Last van klaver in het gazon?

We helpen je er graag vanaf

De één beschouwt het als onkruid, terwijl de ander het een mooi onderdeel van de tuin vindt. Hoe je de kaarten ook schudt… Klaver heb je liever niet. Hoewel klaver een zeer nuttig plantje is, brengt het ook veel schade aan. Leer alles over klaver en het bestrijden ervan.

clover-field-top-view-green-clover-leaves-1080px

Wat is klaver in het gazon?

Klaver is werkelijk overal te vinden. In de berm, in weilanden en ook in het gazon. Klaver is zeer geschikt als voer voor dieren door het hoge eiwitgehalte. Maar, het kan ook een hardnekkig probleem vormen. Je herkent klaver aan het groene blad in trosjes van drie blaadjes. Oh en als je geluk hebt, dan zitten er vier aan… In de zomermaanden bloeien klavers en zie je kleine bloemen aan de plant.

Heb je de klaver niet zelf geplant? Oei, dat is geen goed teken... Jouw grond is dan arm aan voedingsstoffen waardoor onkruid, zoals klaver, snel de overhand krijgt. Klaver is een hardnekkig onkruid dat stikstof uit de lucht vist alsof het niets is. Zo groeit de klaver in rap tempo door en verstikt het jouw gras. Ook overleeft klaver de wintermaanden waardoor het lastig de bestrijden is.

green-grass-and-clover-1080px

Hoe verwijder je klaver uit het gazon?

Wil je van de klaver af? Verticuteer dan het gazon. Ga vooral niet gelijk aan de slag met chemische middeltjes want dit tast de bodem alleen maar verder aan. Pak een verticuteerhark of verticuteermachine om de klaver te verwijderen.

Wil je het stikstofprobleem aanpakken in jouw gazon, zet hier dan Bloedmeel voor in. Dit is een speciale stikstofmest om de bodem snel aan te vullen. Klaver verdwijnt als sneeuw voor de zon en het gras groeit weer vrolijk verder.

Word je blij van klavertjes in je gazon?

Jouw gazon niet. Klaver vangt stikstof op alsof het niets is.

Zo voorkom je klaver in jouw gazon

Clover-1080px

Door de oorzaak weg te nemen, los je ook het probleem op. Klinkt logisch, toch? Zorg daarom dat het stikstofgehalte van jouw gazon op peil is en dat ook blijft. Gebruik Bloedmeel voor het aanvullen van het tekort aan stikstof en gebruik Gazon-AZ voor het op peil houden van het stikstofgehalte. Hierdoor heeft klaver geen schijn van kans.

Jouw gazon is weer helemaal in kannen en kruiken. Naast het verwijderen van mos moet er nog meer gedaan worden. Om dit gemakkelijk te maken hebben we een handig stappenplan voor je waar in vier stappen wordt uitgelegd hoe je jouw gazon onderhoudt.

Volg ons stappenplan

voor een diepgroen gazon

Houd je gazon langer mooi met de natuurlijke producten van ECOstyle

Bloedmeel

Bloedmeel

Heeft jouw plant last van geelverkleuring? Dan heeft de ...

€ 13.99

Gazon-AZ

Gazon-AZ

Gazon-AZ geeft een diepgroen en blijvend mosvrij gazon. ...

vanaf € 11.49

Graszaad-Herstel

Graszaad-Herstel

Graszaad Herstel is een graszaadmengsel dat is samengesteld ...

vanaf € 5.49

Gazon Grond 30 ltr

Gazon Grond 30 ltr

Hoogwaardige grondverbeteraar, verrijkt is met ...

€ 9.49

Gazon 4-in-1 totaalpakket

Gazon 4-in-1 totaalpakket

Gazon 4-in-1 herstelt snel en optimaal kale plekken in het ...

vanaf € 10.99

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Ga voor een natuurlijke en verantwoorde behandeling van je gazon. De producten van ECOstyle zijn natuurvriendelijk en zorgen voor een gezonde bodem. Zo profiteren zowel jij als het natuurleven in jouw tuin van een topfit gazon.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.