Onder het maaiveld | ECOstyle - Duurzaam tuinieren Onder het maaiveld | ECOstyle - Duurzaam tuinieren

De grond zit vol leven

Wist je dat een theelepeltje grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? Het is bijna niet voor te stellen, maar het leven in de bodem is heel belangrijk voor alles boven de grond. Toch weten we maar bar weinig over het universum dat zich recht onder onze voeten bevindt. De film 'Onder het Maaiveld' laat je kennismaken met deze ongeziene wereld.

Over de film

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De wereld boven de grond is gevuld met planten, insecten, dieren en mensen. Maar wat er allemaal onder de grond leeft? Daar weten veel van ons maar weinig vanaf.

Daar beneden bevindt zich een hele tweede wereld. Er huisvest zich een hechte gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels en bacteriën. Zelfs zoveel dat er in één theelepel gezonde grond meer leven zit dan er mensen op aarde zijn. Had jij dat gedacht?

De film vertelt het verhaal over deze verborgen wereld onder de grond en het belang daarvan. Zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

Bekijk de trailer hier

Belang van bodemleven

De bodem onder onze voeten zit vol leven. Van miljarden bacteriën tot meterslange schimmeldraden, protozoa, mieren, mollen en wormen. Ruim een kwart van de biodiversiteit op aarde bevindt zich onder onze voeten. Een levend universum dat grote invloed heeft.Een gezonde grond vormt de basis voor vrijwel alles wat erin leeft en groeit. Veel leven onder de grond betekent veel leven boven de grond. De ondergrondse superhelden ruimen restmaterialen van planten op en zetten deze om  in bruikbare meststoffen. Planten nemen de meststoffen vervolgens weer op. Zo ontstaat er een kringloop die zich oneindig blijft herhalen.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift