dog-in-garden

Honden verjagen uit de tuin? Bekijk onze oplossingen

Nederland telt miljoenen honden. In de meeste gevallen worden zij gezien als echte vriend, toch heb je geen zin in plassende honden tegen de heg of schutting of hondenpoep in de voortuin. We geven je graag onze tips om honden te verjagen.

Bestel Cat & Dog Free

Hoe krijg je honden op bezoek in de tuin?

De cijfers liegen er niet op… Meer dan de helft van de Nederlandse huishouden heeft één of meer huisdieren. Dat komt in totaal neer op ruim 27 miljoen huisdieren. Van deze huisdieren is het overgrote deel hond of kat. 

Plassende honden verjagen 🦮

Honden laten we buiten uit en laten we, als het kan en mag, loslopen. Hierdoor kunnen ze je nog wel eens ontglippen en hun behoefte ergens doen waar het niet de bedoeling is. Maar ook zie je vaak langslopende honden die snel een plasje doen tegen jouw schutting of heg. 

Dit zijn dan ook de grootste ergernissen: uitwerpselen of urine in jouw voortuin of erf. Het geeft stankoverlast en is natuurlijk niet erg hygiënisch. Maar ook geluid kan een storende factor zijn. Zo zijn blaffende honden van de buren een grooe ergernis.

Tips voor honden verjagen

dog-walking-garden

Ervaar je overlast van honden? Zo kun je honden verjagen uit de tuin:

  • Je kan heel makkelijk honden verjagen met geur. Plant lavendel of stekelige struiken in of langs de tuin. Over het algemeen houden honden niet van de geur van lavendel en zeker niet van prikstruiken. Jouw tuin slaan ze in dit geval wel over.

Honden verjagen met geluid

Honden verjageng met geluid? Dat doe je met ultrasoon geluid. Dit schrikt de dieren af maar brengt geen schade aan. Het apparaat produceert een hoge piep dat de honden vervelend vinden. Hierdoor verlaat het dier jouw tuin. De sensor in de Cat & Dog free herkent beweging en zendt een voor mensen onhoorbaar geluid af. Door het vervelende geluid zal het dier jouw tuin vermijden.

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.