Tweede bemesting van gazon in de zomer? | ECOstyle Tweede bemesting van gazon in de zomer? | ECOstyle
Gazonbemesting in de zomer? Alles over de tweede bemesting

Gazonbemesting in de zomer? Alles over de tweede bemesting

Bemesten is belangrijk voor een mooi, groen gazon. Maar waarom moet je het gazon eigenlijk een tweede bemesting geven? En wanneer doe je dit? We vertellen je alles over bemesting in de zomer.

Gazon bemesten met organische mest van ECOstyle

Shop alle gazonmest 

Shop alle gazonmest 

Bemesten in de zomer

Na je gazon de eerste keer te bemesten in de lente heeft je gazon ook in de zomer opnieuw voeding nodig. Het gras wordt door het mooie weer vaak intensief gebruikt. Ook nemen de voedingsstoffen in de bodem af. Door het gazon een tweede bemesting te geven, behoudt het gras zijn groene kleur en gaat het daarnaast sterk de herfst in. Met Gazon-AZ+ zorg je voor een sterk wortelstelsel en een goede bodemstructuur.

Waarom bemesten in de zomer?

De voedingsstoffen van de eerste bemesting in de lente zijn vaak na ongeveer 3 maanden op. Het is daardoor belangrijk om opnieuw voedingstoffen toe te dienen.

Door de warmte van de zon en het intensieve gebruikt krijgt het gazon het wat zwaarder dan in de maanden ervoor. Door het gazon een tweede keer te bemesten geef je het gras weer voldoende voeding. Zo behoudt het een mooie diepgroene kleur en blijft het sterk en vitaal. Daardoor krijgen plagen, problemen en onkruid minder kans. 

Checklist gazononderhoud in de zomer

Wil je het gazon bemesten in de zomer of ga je op vakantie? Ga dan aan de slag met dit stappenplan:

  1. Water geven: De meststoffen van ECOstyle, zoals Gazon-AZ+, bevorderen de ontwikkeling van diepe wortels, waardoor je gazon efficiënter water uit de bodem kan halen. Met het gebruik van Gazon-AZ+ is extra water geven vaak overbodig, zo bespaar je een hoop water; goed voor de portemonnee en lekker duurzaam. Het geel verkleuren van het gras tijdens droge perioden is niet erg; zodra het weer begint te regenen, kleurt je gazon snel weer groen. Als je toch besluit om water te geven, doe dit dan vroeg in de ochtend of laat op de avond om verdamping te minimaliseren. 
  2. Bemesten: In de zomermaanden is het tijd voor de tweede bemesting van je gazon. Gebruik hiervoor Gazon-AZ+ van ECOstyle, dat vol zit met voedingsstoffen en nuttige bacteriën die de wortels van je gras helpen groeien. Dit zorgt voor een stevig en gelijkmatig groeiend gazon. Voor gazons op zonnige plekken of plekken waar water snel wegloopt, is Gazon-AZ+ met droogtebescherming een betere keuze. Dit product bevat speciale schimmels die helpen het water beter vast te houden. Zo blijft je gazon mooi en gezond, zelfs tijdens droge zomers, en help je ook nog eens water te besparen.
  3. Onkruid verwijderen: Verwijder onkruid om te voorkomen dat het zich verspreidt. Bemesten met Gazon-AZ+ helpt ook om onkruid te verminderen, omdat een goed gevoed gazon dichter groeit en minder ruimte laat voor onkruid. Als er veel onkruid in je gazon staat, overweeg dan om nogmaals te verticuteren om mos en vilt te verwijderen en de grond voor te bereiden voor het doorzaaien met Graszaad Versterk.
  4. Grasmaaien: Maai je gazon een laatste keer voordat je op vakantie vertrekt. Houd een grashoogte aan van ongeveer 5-6 cm om het gras beter te beschermen tegen de felle zon. Maai bij voorkeur bij droog weer en zorg ervoor dat je maaibladen scherp zijn voor een nettere snede, wat ziektes voorkomt. Gebruik een mulchmaaier om het gemaaide gras op het gazon te laten liggen, zodat het als natuurlijke meststof kan dienen​.

Koop nu tijdelijk Gazon-AZ+ met een aantrekkelijke cashback.

Hoe je gazon in de zomer herstellen?

Door je gazon goed te onderhouden voorkom je kale en gele plekken, mos, onkruid en schimmels. Bemest zowel in de lente, zomer en het najaar om een sterk en gezond gazon te houden. Zie je onverhoopt toch verkleurde plekken? Met Gazon 4-in-1 of Graszaad-Herstel heb je weer vlot een sterk en dicht gazon. 

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift