Last van klaver in het gazon?

We helpen je er graag vanaf

De één beschouwt het als onkruid, terwijl de ander het een mooi onderdeel van de tuin vindt. Hoe je de kaarten ook schudt… Klaver heb je liever niet in je gras. Leer alles over klaver en het bestrijden ervan.
clover-field-top-view-green-clover-leaves-1080px

Wat is klaver in het gazon?

Klaver is werkelijk overal te vinden. In de berm, in weilanden en ook in het gazon. Klaver is zeer geschikt als voer voor dieren door het hoge eiwitgehalte. Maar, het kan ook een hardnekkig probleem vormen. Je herkent klaver aan het groene blad in trosjes van drie blaadjes. Oh en als je geluk hebt, dan zitten er vier aan…

In de zomermaanden bloeien klavers en zie je kleine bloemen aan de plant. Heb je de klaver niet zelf geplant? Oei, dat is geen goed teken. Jouw grond is dan arm aan stikstof, waardoor onkruid, zoals klaver, snel de overhand krijgt.

Klaver is een hardnekkig onkruid dat, heel knap, stikstof uit de lucht vist alsof het niets is. Uit de bodem heeft klaver de stikstof juist niet nodig. De klaver groeit op deze manier in rap tempo door en overwoekert jouw gras. Ook overleeft klaver de wintermaanden waardoor het lastig de bestrijden is.

green-grass-and-clover-1080px

Hoe verwijder je klaver uit het gazon?

Wil je van de klaver af? Ga vooral niet gelijk aan de slag met chemische middeltjes want dit tast de bodem alleen maar aan.

Wil je het klaverprobleem aanpakken in jouw gazon? Strooi dan Bloedmeel op de klaverplekken. Dit is een speciale stikstofmest om snel de bodem aan te vullen.

Klaver kan daar niet tegen, het gras heeft het juist graag. Na een poosje verdwijnt klaver als sneeuw voor de zon en het gras groeit weer vrolijk verder.

Word je blij van klavertjes in je gazon?

Jouw gazon niet. Klaver vangt stikstof op alsof het niets is.

Zo voorkom je klaver in jouw gazon

Clover-1080px

Door de oorzaak weg te nemen, los je ook het probleem op. Klinkt logisch, toch? Zorg daarom dat het stikstofgehalte van jouw gazon op peil is en dat ook blijft. Gebruik Bloedmeel voor het aanvullen van het tekort aan stikstof en gebruik Gazon-AZ voor het op peil houden van het stikstofgehalte. Hierdoor heeft klaver geen schijn van kans.

Jouw gazon is weer helemaal in kannen en kruiken. Naast het verwijderen van klaver moet er nog meer gedaan worden. Om dit gemakkelijk te maken hebben we een handig stappenplan voor je. Hier wordt in vier stappen uitgelegd hoe je jouw gazon onderhoudt.

Volg ons stappenplan

voor een diepgroen gazon

Houd je gazon langer mooi met de natuurlijke producten van ECOstyle

Bloedmeel
Bloedmeel

Last van geelkleuring in bladeren? Bloedmeel is een ...

€ 15.99

Gazon-AZ+ Gazonmest
Gazon-AZ+ Gazonmest

Een groen, sterk gazon ligt binnen handbereik! Geef je ...

vanaf € 12.99

Graszaad-Herstel
Graszaad-Herstel

Zeg maar gedag tegen kale plekken in het gazon. ...

vanaf € 5.99

GazonGrond
GazonGrond

Een sterk gazon het hele jaar door? Daarvoor heeft het gras ...

€ 10.99

Gazon 4-in-1 totaalpakket
Gazon 4-in-1 totaalpakket

Klaar met kale plekken in het gazon? Gazon 4-in-1 herstelt ...

vanaf € 10.49

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Ga voor een natuurlijke en verantwoorde behandeling van je gazon. De producten van ECOstyle zijn natuurvriendelijk en zorgen voor een gezonde bodem. Zo profiteren zowel jij als het natuurleven in jouw tuin van een topfit gazon.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.