Katten verjagen uit de tuin? Dit kun je doen | ECOstyle Katten verjagen uit de tuin? Dit kun je doen | ECOstyle
Katten verjagen? Zo kun je ze uit de tuin houden

Katten verjagen? Zo kun je ze uit de tuin houden

Nederland telt miljoenen katten en honden. In de meeste gevallen worden zij gezien als echte vriend en veel geknuffeld gezinslid. Toch hebben veel mensen liever geen honden en katten van een ander in de tuin. Vooral in de maanden dat je lekker in de tuin bezig bent, ervaren mensen behoorlijk wat overlast. Het is allesbehalve leuks als je tuin wordt gebruikt als toilet. Of als een kat je pas gepote bollen weer boven woelt. We geven je graag onze tips om overlast in de tuin van katten te voorkomen of op te lossen.

Diervriendelijk verjagen met ECOstyle

Shop alle verjagers 

Shop alle verjagers 

Hoe krijg je katten op bezoek in de tuin? 🐱

De cijfers liegen er niet op… Meer dan de helft van de Nederlandse huishouden heeft één of meer huisdieren. Dat komt in totaal neer op ruim 27 miljoen huisdieren. Van deze huisdieren is het overgrote deel hond of kat. Dat zijn dus héél wat huisdieren in ons kleine landje. Veel mensen laten hun kat buiten rondlopen, daar gaat hij lekker zijn eigen gang. Zo kan jouw voortuin of achtertuin opeens het ideale toilet worden. Als het jouw tuin is waar de kat op bezoek komt dan kun je daar waarschijnlijk flink van balen…

Veelgestelde vragen over katten verjagen

Waarom katten verjagen uit de tuin?

De grootste ergernis is over het algemeen de uitwerpselen die ze in jouw tuin achterlaten. Het geeft stankoverlast en is natuurlijk niet erg hygiënisch. Maar ook geluid kan een storende factor zijn. Zo maken krolse poezen tijdens de paartijd flink wat kabaal. Maar ook andere onderonsjes of vechtpartijen kan mensen storen of uit hun slaap houden.

Is een kat in de tuin erg?

Katten kunnen hier en daar in de tuin graven wat je gazon of moestuin kan beschadigen. Dit kan veel ergernis veroorzaken. Ook kan hun ontlasting wat gevaren meebrengen. Het is ongezond als spelende kinderen per ongeluk de (katten)poep aanraken. Ook kunnen zwangere vrouwen besmet worden met toxoplasmose dat in kattenpoep zit, dit kan gevaarlijk zijn voor de baby in de buik. Pas dus goed op!

Hoe katten verjagen uit de tuin?

Helaas kun je niet helemaal voorkomen dat je tuin als kattenbak wordt gebruikt. Het zijn soms eigenwijze beestjes en ze doen waar ze zelf zin in hebben. Je mag honden en katten natuurlijk geen kwaad doen wanneer je overlast van ze hebt. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om katten uit de tuin te weren. Lees onze tips hieronder.

Tips voor katten uit de tuin houden 🐈

Ervaar je overlast van katten. Met deze tips kun je katten verjagen uit de tuin:

  • In losse aarde of zand kunnen katten goed graven. Ze doen graag hun behoefte op een plek waar ze de drollen goed kunnen begraven. Vul deze plekken bijvoorbeeld op met bodembedekkers, zodat er geen ruimte meer is voor de kat. Denk dan aan houtsnippers of boomschors.
  • Ook kun je stekelige takken neerleggen, satéprikkers in de grond steken of kippengaas neerleggen.
  • Strooi koffiedik over de plekken waar de katten veel graven. Dit blijft plakken aan de pootjes wat ze erg vervelend vinden.
  • Gelukkig zijn er ook genoeg planten die katten niet fijn vinden ruiken. Denk hierbij aan de ooievaarsbek, citroenverbena, citroentijm, geranium, munt, kattenschrik en lavendel.
  • Gebruik KattenSchrik, dit is een natuurlijke strooikorrel met een geur waar katten een hekel aan hebben. Het werkt heel simpel: strooi de korrels eenvoudig op plaatsen waar de katten veel komen. Na enkele dagen, als de katten doorhebben waar ze de vieze geur weghalen die ze meenemen aan de poten en de vacht, houden ze je tuin voor gezien.

Katten verjagen met geluid

Katten verjagen? Dat doe je met ultrasoon geluid. Dit schrikt de dieren af maar brengt geen schade aan. Het apparaat produceert een hoge piep die katten vervelend vinden. Hierdoor verlaat het dier jouw tuin. De sensor in de Cat & Dog free herkent beweging en zendt een voor mensen onhoorbaar geluid af. Door het vervelende geluid zal het katten uit de tuin houden.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift