Moestuinweetjes: de sleutel tot succes | ECOstyle Moestuinweetjes: de sleutel tot succes | ECOstyle
Isabelle van Geenen25/01/2023

Beginnen met een moestuin maar weet je niet waar je moet starten? Moeilijk is het niet. Een beetje vertrouwen en genoeg kennis doet wonderen. Wij helpen je graag op weg met wat weetjes!


Een moestuin beginnen

Een moestuin vol lekkere groenten en kruiden groeit niet vanzelf. Maar jouw groene vingers en onze natuurlijke producten zijn een perfect duo. Begin niet lukraak met jouw moestuin maar maak een duidelijk plan van aanpak . Hoeveel ruimte heb je? Welke groentes, fruit en kruiden wil je gaan verbouwen?& Klaar voor de start? Leer jouw moestuin nog beter kennen met deze 5 moestuinweetjes.

1. Balans in je tuin

Misschien wel het aller belangrijkste voor een gezonde en plaagvrije moestuin: balans! Je tuin en ook je moestuin is als het ware een klein ecosysteem waar jij je niet te veel mee moet bemoeien. Nature knows best. Een tuin is balans zorgt voor minder kans op ziekten en ongedierte.

2. Wacht tot IJsheiligen

Wil je je zorgvuldig voorgezaaide gewassen laten overleven? Dan kan je het beste wachten na IJsheiligen, dat is na half mei. Maak je de fout om eind april je voorgezaaide courgetteplantjes alvast in de volle grond te zetten? Dan is de kans groot dat ze dat niet zo fijn vinden en er door de kou aan onderdoor gaan. Heb geduld en plant pas in de volle grond na IJsheiligen. De kans dat het half mei nog vriest in de nacht, is heel klein.

3. Weet wat je eet

Alles wat je in de grond stopt, krijg je terug. Zorg ervoor dat je uitsluitend biologische zaden gebruikt die GMO-vrij zijn. Daarnaast zorgt bemesting voor gezonde, voedzame groentes en fruit. Wanneer je wilt dat jouw groente en fruit vol vitamines, sporenelementen en nutriënten zitten, bemest dan met Moestuin-AZ.

Bestel moestuinmest

4. Houd ze in de gaten

Soms heb je van die weken dat je het druk hebt en dan verzuim je de moestuin een beetje. Voor je het weet heeft familie slak je aardbeien verorberd of familie rups je appels doorboort. Neem elke dag even 5 minuutjes de tijd en bestudeer je gewassen. Heb je een plaag in je moestuin? Dan bestrijd je dit op een natuurlijke manier.

5. Wisselteelt is de sleutel tot succes

Het is belangrijk om planten regelmatig te verplaatsen naar verschillende delen van de moestuin. Dit helpt bij het voorkomen van ziekten en plagen die zich kunnen opbouwen in de grond. Door te wisselteelt toe te passen krijgen de planten ook toegang tot verschillende voedingsstoffen die in verschillende delen van de grond beschikbaar zijn.

Shop alles voor moestuin


Moestuin keuzehulp 💡 Moestuin keuzehulp 💡

Moestuin keuzehulp 💡

Hulp nodig bij het vinden van het juiste product voor jouw moestuin probleem?

Toe aan nog meer groene content?

  • Vogelvoederplank met walnoten maken: DIY voor vogelliefhebbers

    Vogelvoederplank met walnoten maken: DIY voor vogelliefhebbers

    Lees meer 

  • Toscaanse Jasmijn snoeien: houd deze geurige klimplant gezond

    Toscaanse Jasmijn snoeien: houd deze geurige klimplant gezond

    Lees meer 

  • Wat is het verschil tussen kunstmest en organische mest?

    Wat is het verschil tussen kunstmest en organische mest?

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.