Plantenasiel? Geef je plantjes een tweede kans | ECOstyle Plantenasiel? Geef je plantjes een tweede kans | ECOstyle
Plantenasiels? Recycle jouw planten en geef ze een tweede leven!

Plantenasiels? Recycle jouw planten en geef ze een tweede leven!

Bruine randen, een kale stam of gewoon een zielig hoopje plant? Sommige planten kunnen wel wat liefde gebruiken. Ook worden planten wel eens te groot voor je huis of heb je geen goede standplaats waar de plant zich happy voelt.

Kamerplanten verzorgen met ECOstyle

Shop alles voor kamerplanten 

Shop alles voor kamerplanten 

kamerplant geel blad

Geef je planten een tweede kans

Tja… Wat je ook doet, soms wil het gewoon níét lukken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg plantengoeroes die met liefde jouw kroost nieuw onderdak geven. Zij vangen weesjes op die ze op straat hebben gevonden of die hopeloze plantenouders bij hun droppen. Een geweldig én duurzaam initiatief waar wij maar al te graag bij helpen!

Wat doet een plantenasiel?

Net als een dierenasiel is een plantenasiel een plek waar verwaarloosde en gevonden planten worden opgevangen.

Steeds meer bezorgde plantenliefhebbers hebben de afgelopen jaren hun deuren geopend. Zij geven de weesjes een flinke dosis liefde en verzorging. Zo stomen zij ze weer klaar voor een nieuwe stek.

In het plantenasiel krijgen de planten nieuwe potgrond, een snoeibeurt of een behandeling tegen beestjes. Opgeven? Nee hoor. Een plant is vaak nog heel goed op te knappen. Ze hebben namelijk een flink portie overlevingsdrang.

Door je plant te brengen naar een plantensiel worden er niet onnodig planten weggegooid, wel zo duurzaam! Zodra de plant een flinke opfrisbeurt heeft gehad, zijn ze klaar voor een nieuwe eigenaar.

Hoe werkt een plantenasiel?

Klinkt leuk, maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Wil je graag een plantje doneren? Dan laat je een plantje achter bij een plantenasiel bij jou in de buurt.

Een andere bezoeker adopteert jouw plant vervolgens wanneer deze is opgelapt. Daarvoor laten zij een ander plantje achter of doen ze een kleine donatie aan het plantenasiel.

Deze donaties komen allemaal ten goede van het plantenasiel. Hier worden potgrond en andere benodigdheden van gekocht. Zo kan het plantenasiel blijven bestaan en kunnen weer nieuwe planten van een dosis liefde worden voorzien.

kamerplant water geven

Wat doet ECOstyle voor plantenasiels?

Wij moedigen dit soort initiatieven alleen maar aan. Hoe minder er wordt weggegooid, hoe beter voor de wereld. Natuurlijk hebben de plantjes in een plantenasiel wel een hoop nodig om weer aan te sterken. 

Daarom stellen wij onze kamerplantenproducten beschikbaar aan diverse plantenasiels. Hierdoor zijn de plantenasiels minder afhankelijk van donaties en kunnen ze door blijven gaan met hun goede werk.

Met behulp van onze voeding, insectenspray, vangplaten en andere verzorgingsproducten komen de plantjes er weer helemaal bovenop. Want: alles wat je aandacht geeft groeit

Deze plantenasiels helpt ECOstyle graag een handje

Bij onderstaande plantenasiels krijgen de plantjes een heerlijke ECOstyle kuur:

Bezoek het ECOstyle plantenasiel in Oosterwolde

Sinds kort heeft ECOstyle ook een plantenasiel. Doneer of adopteer kamerplanten, kom langs op Ecommunitypark 1, 8431 SM Oosterwolde.

Vergeet ons niet op Instagram en Facebook te volgen! Daar posten we welke plantjes momenteel in het plantenasiel staan.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.