Ratten bestrijden of verjagen? Zo doe je dat | ECOstyle Ratten bestrijden of verjagen? Zo doe je dat | ECOstyle
Last van ratten? Kom er snel vanaf met deze tips!

Last van ratten? Kom er snel vanaf met deze tips!

Ratten brengen niet alleen veel gezondheidsrisico's met zich mee, ze kunnen ook schade aanbrengen aan je spullen. Het is daarom belangrijk om op tijd maatregelen te treffen om ratten te bestrijden en te voorkomen dat ze zich vermenigvuldigen. Voorkomen is beter dan bestrijden, daarom delen we graag onze beste tips met je.

Diervriendelijk verjagen met ECOstyle

Shop alle verjagers 

Shop alle verjagers 

Ratten bestrijden, vangen of verjagen?

Een rattenplaag ontstaat nooit vanzelf. Ratten duiken voornamelijk op tijdens of na rioolproblemen. Ook komen ratten op de geur van afval- of voedselresten af. Zeker in de winter wurmen ratten zich naar binnen. Op zoek naar voedsel en een warme plek om te schuilen.

Veelgestelde vragen over een rattenplaag

Waar komen ratten op af?

Ratten vind je overal waar voedsel is. Ratten komen voornamelijk naar binnen via wat grotere gaten. Dit zijn de meest voor de hand liggende plekken:

  • Bruine ratten leven graag op vochtige plaatsen, zoals kelders, dakgoten, schuren en onder vloeren.
  • Zwarte ratten leven juist op hoge, droge plaatsen, zoals zolders, vlieringen, pakhuizen en schepen.

Zolang er maar genoeg voedsel is kun je ratten ook op andere plekken tegenkomen.

Waarom brengen ratten overlast?

Ratten plassen en laten keuteltjes achter in en om je huis. Dit stinkt niet alleen, maar het is ook ongezond. Daarnaast zijn het natuurlijk knaagdieren. Ze knagen aan plastic, hout, kabels en nog veel meer. Bij elektriciteitskabels kan dat ook nog eens erg gevaarlijk zijn. Het kan zelfs voor kortsluiting of brand zorgen.

Hoe voorkom ik ratten?

Ratten moet je altijd verjagen, ze gaan namelijk nooit uit zichzelf weg. Hieronder een aantal tips:

  • Ratten komen voornamelijk af op voedsel. Laat geen etensresten rondslingeren en ruim het aanrecht altijd goed op
  • Ratten knagen makkelijk door plastic of karton heen. Stop voedsel daarom altijd in afsluitbare bakjes of potten of bewaar het in een afgesloten kast of la.
  • Voorkom dat ratten binnenkomen. Dicht gaten, scheuren in muren, kapotte ventilatieopeningen of gaten in de fundering goed af. Repareer deze openingen met geschikte materialen om te voorkomen dat ratten naar binnen komen.
  • Ratten hebben water nodig om te overleven. Repareer lekkende kranen, gootstenen of andere waterbronnen in en rondom je huis. Zorg er ook voor dat regenwater goed wordt afgevoerd en dat er geen plassen ontstaan.

Hoe ontstaat een rattenplaag?

Ratten horen thuis in het ecosysteem. Toch moet de schade die de dieren aan spullen en het risico op ziekteoverdracht van dier naar mens, zoveel mogelijk worden voorkomen. Preventie blijft altijd de beste oplossing tegen overlast. Ratten bestrijden met een val is niet alleen onnodig omdat je de oorzaak niet oplost, maar is ook nog een erg pijnlijke dood. Daarom is verjagen altijd de beste oplossing voor lang resultaat.

Wanneer je de bron waar de beestjes op af komen weghaalt, is de kans groot dat ze op zoek gaan naar een andere plek. Maak je huis daarom zo onaantrekkelijk mogelijk door geen voedsel of afval te laten slingeren en de kleinste opening in huis af te dichten.

Blijf je toch last hebben van ratten? Verjaag ratten dan met geluid. Hoe dit werkt? Ratten communiceren in zeer hoge frequenties met elkaar. Het ultrasone geluid van Mouse & Rat free verstoort het natuurlijke gedrag en de communicatie van ratten. Het creëert een ondraaglijke omgeving voor de dieren, waardoor ze de ruimte vermijden en verlaten.

Ratten zijn erg slim, hierdoor treedt gewenning makkelijk op. De variërende frequentie van Mouse & Rat free voorkomt dat deze gewenning optreedt. Hierdoor blijft het apparaat effectief.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift