Muizen bestrijden of verjagen? Zo werkt dat | ECOstyle Muizen bestrijden of verjagen? Zo werkt dat | ECOstyle
muizen bestrijden

Overlast van muizen? Kom er snel vanaf met deze tips!

Ieniemienie uit Sesamstraat en Mickey Mouse, mensen zijn werkelijk dol op die muizen. Als het maar om animaties gaat. Maar thuis? Liever niet… Dan rennen velen van ons gillend het huis uit. In Nederland worden jaarlijks zo'n 3,4 miljoen muizen en ratten gedood. Mensen vinden ze vies, eng of vervelend. Muizen knabbelen namelijk aan spullen waardoor deze kapot gaan, maar ook kunnen ze ziektes meebrengen. Voorkomen is altijd beter dan bestrijden. We delen daarom onze beste tips met je.

Diervriendelijk verjagen met ECOstyle

Shop alle verjagers 

Shop alle verjagers 

Hoe ontstaat muizenplaag?

Een muizenplaag ontstaat nooit vanzelf. Ze komen af op de geur van afval- of voedselresten. Zeker in de winter, op zoek naar voedsel en een warme plek om te schuilen. In de zomer leven muizen voornamelijk buiten, maar de huismuis trekt als het kouder wordt graag naar binnen. Lekker warm en genoeg eten.

Veelgestelde vragen over muizen

Waar vind je muizen?

Muizen vind je overal waar voedsel is. De muizen wurmen zich naar binnen via de kleinste kieren en gaatjes. Muizen kom je vooral tegen op het plafond, in de muur of op zolder. Ze bouwen hun nest bij voorkeur op een rustige, beschutte plaats in de buurt van voedsel. Maar ook keukens zijn favoriet, want daar is vaak het meeste te halen.

Maar pas op: muizen passen zich gemakkelijk aan zolang er maar genoeg voedsel is. Je kunt ze dus ook op andere plekken tegenkomen.

Waarom brengen muizen overlast?

Klein diertje, grote overlast… Muizen plassen en laten keuteltjes achter in en om je huis. Dit stinkt niet alleen, maar het is ook ongezond. Daarnaast zijn het knaagdieren. Ze knagen aan plastic, hout, kabels en nog veel meer. Bij elektriciteitskabels kan dat ook nog eens erg gevaarlijk zijn. Het kan zelfs voor kortsluiting of brand zorgen. Probeer muizen daarom zo snel mogelijk te verjagen.

Zijn muizen in huis schadelijk?

Zie je dat er is gegeten van je voedselvoorraad? Gooi het dan onmiddellijk weg. Er is een kans dat er risico is voor je gezondheid. Muizen kunnen namelijk ziektes overbrengen. Ook brengen ze parasieten mee, zoals luizen, vlooien, teken, mijten en wormen.

Hoe herken ik een muizenplaag?

Muizen zijn alleseters. Is er voedsel aangevreten of zitten er zelfs keutels in de verpakkingen? Of houden ze je 's nachts uit je slaap omdat ze op zolder of tussen de muren rennen? Dan zijn dit vaak tekenen dat er meerdere muizen in huis aanwezig zijn.

Heb je een muis gezien? Dan kun je ervan uitgaan dat ze nooit alleen zijn. De muizen planten zich namelijk razendsnel voort. Het wordt daarom al snel een flinke plaag.

Hoe voorkom ik muizen in huis?

Muizen gaan namelijk nooit uit zichzelf weg. Hieronder een aantal tips:

  • Muizen komen voornamelijk af op voedsel. Laat geen etensresten rondslingeren en ruim het aanrecht altijd goed op zodat er zo min mogelijk kruimels rondslingeren.
  • Muizen knagen makkelijk door plastic of karton heen. Stop voedsel daarom altijd in afsluitbare bakjes of potten en bewaar het in een afgesloten kast of la.
  • Voorkom natuurlijk ook dat muizen überhaupt kunnen binnenkomen. Dicht gaten goed af; muizen komen al naar binnen door een gat van een halve centimeter.
  • Als je de mogelijkheid hebt kun je overwegen om een kat in huis te nemen, je zult zien dat muizen jouw huis liever overslaan. 
muizen verjagen met geluid

Muizen bestrijden, vangen of verjagen?

Muizen horen thuis in het ecosysteem. Toch moet de schade die de dieren aan spullen en het risico op ziekteoverdracht van dier naar mens, zoveel mogelijk worden voorkomen. Preventie blijft altijd de beste oplossing tegen overlast. Muizen bestrijden met een val is niet alleen onnodig omdat je de oorzaak niet verhelpt, maar ook een erg pijnlijke dood voor het dier. Daarom is verjagen de beste oplossing voor langdurig resultaat.

Wanneer je de bron waar de beestjes op af komen weghaalt, is de kans groot dat ze op zoek gaan naar een andere plek. Maak je huis daarom zo onaantrekkelijk mogelijk door geen voedsel of afval te laten slingeren en de kleinste opening in huis af te dichten.

Blijf je toch last hebben van muizen? Verjaag ze dan met ultrasoon geluid. Hoe dit werkt? Muizen communiceren in zeer hoge frequenties met elkaar. Het ultrasone geluid van Mouse & Rat free verstoort het natuurlijke gedrag en de communicatie van muizen. Het creëert een ondraaglijke omgeving voor de dieren, waardoor ze de ruimte vermijden en verlaten.

Muizen zijn erg slim, hierdoor treedt gewenning makkelijk op. De variërende frequentie van Mouse & Rat free voorkomt dat deze gewenning optreedt. Hierdoor blijft het apparaat effectief.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.