Biologische bloembollen voor meer bijen en biodiversiteit 🐝 | ECOstyle
Plant nu biologische bloembollen voor meer bijen en biodiversiteit in het voorjaar

Plant nu biologische bloembollen voor meer bijen en biodiversiteit in het voorjaar

Online redactie26/07/2024

Zodra na de winterperiode de eerste zonnestralen de aarde verwarmen, zie je ook al snel bijen, hommels en andere insecten verschijnen. Door de zachte winters worden deze beestjes steeds eerder wakker. Maar de meeste bloeiende planten kunnen dit tempo niet bijbenen, hun groei moet in veel gevallen zelfs nog op gang komen. Het gevolg is dat er een groot gebrek is aan nectar en stuifmeel. En het vervelende is, als er niets te eten valt, dan houdt het snel op voor de vroege bijen, hommels en vlinders en zullen zij sterven. Een dubbel sneu verhaal als je je bedenkt dat zowel de bijen- en vlinderstand, als ook de hele biodiversiteit onder druk staan. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen!


Wat kun je doen om bijen te helpen vroeg in het voorjaar?

Voor meer bloei, eten én overleven voor de nuttige insecten in het vroege voorjaar, moet je al actie ondernemen in het najaar. Want bollen poten in het najaar, geeft bloei, stuifmeel en nectar in het voorjaar voor de vroege ‘vogels’. Plant bij voorkeur biologische bollen van stinzenplanten; dat zijn sterke, snel vermeerderende planten die van oorsprong vaak geplant werden bij landgoederen, pastorieën en boerenhoeves. Ze zijn sterk en heel goed in het verwilderen, wat al snel een geweldige bloemenzee oplevert in de eerste maanden van het jaar.

Nieuw: biologische bloembollen van ECOstyle

ECOstyle heeft haar natuurlijke assortiment uitgebreid met diverse, biologische (stinzen)bollen. Skal gecertificeerd, met verschillende bloeimomenten, zodat er een langere tijd aaneengesloten bloemen bloeien en er dus voedsel is voor veel nuttige beestjes. Voorbeelden zijn de Allium Purple Sensation, verschillende krokussoorten, de blauwe Bosanemoon en het vrolijke witte Zomerklokje. Daarbij zijn er vier vlinder- en bijenmixen samengesteld, bont of op kleur, waarvan de bollen elkaar opvolgen in bloei en zo een prachtige bijdrage leveren aan de voedselvoorziening en overlevingskans voor onder meer bijen, hommels en vlinders. Zo’n kleurenpracht in het vroege voorjaar is ook nog eens fantastisch om te zien, vooral na de vaak grauwe wintermaanden!

   


Bestel nu al je bio-bollen op ecostyle.nl en poot ze van september tot december in je tuin. Vanaf half september krijg je ze dan, vers van de pers, thuisgestuurd. Op naar een voorjaarstuin vol kleur en biodiversiteit!


Toe aan nog meer groene content?

  • Kamperfoelie snoeien: zo houd je deze geurige klimplant in topvorm

    Kamperfoelie snoeien: zo houd je deze geurige klimplant in topvorm

    Lees meer 

  • Berk snoeien: zo houd je deze boom gezond en sierlijk

    Berk snoeien: zo houd je deze boom gezond en sierlijk

    Lees meer 

  • Bamboe snoeien: zo houd je deze groene gigant in bedwang

    Bamboe snoeien: zo houd je deze groene gigant in bedwang

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.