkom of versterk je plant door het de juiste bouwstoffen in de vorm van voeding te geven. Verjaag of vang het probleem bijvoorbeeld met onze ultrasone verjagers. Gaat het probleem niet weg dan kun je het op een verantwoorde manier bestrijden, bijvoorbeeld met de hulp van natuurlijke vijanden of onze bestrijdingsmiddelen.

Ecologisch tuinieren doe je zo

Versterken

Voorkomen

Verjagen

Vangen

Natuurlijke vijanden

Bestrijden

Waarom ecologisch tuinieren?

  1. Biodiversiteit behouden: Ecologisch tuinieren stimuleert diversiteit in planten en dieren. Door verschillende soorten planten aan te trekken, bied je voedsel en schuilplaatsen voor insecten, vogels en andere dieren. Dit helpt om lokale ecosystemen in stand te houden.
  2. Chemicaliën vermijden: Traditionele tuinbouwmethoden maken vaak gebruik van synthetische pesticiden en kunstmeststoffen. Ecologisch tuinieren vermijdt het gebruik van deze schadelijke chemicaliën, wat gunstig is voor de bodemkwaliteit en het grondwater.
  3. Gezondere planten: Door de natuurlijke weerstand van planten te versterken, worden sterke en gezonde gewassen gekweekt. Dit kan resulteren in hogere opbrengsten en sterkere planten.
  4. Klimaatbestendigheid: Ecologische tuinen zijn beter bestand tegen klimaatverandering. Ze kunnen water beter vasthouden, overstromingen verminderen en de bodemvruchtbaarheid verbeteren.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.