Druiven bemesten? Zo ga je aan de slag 🍇 | ECOstyle Druiven bemesten? Zo ga je aan de slag 🍇 | ECOstyle
Druiven bemesten? Zo krijg je de smaak te pakken

Druiven bemesten? Zo krijg je de smaak te pakken

Niets is lekkerder dan druiven uit eigen tuin. Met de producten van ECOstyle zorg je voor een goede bodemstructuur. Op deze pagina geven we je de beste tips.

Fruit bemesten met ECOstyle

Shop alle moestuinmest 

Shop alle moestuinmest 

Heerlijke zoete druiven uit eigen tuin? 🍇

Wil je de druif niet alleen voor de sier in de tuin? Kies dan een soort welke geschikt is voor ons klimaat. Dat zijn bijvoorbeeld de ‘Vroege van der Laan (wit)’ en de ‘Glorie van Boskoop’ (blauw).

Afhankelijk van het soort laat je de plant tegen de muur of pergola opklimmen. Het leuke van een pergola is dat het zomers niet allen heel gezellig uitziet, het zorgt ook voor schaduw wanneer je er onder zit. De druif is minder geschikt om in een pot te zetten. De wortels hebben dan te weinig ruimte, waardoor de plant niet goed kan groeien.

Waar plant je druiven?

Druivenplanten houden van een stevige, kalkrijke grond en groeien het beste op een zonnige plek. Van zware kleigrond of zure veengrond wordt de druif niet heel blij. Zandgrond houdt het vocht en voedingsstoffen niet goed vast. Je zou dan de grond dan goed moeten verbeteren met compost. Druiven houden van grond wat water goed vasthoudt, maar dat ook goed draineert.

Geef de druif een goede start met onze Druiven-AZ.ECOstyle Druiven-AZ bevat de complete verzorging voor druivenplanten. De speciale meststof geeft de juiste voeding voor deze sterk groeiende plant, de toegevoegde bodembacteriën stimuleren het bodemleven en de zachte zeewierkalk zorgt voor voldoende kalk rondom de wortels.

Hoe verzorg ik mijn druif?

Het snoeien van de druif is naast het voeden, een van de meest belangrijke verzorgingstaken. De hoofdsnoei doe je in november-december. Liever niet later, want dan komt de sapstroom alweer op gang. Het snoeien zorgt dan voor het ‘bloeden’ van de struik, hierdoor verzwakt de plant.

Eind mei, begin juni ga je weer snoeien, maar dan om uit te dunnen. En knip gerust trossen weg. Het beste is om 1-2 trossen per scheut aan te houden. Het uitdunnen heeft een aantal voordelen: De plant zet zijn energie in de trossen en niet in de groei van de plant. Er kan meer zonlicht komen bij de trossen, dus een vollere smaak. De plant droogt sneller na regen en heeft zo minder kans op ziekten en plagen.

Wanneer druiven oogsten?

Druiven oogst je het beste eind augustus, begin september. Uiteraard ook afhankelijk van de smaak. Hoe langer je ze laat hangen, des te zoeter de smaak.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift