Voeding voor balkon en terrasplanten | ECOstyle 🪴 Voeding voor balkon en terrasplanten | ECOstyle 🪴
Balkon- of terrasplanten voeding geven? Zo doe je dat

Balkon- of terrasplanten voeding geven? Zo doe je dat

De lat ligt hoog bij buitenplanten. We hebben vaak een groot verwachtingspatroon. We zetten ze in een mooie pot, geven ze liefde, water en zon en gaan er dan automatisch vanuit dat ze blij zijn. Ze moeten groeien, bloeien en er fris en fruitig uitzien. Maar te vaak laten we onze planten onbedoeld honger lijden. Daarom is het belangrijk om je potplanten op het balkon of terras regelmatig bij te voeden! We vertellen je graag alle ins en outs.

Potplanten voeden met ECOstyle

Shop alle plantenvoeding 

Shop alle plantenvoeding 

Potplanten voeden

Uitbundig bloeiende of groene planten op het terras of balkon? Geef ze organische voeding en geniet de hele zomer van jouw planten. De ECOstyle voeding heef een langdurige werking en is geschikt voor álle planten in potten, bakken en hangpotten.

Veelgestelde vragen over potplanten voeden

Waarom moet ik mijn potplanten op terras of balkon voeden?

Planten in pot hebben minder grond en beperkte ruimte om voedingsstoffen uit op te nemen. Ze staan niet in de volle grond, waarin veel meer voedingsstoffen worden opgeslagen. Daarom is het belangrijk om ze een handje op weg te helpen. Het voeden van potplanten op het balkon of terras heeft de volgende voordelen:

  • Zorgt voor een uitbundige bloei.
  • Kleurt bladeren nog intenser groen.
  • Geeft de plant gezonde wortels en bladeren.
  • Zorgt in het groeiseizoen voor een flinke groeispurt.
  • Betere weerstand tegen weersomstandigheden en problemen.

Wanneer potplanten voeden?

Heb je planten die in de pot overwinteren? Dan geef je het best voeding in het voorjaar, wanneer de planten ontwaken uit hun winterslaap. De plant groeit dan meer wortels, bloemen en bladeren en kan hier wel wat hulp bij gebruiken.

Geef de plant aan het begin van de lente voeding voor een flinke boost. Geef daarna regelmatig voeding tot het eind van het groeiseizoen, dat is zo rond eind september.

Hoe voed ik mijn planten?

Er zit minder grond in potten en bakken, in vergelijking met de volle grond. Daarom raakt de grond sneller uitgeput. Zaak dus om bij te voeden. Er zijn verschillende manieren om jouw potplanten te voeden:

  • Vloeibare voeding: voeg de voeding toe aan het gietwater en geef de planten op deze manier water. Er zijn verschillende soorten in een flacon met een superhandig pompje om gemakkelijk en zonder knoeien te doseren.
  • Voedingskorrels: strooi deze korrels rondom de stam van de plant.
  • Voedingssticks: stop de sticks in elke pot. De sticks laten langzaam hun voedingsstoffen vrij waardoor je plant voor een heel seizoen genoeg heeft aan één stick. Op de verpakking lees je hoeveel voedingssticks een bepaalde potgrootte nodig heeft
  • Vaste organische voeding: deze korrels strooi je op de potgrond en werk je licht door het bovenste laagje heen. Deze voedingskorrels geven voor ruim 120 dagen voeding. Voorbeelden hiervan zijn Zomerbloeier-AZ of Lavendel-AZ, maar er zijn meer. Aan jou de keuze!

Mediterrane planten voeden

Jouw Mediterrane planten wat extra in de watten leggen? Geef ze speciale voeding om de weerstand tegen koud weer te verhogen met extra kalium. Mediterrane planten zoals citrus- en olijfbomen zijn daarnaast ook kalkminnend. De speciale voeding is zowel geschikt voor planten in potten als in de volle grond. Geef twee keer per jaar deze speciale voeding, in het najaar en in het voorjaar. Je kunt kiezen voor de vaste meststof Mediterrane Planten-AZ of vloeibare Citrus & Olijf voeding.

Groente- en fruitplanten voeden

Heb je een groenten- of fruitplantje in een pot op jouw balkon of terras staan? Wat een leuk idee! Daar ga je vast heerlijk van smikkelen. Groenten en fruit groeien het best wanneer deze wat extra kalium krijgen. Dit zorgt voor super smaakvolle groenten en fruit.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift