Spinnen bestrijden en verjagen in huis | ECOstyle Spinnen bestrijden en verjagen in huis | ECOstyle
Spinnen bestrijden en verjagen in huis? Dat doe je met deze tips

Spinnen bestrijden en verjagen in huis? Dat doe je met deze tips

Lopen de rillingen al over je rug bij het idee van spinnen in huis? Snappen we, niemand zit erop te wachten. Hoewel het hele nuttige beestjes zijn is niet iedereen ervan gediend. Weten hoe je van spinnen in huis afkomt? We geven je onze tips.

Plagen bestrijden met ECOstyle

Shop alle bestrijdingsmiddelen 

Shop alle bestrijdingsmiddelen 

Hoe ontstaat een spinnenplaag?

Spinnenangst, het is een van de meest voorkomende fobieën. Best een dingetje als je weet dat er in een woning gemiddeld zo’n 1500 spinnen wonen. Too much information? Gelukkig komen echte spinnenplagen weinig voor. Ze ontstaan vooral op plekken met té weinig vogels en insecten. Denk hierbij aan nieuwe woonwijken waar de natuur nog niet in evenwicht is tussen insecten, vogels en spinnen.

Veelgestelde vragen over spinnen 🕷️

Zijn spinnen schadelijk in huis?

Spinnen kunnen giftig zijn, maar dit zijn dan wel heel exotische spinnen. Deze komen niet voor in Nederland en al helemaal niet in huis. Elk dier dat bang is of zich bedreigd voelt kan in principe bijten, zo dus ook een spin. Van de ruim 50.000 spinnen die beschreven staan zijn er maar enkele waarvan een spinnenbeet echt consequenties heeft. Maak je dus vooral geen zorgen over spinnen in huis!

Waar kom je spinnen tegen?

Spinnen kunnen door kleine gaatjes naar binnen komen. En vooral in de herfst is de kans groot dat je meer spinnen tegenkomt. Volwassen mannetjesspinnen verlaten dan hun nest en gaan op zoek naar een leuke date. Ze spreiden maar al te graag hun kansen door ook jouw huis binnen te dringen. Spinnen komen naar binnen via allerlei openingen, je kunt ze overal tegenkomen. Ze zoeken met name plekjes op waar zij zich veilig voelen en waar ze genoeg insecten kunnen vangen. Denk hierbij aan kieren, hoeken, plinten, doorgangen en ventilatieopeningen.

Waarom brengen spinnen overlast?

Buiten zijn spinnen onmisbaar voor de natuur. Ze eten allerlei kleine beestjes en spinnen worden vervolgens weer gegeten door vogels. Ze zijn een onmisbare speler in het ecosysteem. Maar binnenshuis kom je ook behoorlijk veel spinnen tegen. Hier veroorzaken ze geen overlast en doen ze niemand kwaad.

Toch denken veel mensen daar anders over. Spinnenangst is namelijk één van de meest voorkomende fobieën. Naar schatting is ongeveer 23 procent van Nederland bang voor spinnen. Best veel voor zo’n klein beestje…

Spinnen bestrijden doe je zo

Spinnen in huis? Dat is eigenlijk een goed teken. Ze zijn juist heel handig en eten weer andere kleine beestjes in huis zoals zilvervisjes, vliegen en muggen. Spinnen bestrijden is daarom onnodig. Toch snappen we het maar als te goed dat het vervelend kan zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen dat je kunt doen om spinnen te verjagen:

  • Spinnen bouwen niet snel een web op plekken zonder voedsel. Je voorkomt spinnen dus als je ook geen andere insecten in huis laat. Om deze te voorkomen ruim je het best etensresten op en plaats je horren voor ramen en deuren.
  • Verplaats spinnen gewoon met de hand, met behulp van een potje met een papiertje eronder. Zo breng je de spin eenvoudig naar buiten waar hij zijn taak in de natuur kan vervolgen.
  • Maak de omgeving rondom huis aantrekkelijk voor vogels, zij houden buitenshuis de spinnenpopulatie in toom.
  • Dicht alle kieren en gaten goed af, zo kruipen ze niet naar binnen.
  • Heb je toch spinnen in huis die niet weg willen? Maak gebruik van ultrasoon geluid met Spider free. De frequentie komt overeen met de vibratie van het web wanneer er een prooi is gevangen. Het continue 'trillen' van het web zorgt voor spanning waardoor de spin ervoor kiest om te vertrekken. Door het wisselende geluid raakt de spin er niet aan gewend, hierdoor blijft het apparaat effectief.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift