Hortensia bemesten? Dat doe je zo! | ECOstyle Hortensia bemesten? Dat doe je zo! | ECOstyle
Hortensia bemesten? Ga voor langbloeiende planten

Hortensia bemesten? Ga voor langbloeiende planten

Hortensia's in de border voed je natuurlijk met ECOstyle producten. Hiermee geef je ze alles wat ze nodig hebben.

Rijkbloeiende hortensia's in de border?

De hortensia is een van de meest populaire planten in Nederland, de tuinen staan er vol mee. Dat is ook niet gek, de hortensia groeit prachtige, grote bloemen. Bemesten van hortensia's is erg belangrijk. Dit doe je met een organische meststof speciaal voor hortensia's. Hierdoor krijgen de planten de beste voeding om gezond en sterk te blijven.

Hoe verzorg je hortensia's?

Een gezonde bodem met een rijk bodemleven is ook voor de hortensia de basis voor het optimaal groeien en bloeien. Bemest daarom 2x per jaar met Hortensia-AZ. Onze meststoffen zijn verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa. Dit zorgt voor gezond bodemleven voor langdurig bloeiende planten. Hortensia-AZ is geschikt voor alle soorten hortensia’s.

Hortensia's houden van een lichtvochtige grond. Geef bij warm weer daarom wat extra water. Hortensia's moet je ook regelmatig snoeien om voor een mooie plant te zorgen met grote bloemen.

Tips voor hortensia verzorgen

  • Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om de hortensia’s 2x per jaar te bemesten. De eerste keer tussen maart en juni en de tweede keer tussen juli en september.
  • De hortensia is een zuurminnende plant, dit betekent dat ze beter groeien in een zure grond. 
  • Wist je dat de kleur van de hortensia wordt beïnvloed door de zuurgraad van de bodem? Onder neutrale omstandigheden (een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5) en zonder te veel aluminium in de bodem, blijft de hortensia wit. Met meer kalk in de grond wordt de kleur roze. Zuurdere grond met aluminiumsulfaat zorgt voor blauw. Erg bijzonder hoe de hortensia van kleur kan veranderen!

Tuinkalender per maand

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.