Buxus bemesten voor een groene haag | ECOstyle 🌿
Buxus bemesten voor een groene haag

Buxus bemesten voor een groene haag

Voor een strakke, groene en sterke buxushaag is een bodem met goede structuur en de juiste voeding van essentieel belang. ECOstyle geeft je graag tips en advies.

Gezonde en sterke buxus?

Wanneer je een groene en strakke buxushaag wilt is het belangrijk dat de bodem een goede structuur heeft en de juiste voeding bevat. ECOstyle biedt jou de beste oplossing voor het bemesten van de buxushaag. 100% natuurlijk en effectief. Onze Hagen-AZ bevat extra toevoegingen voor sterke wortels. Met Buxus bladvoeding geef je snel resultaat aan kleur en groei.

In 4 stappen gezonde buxus

  1. De buxushaag kun je in verschillende seizoenen planten, maar het najaar is de beste tijd. Tijdens de winter kan hij goed wortelen, zodat hij in de lente als sterke plant kan uitlopen.
  2. De buxus heeft wel extra voeding nodig, zeker wanneer je hem vaak snoeit. Bemest twee keer per jaar met onze Hagen-AZ voor een prachtig resultaat. Hagen-AZ is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en ProtoPlus® (protozoa). Dit zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen uit de bodem. Protozoa zorgen voor meer nuttige bacteriën op de wortels en in de bodem.
  3. Ook houdt de buxus van kalkrijke grond. Strooi daarom ook regelmatig met AZ-Kalk

Tips voor een gezonde buxushaag

  • Zorg voor een goede bodemstructuur
  • De beste tijd voor het planten van buxus is in het najaar
  • Bemest 2 x per jaar met onze Buxus-AZ
  • Bestrijd de buxusrups natuurlijk met onze aaltjes
  • Vang de buxusmot met onze Buxusmotval
  • Snoeien doet groeien
Tuinkalender per maand

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.