Last van pissebedden? Zo kun je ze effectief bestrijden | ECOstyle Last van pissebedden? Zo kun je ze effectief bestrijden | ECOstyle
Last van pissebedden? Zo pak je het probleem aan

Last van pissebedden? Zo pak je het probleem aan

Pissebedden zijn de opruimers van je tuin. Ze peuzelen rottend hout, plantenresten en bladeren - dit maakt ze ontzettend nuttig. Maar soms kunnen ze ook flinke schade aanrichten in de tuin. We vertellen alles over pissebedden en hoe je ze kan bestrijden.

Plagen bestrijden met aaltjes van ECOstyle

Shop alle aaltjes 

Shop alle aaltjes 

Pissebedden in de kelder of kas?

ECOstyle biedt de beste oplossing voor het bestrijden van pissebedden. Natuurlijk en effectief bestrijden doe je met onze aaltjes val. Deze lokdoos met speciale aaltjes en lokstoffen vangt de pissebedden snel. 

Schade door pissebedden

Pissebedden zie je vaak in grote groepen op donkere, vochtige plaatsen. Zoals bij de opslag van groenten en fruit of in de kas bij zaailingen. Ze richten veel vraatschade aan. Bestrijd pissebedden daarom tijdig en duurzaam en voorkom daarmee een plaag.

Pissebedden richten vraatschade aan. Dit gaat ten koste van groente en fruit. In de kas eten ze graag zaailingen, die dit vaak niet overleven.

Waarmee bestrijd ik pissebedden?

Pissebedden zijn 0,5 tot 2 cm lang, hebben een ovaal, glad lichaam en zijn grijs tot bruinachtig-grijs van kleur. Je ziet ze veel in kassen bij jonge plantjes of bij de opslag van appels en aardappelen. Bestrijd ze met onze aaltjes tegen pissebedden. De lokdoos met aaltjes is geschikt voor in huis of in de kas. De val bevat lokstof en ca. 2,5 miljoen aaltjes.

Aaltjes zijn hele kleine beestjes die van nature in de bodem leven. Ze zijn de natuurlijke vijand van diverse insecten. Ze dringen hun prooi binnen, laten een bacterie los, waardoor de pissebed sterft. Vervolgens gebruiken ze hun prooi als voedselbron en broedkamer. Binnen 14 dagen vermindert het aantal pissebedden met zo’n 80 tot 100%.

Pissebedden bestrijd je ook effectief met onze Kruipende insecten freezespray. De spray heeft een snelle en lange werking (tot 2 weken) en bevat 100% natuurlijke, werkzame stoffen.

Tips om pissebedden te voorkomen

  • Zorg voor zo min mogelijk vochtige plekken waar ook voedsel te vinden is. Zonder vocht gaan ze snel dood.
  • Pissebedden in huis voorkomen? Zorg dat kieren en naden dicht zijn en ruim etensresten op.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.